Előrelépésnek tartja az Európai Bizottság vasárnapi, Magyarországot érintő döntését a területfejlesztési miniszter. Navracsics Tibor azt mondta, ezzel megnyílik az út az újjáépítési alappal és a kohéziós forrásokkal kapcsolatos tárgyalások gyors lezárása előtt.

Navracsics: az Európai Bizottság döntésével megnyílik az út a forrásokról szóló tárgyalások gyors lezárása előtt

Fotó: MTI/Varga György

Abban bíznak, hogy ezeket a tárgyalásokat is lezárhatja az év végéig a kormány – értékelte a miniszter a bizottság döntését sajtótájékoztatóján.

Úgy fogalmazott, a magyar kormánynak "esze ágában sincs nem teljesíteni az eljárás során tett vállalásait", így a szankciós tanácsi határozat elfogadására nem kerülhet sor, ezért másodlagos jelentőségű, hogy milyen szankciós javaslatot tartalmaz a vasárnap elfogadott dokumentum.

Az Európai Bizottság azt javasolja, hogy függesszék fel a Magyarországnak szánt uniós források egy részének a kifizetését az uniós pénzeszközökkel való rossz gazdálkodással kapcsolatos aggályok miatt.

Forrás: mti.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Galway
Ez a lény hazudik:
- mindenkinek;
- Orbánnak
- magának.

Előbb-utóbb lelepleződik.
ómió
Ne vidd túlzásba a naivitást, Tibor! Ne feledd a lengyel példát!
Galway
@sgl: Már csak tárgyalgatni szeretne. Minél tovább, annál tovább élvezi a miniszteri fizetést. Tán már csak ez az, amit el szeretne érni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.