Bejött a papírforma.

A Fidesz-KDNP jelöltje, Juhász-Pintér Pál nyerte a Zuglóban, a 9. választókerületben tartott időközi önkormányzati választást, mindössze 83 szavazattal előzte meg az ellenzék közös jelöltjét, a párbeszédes Kökény Dalmát. A kormánypárt jelöltje 645 szavazatot (41,06 százalék), az ellenzéké pedig 562 szavazatot (35,77 százalék) kapott.

A Fidesz ismét győzött! Ezúttal Zuglóban nyerték meg az időközi választást

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság általános jogutódjának munkatársai, a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság dolgozói teherjárművükkel zöldhulladékot szállítanak el Zugló Alsórákosi részéből. A lehullott falevelek, ágak komposztálás után újra visszakerülnek majd a talajba. MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor

Zuglóban azért tartottak időközit, mert a szintén párbeszédes Szabó Rebeka áprilisban országgyűlési képviselő lett. Szabó három éve meggyőző fölénnyel győzte fideszes ellenfelét a 9-es választókerületben, most ez nem sikerült az ellenzéki jelöltnek – írta meg a Telex.hu.

Újbudán két választókerületben is időközit tartottak vasárnap. A XI. kerületben a momentumos Orosz Anna és Bedő Dávid helyére választottak új önkormányzati képviselőt. Az 5. választókerületben fideszes győzelem született, Jankó István 172 szavazattal előzte meg az ellenzék közös jelöltjét, a momentumos Devecseri Mátyást. Jankó 611 szavazatot (53,22 százalék), míg Devecseri Mátyás 439 szavazatot (38,24 százalék) kapott.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltje, Tamics Rita lett a harmadik 78 szavazattal (6,79 százalék). Rajtuk kívül volt még egy független és egy munkáspártos induló is, ketten együtt 20 voksot szereztek.

Az ellenzék a 14. választókerületben vígasztalódhat, ahol a momentumos Lados Tamás csupán 50 szavazattal győzte le a kormánypártok jelöltjét, Elekes Tamást.

Forrás: Telex.hu

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Piros lett a paradicsom nem sárga,
Újabb Fidesz nyereség a listára,
Magyarország előre megy nem hátra,
Leissza most Feri magát állatra...!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@Nyírfa: Nem az MSZP okozta elsősorban, hanem a Civil Zugló. L. Horizontnak írtakat!
bencemacska
@Clavigo: tegnap, 22:45
Fején találtad a szöget. Ezt a választást tényleg a civilek b...ták el. Ők nyerték meg a Fidesznek. Fidesz:645, Összefogás:562 Civi(?):413. (Sajnálom a doktor urat, hogy így felhasználták!)
Nyírfa
@bencemacska: Keresem a neten, hogyan volt ez a szavazás Zuglóban - meggyőződésem volt, hogy a szocik cseszték el -, de nem találok hitelesnek számító cikket. Kész vagyok korrigálni a véleményem, ha utána tudtam olvasni, és bebizonyosodik az igazad.
bencemacska
@Nyírfa: ma, 12:48
Én is olvastam valahol egy újságcikket Horváth Csaba MSZP-s polgármester és V.László megbeszéléséről, de nem találom azóta. /Még a Papcsák elleni tüntetések korából ismerem a szereplőket, nagyon kedves, szimpatikus hölgy a párbeszéd jelöltje. Az elődje is párbeszédes volt!/
Viszont megjegyeztem a civil szervezet felhívását:
mandiner.hu/cikk/20220913_varnai_laszlo_civilzuglo_egyesulet_nyilt_level_parbeszed_ellenzek_baloldal
Nyírfa
@bencemacska: 13.15

Elolvastam. A civilek nyilván azért akarták a saját jelöltjüket, hogy szabaduljanak a kerület pártfüggéseitől legalább egy körzet erejéig. Értem is őket, ,meg nem is, az az igazság, hogy ott kéne élni, ahol éppen a dolgok zajlanak, vagy olyan belső forrásokból nyerni információt, amely alapján kimondhatjuk a tutit.
A kerület vezetése botrányokkal terhelt, lehetséges, hogy engedni kellett volna a Civilzugló Egyesületnek, és akkor fityiszt mutathattak volna a fidesz jelöltjének.
Én abszolút mértékben a közvetlen demokráciát képviselem, tele van a "lány"létemre nem létezőm a pártokkal. Zugló elesett, bár még többségben van az "ellenzék", de a fidesz a sikere hírét fellőtte a Holdra is, és szétkürtölte az EU-ban: győztek, mindig, mindenütt győznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.