Világosan kiderült az álláshirdetésből.

Nem szándékosan, de tökéletes szemléltetését adta a középiskolai tanárok helyzetének a budapesti Xantus János Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, amely a profession.hu oldalon hirdetve keres munkatársakat – írta meg a 444.

Magyarország, 2022: egy takarító több pénzt keres egy belvárosi gimnáziumban, mint a tanár

A Xantus János Két Tanítási Nyelvű gimnázium épületének bejárata a főváros V. kerületében, Markó utca 18-20. szám alatt. MTVA/Bizományosi: Róka László

Az iskola három hirdetést is feladott:

- egy takarítót;

- egy angol nyelven tanító történelemtanárt;

- valamint egy matematikatanárt

keresnek.

A takarítói állásnál havi nettó kétszázezer forintos fizetést ajánlanak, a két tanári állást pedig havi bruttó 203 ezer forintos fizetéssel hirdetik.

Itt a képernyőmentés 2022 szeptemberéből, Magyarországról.

Magyarország, 2022: egy takarító több pénzt keres egy belvárosi gimnáziumban, mint a tanár

Forrás: 444.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
teuton
Nem ertem, az itteni fitymasztrollok miert nem mennek oda takaritonak, miert itt trollkodnak apropenzert? Ja, ertem.. Ott dolgozni kellene a penzert...
Nessy
Pedih milyen lelkesen magyarázta legutóbb Novák Katalin, hogy tudás nagyhatalom vagyunk Még pár év, és csak voltunk. A szakoktatást Palkovics amortizálja le, az általános és középiskolai oktatást a kormány szisztematikusan teszi tönkre. Részben a tanár hiány, részben az átgondolatlan NAT segítségével! A felsőfokú oktatás már a gazdagok privilégiuma lesz, mint 100 éve!
csak úgy....
persze itt nagy kussban vannak a bunkócska hívek!
division
@Nyírfa: @Horizont: @csak úgy...: Ezt azért valahol nehéz elhinni. Nem is tudom...Nejem mint óvónő közel 400 ezret kap kézhez, igaz vezetői és nyelvi pótlékkal, ami durván 140 ezret tesz ki, ezek nélkül olyan 260 ezret kapna 30 év után, ami felháborító ha azt nézzük, hogy lassan egy takarító is ennyit keres. Ennek ellenére nehezen tudom elhinni ezt a 203 ezer bruttót, pedig már nem mondhatom magamról, hogy fideszes lennék.. @teuton: @Nessy:
zenebohóc
@division: Gondolom a PED2, illetve a MESTERPED is megvan a nejednek?!
Macskaszem
@division: Tényleg hihetetlen, hogy egy kezdő pedagógusnak egyetemi végzettséggel a bértábla alapján 203 ezer Ft a fizetése. Hihetetlen, de igaz. Főiskolával 195 ezer. Szégyen és tűrhetetlen amit ez a kúúrmány művel.
Yoda69
Erre mar nehez mit mondani. Dobbenetes, hogy hova sullyesztette a fideSS az oktatast.
orban celja valoban hogy egy modern kori jobbagy-orszagot valositson meg.
Ehhez pedig van 2 millio agyatlan birkaja, akik vakon tapsolnak hozza.
Aki Én
A kukások is többet keresnek.
Egyértelműen tudatos cél az oktatás lepusztítása.
Droidok kellenek, nem gondolkodó emberek.
Mint pegero, tehén, omio, maccska, shikari...
Ezek kellenek a fidesznek a hatalomhoz. Ezek a nagyon buta, egysíkú emberek.
ómió
Efftársak! Szóljatok már a brüsszeli efftársaitoknak: ne üljenek a pénzükön!
vacsi
@Nessy: Igen, a tudás hatalom. Bárki el tudhatja dönteni, hogy matematikát tanít, vagy délután, több pénzért takarítja az iskolát... Hátha ezt bevezetik a kórházakban is.
Aki Én
@ómió: Azt mondták az európai adófizetők, hogy nem finanszírozzák tovább a korrupt gazdádat.
Nem olyan nehéz ezt megérteni, nekik távolabbról is sikerült.
Nessy
@vacsi: Aztán majd csak szakszerűen ellátja egy hatellemis takarítónő a kedves beteget! Szakadjon rájuk az ég!
Yoda69
@KisTehen: Kretenke most az oktatas a topic, de ha mar kerdezted hasonloan szar a helyzet az egeszsegugyben is. Az onkormanyzatok meg most omlanak ossze az energia arak miatt. De azert te csak unnepelj, hogy a fuhrer csak behuzta a penz 35%-at. Megjegyezem nagy hiba az Uniotol, egy euro centet se lett volna szabad adniuk.
division
@zenebohóc: Persze, megvan neki mindkettő, na meg ugye nem pályakezdő már. Nettó 7-800 ezer körül kellene tartania normál esetben.
division
@Macskaszem: Igen, hihetetlen, ahogy azok is amiket leírtam. Egy kezdő pedagógusnak kellene annyit kapnia mint nejemnek, neki meg a dupláját.
zenebohóc
@division: 2027? Jó lesz? 7-800 ezer...

:-(
Nyírfa
@division: 00.07

Hátha csak elírás, és nettó az a bruttó, bár, így is vérlázítóan kevés (lenne).
Nem is Orbánon csodálkozom, egy félresikerült élet, lépjünk is túl rajta. De: az őt körülvevő, elméletileg diplomás had, a nem kimondottan tanulatlan szavazói hol élnek? Mit tanultak, bár, így, utólag inkább van jogosultsága annak a kérdésnek, hogy, minek, csak karriert akartak, elsősorban anyagit, vagy volt elgondolásuk az életutuk szellemi állomásairól? És hányan végeztek közülük a CEU-n!
A mama (anyósom) varrónő volt, mégis, emberi tartásról, arról, hogy miként jó élni, többet tanultam tőle, mint az átlagon felül művelt édesanyámtól. Néha viccből mondtam is neki, hogy azért mentem hozzá a fiához , hogy őt megismerjem.:)
ómió
@Aki Én: Mindenkit korruptnak hazudsz, aki nem elkúró, reggel, éjjel meg este hazudozó, az országot szétlopó és államcsődbe döntő tetübolsi, mint a bandád!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.