Őszre a fix energiaárak eltűnésével teljes káosz alakult ki az villamos energia és a földgáz piacán, az energiára vásárlására kiírt közbeszerzések eredménytelenek, mert a szállítók nem tudnak elfogadható árat kínálni, kilátástalan helyzetben vannak a cégek, és az önkormányzatok is.

Teljes káosz alakult ki Magyaroszágon: Közeleg az összeomlás és csődhullám

A főváros közlekedési vállalata, a BKV kénytelen volt lezárni 2023-ra vonatkozó villamosenergia-közbeszerzését, mert az áramkereskedők árajánlatai sokszorosan meghaladták a fedezeti értéket, vagyis azt a maximum összeget, amelyet a cég képes áramvásárlásra fordítani.

Ugyanez a helyzet az önkormányzatokkal, először Cser-Palkovics András székesfehérvári fideszes polgármester hívta fel a figyelmet arra, hogy

az energiaszolgáltatók már nem is nagyon jelentkeznek az áramra, gázra kiírt közbeszerzéseikre, illetve, ha van is ajánlatuk, az az eddigi ár tízszerese.

Az önkormányzatok és a cégeknek központi segítségre lenne szükségük, ellenkező esetben fizetésképtelenné válnak.

A legutóbbi kormányinfón elhangzottak alapján támogatásra az energia intenzív, feldolgozóipari ágazatok kis és közepes vállalkozásai számíthatnak.

Borzasztó volatilis (változékony) az árampiac, egy napon belül is óriási a tőzsdei árak ingadozása – mondta a hírportálnak Holoda Attila energetikai szakértő. A helyzet kaotikus. A piacok, azaz a szolgáltatók és az őket kiszolgáló kereskedők kivárnak valamiféle stabilitás kialakulásának reményében.

Ügyfélkörünk körülbelül 80 százalékának a jövő hónapban jár le az élő szerződése, ez az arány a vállalatok esetében piaci átlagnak is tekinthető

– magyarázta lapunknak Németh Ders, a földgáz-kereskedelemmel és tanácsadással foglalkozó Wattler Kft. ügyvezetője. A fixáras szerződések fokozatosan szorultak ki az idén, a gázárak augusztus végi tetőzése után pedig el is tűntek. Ma lényegében egyetlen kereskedő sem kínál ilyen lehetőséget.

Forrás: napi

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Latszik hogy orbanek hozzanyultak az energiahoz: szarra valtozott az is
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Németh István: Nem az ársapka miatt van infláció, hanem az infláció miatt van ársapka, te szellemi totálkár.
Na, ez meg... ezen beszartam:
,,ugyanis világviszonylatban nálunk a legmagasabbak a bérek a nyugdíjak, a legolcsóbb a közlekedés, stb, "

Itt már mindenki látja, tudja, hogy egy végtelenül buta, elmebeteg suttyó vagy. Hova a faszba erőlködsz még?
Yoda69
Magyarország ma bajban van. A kormány a választások előtt eltitkolta az ország valós helyzetét, hazudott a magyaroknak, majd a választás után a rendszerváltás óta eltelt évtizedek legfájdalmasabb megszorító csomagját vetette ki az emberekre. Orbáni infláció, üzemanyaghiány, hétszeres gázáremelés, adóemelések, tönkrement vállalkozások, megélhetési válság és rezsipánik - ez az Orbán-kormány mérlege, miközben a 12 éve tartó lopás miatt hazánk nem jut hozzá az uniós pénzekhez. Jelenleg csak az látszik biztosnak, hogy Orbán Viktor miatt van megélhetési válság, és nem vele fogunk kikerülni belőle.

Éppen azért alakítottam árnyékkormányt, hogy megmutassam: nem kell így élnünk, mert van kiút a megélhetési válságból, van kormányzóképes alternatíva. Az Árnyékkormány be fogja bizonyítani, hogy a megszorítások és a megélhetési válság országa helyett lehetnénk egy szabad, demokratikus és élhető Európai Magyarország is
117
Sokkoló jóslat

"Valamit nagyon rosszul csinálnak a hazai döntéshozók. Az Eurostat adatai szerint augusztusban az előző év azonos időszakához képest Magyarországon volt a legnagyobb ütemű a kenyérárak növekedése. Elérte a 66 (!) százalékot. A második helyezett Litvánia 33 százalékos emelkedést tud „felmutatni”, az uniós átlag 18 százalék. Meghökkentő és elkeserítő a magyar adat, hiszen hazánk kiváló adottságokkal rendelkezik, elszabadult energiaköltségek ide, „háborús infláció” oda, nehéz erre észszerű magyarázatot találni."

hang.hu/magyar-hang-plusz/sokkolo-joslat-146137
jesz
a tél közeleg...de az nagyon...majd akkor jön az összeomlás. Méters hó, mínusz húsz..na az már összeomlás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.