Őszre a fix energiaárak eltűnésével teljes káosz alakult ki az villamos energia és a földgáz piacán, az energiára vásárlására kiírt közbeszerzések eredménytelenek, mert a szállítók nem tudnak elfogadható árat kínálni, kilátástalan helyzetben vannak a cégek, és az önkormányzatok is.

Teljes káosz alakult ki Magyaroszágon: Közeleg az összeomlás és csődhullám

A főváros közlekedési vállalata, a BKV kénytelen volt lezárni 2023-ra vonatkozó villamosenergia-közbeszerzését, mert az áramkereskedők árajánlatai sokszorosan meghaladták a fedezeti értéket, vagyis azt a maximum összeget, amelyet a cég képes áramvásárlásra fordítani.

Ugyanez a helyzet az önkormányzatokkal, először Cser-Palkovics András székesfehérvári fideszes polgármester hívta fel a figyelmet arra, hogy

az energiaszolgáltatók már nem is nagyon jelentkeznek az áramra, gázra kiírt közbeszerzéseikre, illetve, ha van is ajánlatuk, az az eddigi ár tízszerese.

Az önkormányzatok és a cégeknek központi segítségre lenne szükségük, ellenkező esetben fizetésképtelenné válnak.

A legutóbbi kormányinfón elhangzottak alapján támogatásra az energia intenzív, feldolgozóipari ágazatok kis és közepes vállalkozásai számíthatnak.

Borzasztó volatilis (változékony) az árampiac, egy napon belül is óriási a tőzsdei árak ingadozása – mondta a hírportálnak Holoda Attila energetikai szakértő. A helyzet kaotikus. A piacok, azaz a szolgáltatók és az őket kiszolgáló kereskedők kivárnak valamiféle stabilitás kialakulásának reményében.

Ügyfélkörünk körülbelül 80 százalékának a jövő hónapban jár le az élő szerződése, ez az arány a vállalatok esetében piaci átlagnak is tekinthető

– magyarázta lapunknak Németh Ders, a földgáz-kereskedelemmel és tanácsadással foglalkozó Wattler Kft. ügyvezetője. A fixáras szerződések fokozatosan szorultak ki az idén, a gázárak augusztus végi tetőzése után pedig el is tűntek. Ma lényegében egyetlen kereskedő sem kínál ilyen lehetőséget.

Forrás: napi

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Latszik hogy orbanek hozzanyultak az energiahoz: szarra valtozott az is
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sgl
Ismét drágul a pékáru!

A fidesz a pótválasztásokon 9:2 arányban nyert eddig.
Bravó!
Mit siránkoztok?
Nem a péksütemény drága hanem a pofátok kicsi.
Ezért drága.
Ha nagy pofája lenne az ellenzéknek az ára kicsinyebb lenne.
Nahát!!
Yoda69
Latszik hogy orbanek hozzanyultak az energiahoz: szarra valtozott az is
Clavigo
@Yoda69: Csak tudnám hová tűnt a hombár fejű rezsi biztos - birkózó akadémikus ???
nezelodo
@Yoda69: ma 10:41. Addig jó amíg nem védelmezi a rezsit, mert legalább az idő alatt szünetel az áremelkedés.
sgl
@Clavigo: időnként lemerül a geczi szarcsimbókos seggébe, szippantani egy kis új infót.
durbincs
bútának meghát itt vannak neki maguk ? a sepredék ? 1 ip-éről ? @csak húgy.:@T-Boly: @Néro2: @Nyírfa: @Clavigo: @sgl: @gina:@Istenakinincsen:@human: @kereső: @percsi:@icegygenabro @balos: @Gauntlet: @Qqberci: @csipetke: [email protected] Ország :+:@Horizont: nevű Ótvara aki @CsipkeRózsa: is ?:@Yoda69: + a sercli @Juhász István: @leszholnapis: @Lepényleső: @Nyírfa: @117: @VASTAGBŐR: @namihami: @justhpeter: :@amortizáltok: @nejlontacskó: @szegfue: @Emmersson71: ?
Toller Béla
Csak menjünk végig az úton ! A rendőrök mndjanak fel, a tanárok sztrájkoljanak,a gyarek meg maradjon otthon és így a szülő se tudjon dolgozi. De akkor a szülő is maradjon otthonm a cég menjen tönkre, a bankok dőljenek be, a kisker üljön a hatalmas készletein, a parasztok megint ne vigyenek a piacra semmit, ne is termeljenek felesleget. Alakul ez.
Gyurka80
@sgl: Te milyen gusztustalan egy alak vagy, ilyenek a libbantak.
percsi
Öt nap alatt több mint 20 százalékot esett a gáz októberi határidős árfolyama a rotterdami tőzsdén.
Az előző héten mérséklődött az energiapiaci nyomás, miután az európai piacok számára kedvező hírek érkeztek az ukrán frontól, valamint Azerbajdzsán bejelentette, hogy az év hátralévő részében 30 százalékkal több gázt exportálna Európába, továbbá a 2023-as évben már Izraelből is beindulhat a kontinensre irányuló gázexport. Emellett Norvégia is bejelentette, hogy kész együttműködni az EU-val a stabilabb gázpiaci helyzet megteremtésében.
Az európai gáztárolók feltöltése is a vártnál jobban halad, emellett pedig a fogyasztást is jelentős mértékben sikerült csökkenteni az előző hónapokban.
privatbankar.hu/cikkek/reszveny/julius-ota-nem-kaptunk-ilyen-jo-hirt-a-gazarrol.html?utm_source=newsletter&utm_medium=privatbankar_napi&utm_campaign=privatbankar_napi_2393

@Clavigo: "@Yoda69: Csak tudnám hová tűnt a hombár fejű rezsi biztos - birkózó akadémikus ???"
Felkészülési fázisban van, majd jelentkezik, ha sikerült legyűrnie az árakat!
Yoda69
@percsi: Hat igen, amikor olcsobban szereztek be az energiat, mint amennyiert tovabb adtak azt a lakossagnak, akkor szinte naponta szerepelt rizsaszilard, hogy a nezok szemebe hazudja mennyit sporolnak a fideSS jovoltabol. Most hogy valaki raszart a ventillatorra, mindenki elbujdosolt. Arra varnak hogy a problema majd megoldja onmagat, Ami valoszinu be is fog kovetkezni, csak kozben 100 ezrek mennek csodbe. De ezt a kurmanyt nem erdekli az emberek nyomora.
Németh István
No agyalágyultak köre, és a hülyék gyűjteményeinek, balliberális perifériája > @Yoda69: @percsi: @amortizáltok: és >> átgondolván a helyzetet a tesóitokat is felemlegetve, akik nem maradnak el tőletek, mégis megidézem, hogy hátha okosodnak >> igaz; @durbincs: uram jóvoltából a fenti listáját lehetetlen nem számításba venni, ezért ez a TANLECKE nekik is szól!>> a balliberális moslék korcsok, most éppen az önkormányzatok maradvány periférián, ÉS természetesen a fővárosi önkormányzat elfuserált a nemzeti költségvetést is mindenáron rombolni akaró öncélú nyerészkedéseit - mind emellett emberinek nem minősíthető aljasságait - tapasztalhatjuk meg a jelen média közlés alapján! >> ugyan is a világviszonylatban végig hömpölygő energia és különben mindenféle válságot a MAGYAR NEMZETI kormány nyakába varrni nem lehet > viszont lehet és kell mindazokéba akik tevőlegesen járultak hozzá ennek az állapotnak az előidézéséhez! (Ugye az ursula csapat, biden -soros képviselte szaregylet) De a témánál maradva a moslék balliberális önkormányzatok nem ellopják a pénzt, persze a legaljasabb módszerekkel fedetten, és nem a feleslegesen felduzzasztott balliberális csőcselék vérszívóinak a száját kívánná hatalmas, indokolatlan és érdemtelen jövedelmekkel kitömni, mondjuk gazdálkodna akkor ki tudná termelni a szükséges energia árakat, meg sok egyéb szükségletet is!
De nagyon jól tudja és régen minimum 12 éve rájött az ország és bizony így minden város, lakóhelyi település népe, hogy a balliberális mocskok és ebben a kormány-pártokon kívüli minden párt értendő célja az önös uralmi, hatalmi érdek hajhászása >> NAGY ÍVBEN leszarják a polgárok a nép sorsát létezési igényét! > adókat emeltek rezsit emeltek, eladták a nemzetgazdaság anyagi javakat termelő és biztonságot adó intézményeit, a bankokkal szövetkezve a lakosság zsebét is kiürítették, a munkanélküliséget növelték, elvették az évszázados TB, nyugdíj alap fejlesztési lehetőségeket, stb. magyarul lenyúlták az országot és a népét NOS EZT A...
ómió
De már hányezredszer, efftársak! És még mindig nem uncsi!?
Toller Béla
MIndehhez a magánszféra lehetetlenülése, a kereslet és a kínálat árainak elszakadása járul. Adminsztratív baromságok korlátok, önkény - folytatódó lopás és öncélú drágítás (útdíjak). Törvénytelenségek, parlamenti deficit, európai számkivetettség. MInek van még itt ez a kormány ?
Németh István
@Toller Béla: Megsúgom>> azért hogy úgy rúgjon picsán hogy a hülye fejed leszakadjon!! te trampli agyú paprika-jancsi!
Eladott Ország
@Németh István: Közeleg a magyar államcsőd, a forint teljes beomlása, és a társadalom nagy részének a totális elszegényedése! A következő hetek, hónapok során törvényszerűen be fog következni sajnos a magyar államcsőd. Ennek több alapvető oka van. A legfontosabb az Orbán-kormány dilettáns gazdaságpolitikája és a mértéktelen, pofátlan, állami szintre emelt korrupció. Emiatt ugyanis az elmúlt 12 év alatt a magyar közpénzek és az Uniós támogatások jelentős része el lett lopva és sikkasztva. Ezekből nem a magyar nép gazdagodott, hanem pár ezer aljas fideszes tolvaj. Emiatt tönkrement a magyar egészségügy és a teljes szociális rendszer is. A második legfontosabb ok, hogy Orbánék az olcsó IMF hiteleket méregdrága magánhitelekre váltották, hogy ellenőrzés nélkül tudjanak lopni. Ezek voltak a letelepedési kötvények, az orosz és kínai uzsora hitelek, illetve azok a magas kamatozású magyar államkötvények, amelyek hozamának kitermelése sajnos reménytelen. Végül pedig az orbáni diktatúra lepaktált az orosz diktátorral. Mindezek miatt az Európai Unió végre felfüggesztette a kifizetéseket és ezt teljes joggal tették, a magyar korrupciós ügyek miatt.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/275564936_1416557638778125_7257306958908855580_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=NJMLT-wTnhMAX-x8i0G&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9ILmrtGOK7jYBLFZfwJfgSis50U4qNtE8qwX3IZLfmTA&oe=632EBE6B
Zimbabwei dollár és euró árfolyama erősebb mint a forinté. Lassan a Vietnámi dong is erősebb lesz. Szinte nincs olyan valuta ami gyengébb a forintnál. Magyarország előre megy! Előre megy a csőd felé ez Orbán Viki. Ha eurónk lenne, akkor a jegybank alapítványain keresztül nem tudnának milliárdokat ellopni…
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/275291639_292369293009161_8502952580209067461_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=4AIpmIiT-4oAX9AayP8&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT84apN1V3xTGzBENln4NbMIlPBSwjdJETqnCWR6ayxE7Q&oe=632FD477
durbincs
@csak húgy...: @csak húgy...: ha már buta s primitivo ? mit reklámozza ? de lehet + ostoba is ? mint @kereső: + @Pálinkás Pál: A Palika ?@Peller Anikó: @justhpeter: @namihami:aki @izéke: ?
Yoda69
@Németh István: Hulye vagy ember! Az arstoppokat meg joval a haboru megkezdese elott vezette be a fideSS. Az inflacio is 10% korul volt tavaly ev vegen. Ez a gazdasagi kaosz es osszeomlas ami most van 90%-ban a dilettans neonaci fideSS samlajara irhato, es legfokepp O1G elvtarsera hiszen o hoz egyszemelyben donteseket mindenrol.
De vegyunk egy konkret peldat: Paks 12 forintert termeli az aramot kW/h-kent. Miert adja ezt a lakossagnak 70 forintert, es az onkormanyzotaknak 270 forintert.
Na ezt magyarazd meg tokfej.
durbincs
@csak húgy...: @csak húgy...: ha már buta s primitivo ? mit reklámozza ? de lehet + ostoba is ? mint @kereső: + @Pálinkás Pál: A Palika ?@Peller Anikó: @justhpeter: @namihami:aki @izéke: ?@drrotf: @Jozefina: @gina: @Eladott Ország: @simmering73: @Toller Béla: @percsi: ?
Németh István
@Eladott Ország: @Yoda69: Micsoda igazatok van! >>>> A rezsi-csöki tényleg a háború előtt kezdődött! Igaz ez nem ársapi, amely már a dír-dúrr után jött, már csak azért írom, mert megint igazatok van ugyanis világviszonylatban nálunk a legmagasabbak a bérek a nyugdíjak, a legolcsóbb a közlekedés, stb, soroljam? Ha az ellenzékiek csapatai- az önkormányzatok - nem spórolnának, és nem segítenék volna ki a kormányt már rég becsődöltünk volna! Bizony!
Jozefina
Lesz még borúsabb, lesz még vidámabb ...
Yoda69
@Németh István: Szelektiv a memoriad ember. Az arsapkakat joval az orosz agresszio elott vezettek be. Igy akartak megfogni a felporgo inflaciot. Mint utolag kiderult pont az ellenkezojet valtotta ki. De mit is varhatnank a dilettansoktol, akik mindent elbasznak. Egyet tudnak profin: lopni.
Németh István
@Yoda69: te hülye nem az ársapka váltotta ki az inflációt! te állati barom te fizetnéd a csaknem kétszeresét az üzemanyagnak a minimum 3-5 szörösét az áramnak gáznak, aztán gyurcsánymódra adtál volna nyugdíjemelést és egyéb élelmiszer ár sapit!@Jozefina: Ha rosszabb lesz az az olyan barmok miatt lesz mint a @Yoda69:
Németh István
@Yoda69: Lesz még borúsabb, lesz még vidámabb ... ÉS mindez akkor, ha neki állsz gondolkozni hare-jankó!
Yoda69
@Németh István: Te nagyon barom, fogalmad sincs a gazdaságról csak zagyválsz össze vissza.
Gondolod, hogy a multik nem hoztak be a veszteséget azon a 7 termeken, amin arsapka van más termékeket drágítva? Akkor nagyon naiv naiv balfasz vagy. A bankok es legitarsagakok is atterheltek a kulonadokat a lakossagra, a multik is a veszteseget. Ez a burkolt aremeles pedig mind az inflaciot hajtja.
A MOL esete mas, mivel ok orosz olajbol dolgoznak, ami 30-40% olcsobb mint a Brent tipusu, viszont Brent-i arkepzesen adjak el. Erre jott az arsapka, tehat nekik ezen nincs komoly veszteseguk.
Viszont amikor kivezetik majd a sapkakat, akkor az ismet loketet ad az inflacionak. Tobbek kozott ezert is nalunk a legmagasabb az inflacio az Unioban, es meg mindig emelkedik, holott a nyugati orszagokban mar csokken.
Aki Én
@Németh István: Nem az ársapka miatt van infláció, hanem az infláció miatt van ársapka, te szellemi totálkár.
Na, ez meg... ezen beszartam:
,,ugyanis világviszonylatban nálunk a legmagasabbak a bérek a nyugdíjak, a legolcsóbb a közlekedés, stb, "

Itt már mindenki látja, tudja, hogy egy végtelenül buta, elmebeteg suttyó vagy. Hova a faszba erőlködsz még?
Yoda69
Magyarország ma bajban van. A kormány a választások előtt eltitkolta az ország valós helyzetét, hazudott a magyaroknak, majd a választás után a rendszerváltás óta eltelt évtizedek legfájdalmasabb megszorító csomagját vetette ki az emberekre. Orbáni infláció, üzemanyaghiány, hétszeres gázáremelés, adóemelések, tönkrement vállalkozások, megélhetési válság és rezsipánik - ez az Orbán-kormány mérlege, miközben a 12 éve tartó lopás miatt hazánk nem jut hozzá az uniós pénzekhez. Jelenleg csak az látszik biztosnak, hogy Orbán Viktor miatt van megélhetési válság, és nem vele fogunk kikerülni belőle.

Éppen azért alakítottam árnyékkormányt, hogy megmutassam: nem kell így élnünk, mert van kiút a megélhetési válságból, van kormányzóképes alternatíva. Az Árnyékkormány be fogja bizonyítani, hogy a megszorítások és a megélhetési válság országa helyett lehetnénk egy szabad, demokratikus és élhető Európai Magyarország is
117
Sokkoló jóslat

"Valamit nagyon rosszul csinálnak a hazai döntéshozók. Az Eurostat adatai szerint augusztusban az előző év azonos időszakához képest Magyarországon volt a legnagyobb ütemű a kenyérárak növekedése. Elérte a 66 (!) százalékot. A második helyezett Litvánia 33 százalékos emelkedést tud „felmutatni”, az uniós átlag 18 százalék. Meghökkentő és elkeserítő a magyar adat, hiszen hazánk kiváló adottságokkal rendelkezik, elszabadult energiaköltségek ide, „háborús infláció” oda, nehéz erre észszerű magyarázatot találni."

hang.hu/magyar-hang-plusz/sokkolo-joslat-146137
jesz
a tél közeleg...de az nagyon...majd akkor jön az összeomlás. Méters hó, mínusz húsz..na az már összeomlás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.