Rövid idő alatt bejárta a netet a két álláshirdetés, amelyben ugyanaz a budapesti középiskola keres délutános takarítót, valamint történelemtanárt.

Ahogy az Eduline is megírta, egy budapesti gimnázium magasabb fizetésért keres takarítót, mint történelemtanárt.

A takarítónak nettó 200 ezer forintost bért kínálnak, a történelemtanárnak – akinek ráadásul angolul kell megtartania az óráit – bruttó 203 ezer forintos alapbért.

Nem -teljesen- igaz, hogy a  sajtót bejárt budapesti gimnáziumban többet keresne egy takarító, mint egy történelemtanár

Fotó: 123.RF.com

A két hirdetés bejárta a sajtót, ma az iskola közleményben adott tájékoztatást az intézménybe jelentkező pedagógusok bérezési rendszeréről. Fontos ugyanis, hogy nem az iskola trükközik, a magyarországi pedagógus-bértábla szerint egész egyszerűen ennyi a tanárok induló alapfizetése, az álláshirdető oldalon pedig csak egyetlen konkrét összeget lehet megadni, a bérezésre vonatkozó szöveget („bérezés a Pedagógus bértábla szerint”) nem – írják.

Az aktuális hirdetésekben a 2022-ben érvényben levő Bértábla legalacsonyabb, gyakornokra vonatkozó alapilletménye szerepel (203 000 Ft), amely nem tartalmazza a garantált bérminimumra történő kiegészítés összegét (57 000 Ft) és a 20%-os ágazati szakmai pótlékot (52 000 Ft).

- közölte az iskola, hozzétéve, hogy "a hirdetések ily módon történő megjelenítése mindezidáig nem okozott értelmezési problémát a jelentkezőknek".

Forrás: eduline.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Borsó: igazad lehet..nem számoltam ki,csak tippeltem...
ómió
Már megint hazudozgattatok, efftársak!?
teuton
@ómió: Hülyegyerek, te naci efftars analfabeta fajkreten! OLVASNI ugye nem tanultal meg! A hirdetes a közlemeny szerint HELYES, csak nem szerepelnek benne a potlekok! A takaritoiban sem... Ha viszont majd megtanulsz szamolni, add össze, tehat egy angolul tanito tanar 312ezer ft-ot keres BRUTTO! Mennyi az NETTO??? 200 ezer? Elarulom neked, hogy a nemet szocsegely 50%-kal több, amiert nem kell 1 percet sem dolgozni! Tehat ennyire becsüli meg a magyar allam a diplomasokat. Nem is csoda, mert csak olyan analfabeta birkakra van szüksege a kormanynak, mint te vagy!
gina
@ómió: Te olyan fogatlan proli vagy mit irogatsz itt te elmebeteg?
gina
Kövér elvtársnak ajánlom a munkát, a takaritói állás neki való, ugyan túl lenne fizetve az a féreg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.