Ahogy arról korábban beszámoltunk, pénteken a Demokratikus Koalíció bejelentette, hogy Dobrev Klára árnyékkormányt alakít. A hír után több ismert közéleti személy is beállt mögé, azóta pedig azt is kiderült, kik lesznek az árnyékkormány tagjai.

Kiderült, mikor tartja első ülését Dobrev árnyékkormánya
Fotó: Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke (elöl, k) és az árnyékkormánya tagjai a budapesti Off Kultúrszövőgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én. A felső sorban: Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere, a vidéki önkormányzatokért felelős főtanácsadó, Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester, önkormányzati árnyékminiszter, Oláh Lajos parlamenti képviselő, környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminiszter, Gy. Németh Erzsébet, a DK alelnöke, szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter, Varju László, a párt alelnöke, energia- és rezsiügyi árnyékminiszter, Dávid Ferenc, a DK országgyűlési képviselője, gazdasági árnyékminiszter, Benedek Szilveszter, a Veszprém megyei közgyűlésben dolgozó képviselő, mezőgazdasági árnyékminiszter, Kálmán Olga parlamenti képviselő, az árnyékkormány szóvivője (b-j). Az alsó sorban: Komáromi Zoltán országgyűlési képviselő, egészségügyi árnyékminiszter, Mustó Géza, a X. kerület rendvédelemért, közbiztonságért felelős alpolgármestere, az árnyékormány belügyminisztere, Rónai Sándor, a DK EP-képviselője, árnyék-külügyminiszter, Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, árnyék-kancelláriaminiszter, Bodnár Zoltán árnyék-pénzügyminiszter, Arató Gergely parlamenti képviselő, a kormányprogramért felelős árnyékminiszter és Kordás László bér- és munkaügyi árnyékminiszter (b-j). MTI/Kovács Anikó

Egy hétfői háttérbeszélgetésen az árnyékkormány minisztereinek bemutatását követően kiderült, rendszeresen ülésezik majd az árnyékkormány, melyek után a kormányinfóhoz hasonló tájékoztatókat is tartanak – írja az mfor.hu.

A háttérbeszélgetésen elhangzott az is, hogy

a DK kudarcos projektnek tartja az előválasztást és nem is tervez újabbakat szervezni a jövőben.

Molnár Csaba a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke, aki egyben az árnyék-kancelláriaminiszter is, elmondta jövő nyárig már részletesen kidolgozott menetrendje van az árnyékkormánynak, melynek első feladata a programalkotás lesz.

Ennek érdekében Dobrev Klára, az árnyékkormány miniszterelnöke szakpolitikusaival országjárásra indul:

az első állomás Budapesten lesz és a munkaügyek lesznek fókuszban.

Az első formális ülést pedig szeptember 26-án tartja majd az árnyékkormány, melyet követően ők is kiállnak a sajtó elé tájékoztatni a közvéleményt. 

További információk itt olvashatóak.

Forrás: mfor

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyurka80
@Horizont: Aki nem tud kormányt alakítani, az árnyékkormányt alakít az idiótáknak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.