A hvg.hu számolt be arról, hogy elkészült a várt szakértői jelentés, így aligha halogatható tovább Hadházy Ákos független képviselő eskütétele.

Nem húzhatja tovább Kövér? Elkészült a várva várt szakértői jelentés
Fotó: Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a felvidéki magyar népművészeti fesztiválon a szlovákiai Zselízen az augusztus 20-ai ünnep előestéjén, 2022. augusztus 19-én. MTI/Illyés Tibor

Miután Hadházy bojkottálta a május 2-i alakuló ülést, Kövér László fideszes házelnök húzta-halasztotta a pótidőpontot. Minden jel szerint Hadházy, a két új jobbikos képviselővel együtt

szeptember 26-án, hétfőn, csaknem 5 hónap késéssel kezdhet el végre képviselőként dolgozni.

Egyetlen napirendi pont szerepel eddig az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának szeptember 20-ra, keddre összehívott ülésén:

Kövér László házelnök megkeresése az alakuló ülésről távollévő képviselő eskütételének pótlására nyitva álló határidő ügyében.

A javaslat szerint a bizottságnak állást kell foglalnia arról, hogy mikor teheti le képviselői esküjét Hadházy Ákos független képviselő.

A független képviselő az ellenzékiek közül egyedüliként, bojkottjával kívánt tiltakozni mert "nem akarja díszellenzékként legitimálni a rendszert".

Eközben mindenki más az új Országgyűlés május 2-i alakuló ülésén esküt tett.

Később hiába jelezte a házvezetésnek, hogy le kívánja tenni az esküt, nem kapott időpontot.

A kutyát sem érdekli, hogy Hadházy Ákos leteszi-e az esküt, engem is csak azért érdekel, mert érinti az Országgyűlés működését

- fakadt ki egy podcastműsorban a házelnök.

A fentiek fényében látható, hogy Kövér László nem sietett május 2-a óta új időpontot adni az eskütételre.

Amit az is bizonyít, hogy új időpont megadása helyett Kövér május közepén az Igazságügyi Bizottsághoz fordult, állásfoglalást kérve. A bizottság elnöke ezt május 19-én rögzítette is, de a témát végül majdnem egy hónap múlva, a testület június 15-i ülésén tárgyalták csak – írja a hvg.hu.

Az említett ülésen ugyan a bizottságban arra jutottak, hogy

fel kell esketni Hadházyt, viszont az erről szóló bizottsági döntés azóta sem született meg.

Eredetileg június 27-i ülés napirendjén szerepelt, de az utolsó pillanatban levették ezt a pontot, mondván: meg kell várni a nemzetközi jogi gyakorlatról szóló szakértői jelentést.

Ezt az atv.hu korábbi értesülése szerint július közepére várták, ám végül csak most kerül a bizottság elé – ez lesz a téma a keddi ülésen.

A hvg.hu birtokába került a bizottság elé benyújtott szakértői jelentés, a szakértői anyag azonban még mindig nem tartalmaz semmilyen "céldátumot" Hadházy eskütételére. 

Annak fényében, hogy a szakértői jelentés volt az egyetlen dolog, amire a bizottság elvileg várt, mielőtt meghozza állásfoglalását arról, hogy mielőbb lehetőséget kell adni Hadházynak az eskütételre, ez a döntés várhatóan a keddi ülésen megszületik. 

Szerdán pedig a Házbizottság ülésére – ahol a hvg.hu értesülései szerint ki is tűzik a jövő heti parlamenti ülés első napját szeptember 26-ára, hétfőre – Kövér Lászlónak már javaslatot kellene benyújtania a hétfői eskütételre.

A hvg.hu információi alapján az első ülésnapon, hétfőn tesz esküt a Jobbik két új parlamenti képviselője, akik a parlamenti mandátumáról frissen lemondott párttársaikat váltják. 

Hadházy Ákos a hvg.hu-nak azt mondta,

Kövér ugyan láthatóan nagyon nem szerette volna, ha esküt teszek, majdnem öt hónapig sikerült is ezt elhúznia, de aligha teheti meg, hogy a két jobbikos képviselőt engedi esküt tenni, engem pedig továbbra sem.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: hvg.hu, Facebook

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Kövér egy büdös nagy paraszt, folyamatosan visszaél a hatalmával!!!??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
Soha nem szabadna megengedni neki az eskütételt hogy letegye! Májusban volt rá lehetősége és nem élt vele, akkor most mit is akar? Nem baj legalább pár millió forintot megspórolt kövér efftárs! Úgyse ér a munkája semmit!
balos
@broki-ker33: Szóval szerinted is kövér úúrrrr egy niemand?Akkor ebben egyet is értünk!A többit a kasszánál apróban megkapód!
gina
Mocskos bajszos a bitófán végzed te sz@r kis emberi maradvány
gina
@rokker33: Idióta szemét vagy, csak a fidesz moslékok tehetik meg ugye??? remélem kisöpörnek benneteket sz@r beteg barmok álmodj csak
Jozefina
Kövér egy büdös nagy paraszt, folyamatosan visszaél a hatalmával!!!??
nejlontacskó
@rokker33: @Philip Marlowe: Úgyse ér a munkája semmit! Mondja ezt @rokker33 ezt, de a számtalan, általa leleplezett el nem készült, de már régen kifizetett projekteket, valamilyen furcsa oknál fogva, egyszer sem tudtátok megcáfolni.
Igaz, nehéz is lett volna!
Főleg úgy, hogy baromi nagy tábla jelzi, hogy adott helyen, milyen projekt, mekkora EU támogatásból, milyen projekt jött létre.
Azaz, jöhetett volna létre, de ki tudja mire, de valami másra kellett a pénz!!!
Na ezért kellene belépnünk az Európai ügyészség hivatalába, hogy legyen egy felügyeleti szerv, ami mindezeket magyar befolyás nélkül, ki tudja vizsgálni!
Ugyanakkor, ti pedig éppen ezért, nem akartok belépni...
justhpeter
Kövérrel csak egy baj van, hogy még igavonásra is alkalmatlan.
Nessy
@justhpeter: Kövér elvtárs most élvezi a bosszút! Lehet, hogy az egyetlen öröme??
Rockxy
"...képviselőként dolgozni."
magyarul: képmutatóként szerepet játszani, terelni és mellébeszélni.
ákoska!
mi tudsz a great resetről?
és a fit for 55-ről?
a wef-ről?
a disznófejű swábbogárról?
surdilloFUJT
@Maccska: ...meg a q.va nénikédnek ,te szellemi korcs fidessnyalonc,orbáncsicska!!!
rokker33
@balfaszos: a lódoktor maradjon a lovaknál és a köröm vágásnál ahhoz talán ért @Horizont: Nem ér semmit kövér munkája mégis havonta 3=5 milliót keres és ez a lényeg nem az hogy mi mit mondunk! @pina: te vagina én soha nem leszek Fideszes, de ez a mocskos lódoktor se ér semmit ahogyan te sem érsz egy lyukas garast sem!! @nejlontacskó: azonnal megcáfolom neked de csak neked! Oké a szarházi leleplezett rengeteg köcsög fideszes lopás rengeteg milliárdba kerülő építkezést!100milliókba kerülő budikat meg fél milliárdos betonplaccokat, de mit ért el vele? Semmit! A nagy büdös semmit! A magyarok úgyis a Fideszre szavaznak már Gyurcsánynak nem hisznek és míg ő marad addig a fidesz is marad a helyén!
surdilloFUJT
@justhpeter: ...hogy élve született,és a fejére ejtették,többször!!!
Azért látszik a 5-6-7 ???vagy ki tudja hány év """egyetem mellé járás"""!!!
surdilloFUJT
@rokker33: ...rád meg vezessék a svábhegyi ,beteg szanárcsődört,idióta faxfej!!!
Pálinkás Pál
@Philip Marlowe: ti vagytok felháborítóak fideszmajmok...
laszlobihari
@Nessy: még is, mit vársz egy vén komcsitól?
rokker33
@surdilloFUJT: ez egy igazán értelmes válasz volt idióta faszfej :)
ómió
Hullaházy efftárs beleúnt a "bojkottba", vagy csak az "efftársi kassza szűköl"?
bence
@Philip Marlowe: ! Felháborító , hogy ez a korcs kövér akinek a munkája egy fabatkát sem ér , beteheti a lábát a parlamentbe ! Még az országból is kitiltanám ezt az idiótát !
Sziszifusz
@Philip Marlowe: tegnap 20:28

Hadházyra vonatkozóan az következik, hogy: " Ember szólj igazat és betörik a fejed." ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.