Ahogy arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor és felesége a honvédségi géppel utazhattak Horvátországból Rómába tavaly augusztusban. Akkor sem a sajtó, sem ellenzéki képviselők, sem civil szervezetek kérdésére nem árulta el a kormány, hogy az Orbán család tagjai mivel utaztak, és ki fizette az utat.

Elismerte a kormány: Orbán és felesége az egyik honvédségi luxus géppel utazott Horvátországból Rómába tavalyFotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő, miután átvette a Szerb Köztársaság Érdemrendje kitüntetést Aleksandar Vucic szerb elnöktől a belgrádi elnöki hivatalban 2022. szeptember 16-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Hadházy Ákos közösségi oldalán osztotta meg, hogy a kormány egy év pereskedés után elismerte, valóban a honvédségi luxus repülővel utazott Orbán a feleségével Horvátországból Rómába.

A K-monitor korrupcióellenes civil szervezet által indított perben a bíróság elsőfokon kimondta:

a külügyminisztériumnak nyilvánosságra kell hoznia, hogy mennyit fizetett az útért Orbán Viktor. A tárca a perben azt állította: a miniszterelnök az útiköltséget személyesen fizette be a minisztérium házipénztárába. De hogy mennyit, azt nem árulják el

- írja az RTL.hu.

Hadházy Ákos szerint ez a beismerés felháborító. Úgy gondolja, egy kicsit is normális országban egy ilyen eset után a miniszterelnök nemhogy évekig, de egy hétig sem maradhatna a hivatalában.

Az ítélet szerint a kormánynak azt is el kellene árulnia, hogy mennyibe került az utazás. A külügyminisztérium azonban ezt egyelőre nem tette meg és várhatóan fellebbez a döntés ellen. Az RTL hiába kereste a kormányt, nem árulták el, hogy a miniszterelnök családtagjai hány alkalommal utaztak a honvédségi gépen, és ezért mennyi pénz fizetett ki Orbán Viktor, ahogyan azt sem, hogy miért nem árulják el ezeket az adatokat.

Forrás: Facebook, RTL

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

117
Egy szardarab ezüst/arany szalaggal átkötve is szardarab marad!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
Ha egyet beismertek akkor százat ezeret repkedtek,amúgy nemzethyesen!
ómió
@namihami: Én inkább bolsi hazudozásrohamra tippelnék.
namihami
@ómió: 08.30: Bocs, csak halkan... Repült vagy nem repült? Katonai géppel?
Mert a tény az, hogy repült. És igen, honvédségi luxusrepülővel: Mégegyszer: TÉNY! akkor hol a ""bolsi hazudozásroham""?
Az pedig már csak a hab a tortán, hogy a honvédséggel vetetik meg (a mi adónkból) azt és az olyan gépet, amire a katonáknak nincs (és nem is lehet) szüksége, valamint kizárólag a Vezér és családi köre furikázhat vele. Más utasokról és úticélról még hallani se lehetett.
ómió
@namihami: Szóval, efftársilag a honvédség csupa "luxusjárműveket" tart? És ezt minden zakkant bolsi el is hiszi? Az más! Amúgy meg, ha a miniszterelnök a pápánál tesz látogatást, viszi a nejét is, mennyi a költségkülönbség, ha egy légitársaság viszi el, vagy egy honvédségi gép, amire még költségtérítést is fizet? A bolsi hazudozásroham meg ott van, hogy ti, bolsik ebbe minden elképzelhetőt igyekeztek belehazudni!
balos
@szópó-ómió: ehhez értesz birka,mert terelésre alkalmas vagy!szar-vagy,mint aki terel a szarban!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.