70 ezer forint kellene rá havonta. 

Megszünteti a Fidesz az iskolabuszt Szatymazon, mert nincs rá pénz

Fotó: Kerem Yucel / AFP

2021-ben 3,1 millió forintot szánt a szatymazi önkormányzat önként vállalt feladatokra, ami 2022-re 900 ezer forintra csökkent – írta meg az Átlátszó.

Az iskolabuszt a helyi alapítvány üzemeltette, és ez 2021-ben 851 ezer forintot vitt el összesen, ez havonta 70 ezret jelent. Szatymaz fideszes polgármestere szerint most nincs rá pénz.

„Ebben a nehéz helyzetben kényszerű döntéseket is meg kell hozni a kiadásaink csökkentése érdekében. Ezért került sor az iskolabusz-szolgáltatás megszüntetésére. Az üzemanyagár emelkedése miatt ezt az önként vállalt feladatot már nem tudjuk biztosítani.”

– írta Barna Károly.

Forrás: 444.hu

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
Nem számít, a lényeg az, hogy felvidéken 16, a magyar adófizetők pénzén vett kisbusz szállítja iskolába a gyerkőcöket.
Nem is lenne ezzel semmi baj, ha itthon nem lennének gondok, ugyan ezen a téren!!!
Nem csak, hogy vannak, de le se szarja a kormány!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@Aki Én: Picit unalmas vagy. Nem gondolod?:-) Tőlem erőlködhetsz még egy darabig - míg lejár a munkaidőd - de azért ez elég szánalmas.
ómió
@117: Ez a Szatymaz 10 km hosszú!? És az egyik végén van az iskola, a másik végén meg az összes diák lakik!? Így lenne píszí efftársiasan hazudni? Vagy van "racionálisabb" is?
ómió
@Nessy: Elkényeztetett panelproli körökben így hírlik?
117
@Málna: A bérelt lakásba nem kell eljutnia otthonról? - két metrómegálló.

Egyéb helyekre nem kell utaznia egy képviselőnek? - egyéb helyek alatt a Holdat érted?

Miért érzem azt, hogy úgy kell kommunikálnom veletek, mintha óvodásokkal beszélgetnék? - mert néha nem érzi jól magát az ember (kétértelmű)

És itt most az önkormányzat spórol, nem az állam. - de az állam hozta ilyen helyzetbe az önkormányzatokat, és ha már ilyen helyzetbe hozta, miért nem érzi a felelőségét ebben és miért nem avatkozik közbe a családbarát kormány? Érdekes módon a "bajba került" strómanokat tudja pénzel tömni - ha kell, ha nem!
Málna
@117: Vannak vidéki képviselők is - hiszed, vagy sem...A Holdra nem elég a havi 500 ezer. Nem volt semmi kétértelmű abban, amit mondtam. Nem az állam hozta ilyen helyzetbe az önkormányzatokat, hanem ők vállaltak olyan feladatot, amit most nem tudnak teljesíteni. Nem látom szükségét a beavatkozásnak, ezeknek a gyerekeknek vannak szüleik, az ő dolguk eljuttatni őket az óvodába, iskolába. Ahogy mások is teszik éveken át.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.