A Magyar Nemzeti Bankra nem vonatkozik a fűtéscsökkentés, mert ők az alaptörvény által függetlenek az államtól. De megígérték, hogy majd ők is spórolni fognak.

Mint ismert, hétfő este jelent meg a Magyar Közlönyben az a kormányrendelet, amely a közintézmények esetében az energiaválság miatt elrendelte, hogy a fűtést 18 fokra kell csökkenteni, ezzel spórolva a gázfelhasználáson. 

Az MNB-re és a hozzá tartozó cégekre nem vonatkozik a 18 fokos fűtéscsökkentés

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke megnyitja a Budapest Eurázsia Fórum 2022 konferenciát a Magyar Nemzeti Bank Budai Központjában 2022. szeptember 19-én.

Fotó, címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ez alól néhány kivételt is felsorolt a rendelet, úgymint bölcsődék, gyermekvédelmi intézmények, bentlakásos szociális intézmények, kórházak, uszodák. 

Rajtuk kívül viszont kivételt jelent a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a jegybank többségi tulajdonában álló cégek is.

A Telex megkereste az MNB-t, hogy ők miért kerültek a kivételek közé, és hogy ezt ki kezdeményezte. A válasz az volt, hogy a nemzeti bank szervezeti, működési és gazdálkodási függetlenségét az alaptörvény és a jegybanktörvény garantálja, ők tehát nem fogadhatnak el utasítást a kormánytól, ezért sem vettek részt a fűtési rendelet megalkotásában.

A portál azon kérdésére, hogy mégis hány fokosra fogják felfűteni az épületüket, azt válaszolták, hogy mindent megtesznek a legoptimálisabb energiafelhasználásért, emellett pedig saját takarékossági programjuk is van, amelynek része a hőmérséklet csökkentése. Hogy pontosan mennyivel is csökkentik a hőmérsékletet, az a válaszból nem derült ki.

Forrás: telex.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Lesznek itt még kivételek, egyre több, jó fidesz szokás szerint! Mert nálunk a törvények mindenkire vonatkoznak, kivéve...Ez általában egy hosszú felsorolás!
Emmersson71
Kéne már egy "Gyevi bíró" törvény, amely rendelkezik azok köréről, akikre en bloc nem vonatkozik a BTK és a PTK, valamint azon szabályok és rendeletek, amelyeket kiválasztanak!
jesz
Az utóbbi évek legpofátlanabb benyögése: " Magyar Nemzeti Bankra nem vonatkozik a fűtéscsökkentés, mert ők az alaptörvény által függetlenek az államtól. ".

Bravó! Ehhez kell az igazi vastag bőr!

(az árnyékkormány ezekkel vajon mit kezdene, ha függetlenek mindentől? Na?)
Yoda69
Hogy lehet a nemzeti bank fuggetlen a nemzettol? Ekkora faszsagot is regen halottam mar. A nemzeti bank feladata a nemzeti gazdasag ovasa penzugyi eszkozokkel, ergo nem lehet tole fuggetlen. Fuggetlen lehet egy privat bank, de nem a nemzeti.
Törölt Nick
A tőlünk zabrált pénzből futja az összes gecinek melegre. Spórolni rajtunk fognak. Mi meg nem keresünk annyit, hogy ki bírjuk fizetni. Kuszaszem, ez már Tündérország, vagy csak Gecisztán?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.