Március óta bruttó 1,3 millió forintot keresnek havonta az országgyűlési képviselők, a fizetésen túl viszont még számos egyéb juttatást is kapnak: havi 921 ezer forintért bérelhetnek irodákat, bruttó 2,6 millió forintért alkalmazhatnak munkatársakat, és 65 ezer forintért telefonálhatnak.

Toroczkai közel félmilliót kap Kövér hivatalától lakásbérletre

Toroczkai László, a Mi Hazánk frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd

A vidéki képviselők benzinköltségeit is az állam állja, és hogy ne kelljen annyit utazniuk, igény szerint albérletről is gondoskodik számukra az Országgyűlés Hivatala.

A 24.hu által idézett Telex cikkéből derül ki, hogy az Országgyűlés májusi alakuló ülése óta kilenc képviselőnek a maximum összegért, havonta közel félmillió forintért (460 740 forint) bérel lakást Kövér László hivatala. (A törvény szerint akkor élhetnek a lakhatási támogatással a képviselők, ha nekik vagy a velük egy háztartásban élő közeli rokonuknak nincs ingatlana Budapesten.) Az új parlamenti ciklusban már 69-en vették igénybe a támogatást, vagyis a képviselők több mint harmada.

Mások mellett Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, a fideszes Jakab István és Halász János, valamint a DK-s Sebián-Petrovszki László is kimaxolta a képviselőknek járó törvényi keretet, azaz havi 460 740 forintért bérel nekik lakást az Országgyűlés Hivatala – írja a Telex. A törvényi keret maximumáért bérel egy 92 négyzetméteres lakást az Országgyűlés Hivatala Tessely Zoltánnak. A Fidesz Fejér megyei képviselőjének – vagyonnyilatkozata szerint – a Parlamenttől kevesebb mint 50 kilométerre fekvő Csapdiban van háza.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: 24.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Havanagi
Ez a szarházi is mindenre képes,csak legyen megfizetve.
jesz
Toroczkai is követi az idő változását(és a köpönyegét)...lesütött szemmel, enyhe pukkedlivel, de bizony aláírja a fizetési listát. Pár hónap, és szégyenérzet nélkül elfogadja, később követeli a jussát...így megy ez mindenhol, csak oda kell férni a húsosfazékhoz.
Yeromos
Ugyan úgy megveszik kilóra mint ahogy Vonát tették.
mackoka46
Mária szeretete, a nép meg fagyoskodjon, mert nincs pénz fűtésre.
Rockxy
érdekes, hogy nem a dékás csávót rakták a címbe.
nomegaztán a zorbán lakóhelye mennyibe kerül havonta?
balos
@Yeromos: Hát ez nem 1 kiló csirke far hátat sem!A levesbe meg a muszkának farok helyett!
namihami
A látszatát is kerülni akarom annak, hogy a Torockait (brrrrr!!!) védjem, de...
A xolog erkölcsi alapját az képezheti, hogy a fideszes (és a többi) képviselők a híd alatt vagy (jobb esetben) nyolcan-tizen laknak egy szoba-konyhában. A közlekedés pedig nem ám autó-benzinpénz-stb. Neeeeemmmmm, villamos! De méginkább ""szentmihálylova""!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.