Nem csak a péksüteményen takarékoskodik a közétkeztetési intézmény, bizonytalan ideig az elektromos hálózat túlterheltsége miatt sütőben sült ételeket sem készítenek.

Fél kiflit adnak ezután az óvodásoknak Kalocsán, dühöngenek a szülők

Fotó: pixabay.com

Kalocsán az összes önkormányzati intézménynek spórolási tervet kellett készítenie a durván elszálló energiaárak miatt- írja a hvg.hu.

Fél péksütemény jár szeptember elejétől az 1-6 éveseknek Kalocsán, a tájékoztatóban arra hivatkoznak, hogy a hatályos EMMI előírásoknak így is megfelelnek.

A 2014-es rendelet valóban fél-egy péksüteményt ír elő, a takarékossági intézkedés mégis kiverte a biztosítékot a szülőknél.

A tájékoztatót, amelyben a közétkeztető a változásokról ír az intézményeknek, egy kalocsai képviselő posztolta az oldalán.

A kalocsai testület, nyilván sok másik önkormányzathoz hasonlóan, már hetek óta takarékossági lázban ég, már augusztus végén döntöttek arról, hogy október 30-ig minden önkormányzati intézmény, köztük a közétkeztetésért felelős Kalocsai Közétkeztetési Intézmény, készítsen egy intézkedési tervet, hogyan tudják a költségeiket csökkenteni. Valószínűleg ez utóbbi miatt dönthetett a közétkeztetésért felelős, hogy a rendeletnek megfelelő kisebb adagot porciózzák ki szeptember 9-től. A tájékoztatóban a péksütemény súlyára hivatkoznak, ettől teszik függővé a felezést.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: hvg.hu

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ahogy régen énekelte Kiss Manyi, "Csak egy fél kifli az uzsonnám"! Kéretik az emelt étkezési díjat befizetni, és a gyermeknek uzsonnát csomagolni! Mit szól hozzá a családok védőszentje odafönn a Sándor palotában?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
@Málna: KIcsim a diplomákról nem beszélgetni kell,, de te honnan is tudnád??? el sem jutnál ezzel az észjárásoddal a menzáig sem, gondolom ott tudnál csak mosogatni... és megsugom mindkét diploma külföldi nem szerzett sz@r magyar,, mint a két sarki kedvenceidnek Juditka és Katalin a fülbevalós
Málna
@gina: Miért ne lehetne beszélni arról, hogy milyen diplomád van? Csak nem félsz a lebukástól?:-)
namihami
@gina: Már bocsáss meg, de azért nem minden ""magyar diploma"" egyenlő a ""dajcsi diplomával"". Vagy annak fideszesebb változatával (amikor már oda se kell menni).
Volt idő, amikor egy diploma utánjárása még nem volt ilyetén féle belépő fideszbe.
gina
@Málna: Nem vagyok fideszhivö, igy biztos lehetsz benne hogy igaziak--de nem is hiányzik hogy te higgy nekem, elég ha egy román cigánynak hiszel,,
Málna
@gina: Nem az a baj, hogy én nem hiszek neked, hanem hogy senki nem hisz. Hülyíted magad. Primitíven kommunikálsz, ez sehol a világon nem ér diplomát. És még titkolózol is.
Néro2
Féleszű savazóknak fél kiflit tud intézni a qurmányuk. A másik felet pedig megeszik maguk. Az anyjukat is kirabolnák , ha sejtenék hogy van a sifonérban száz forint.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.