Nem szabad az emberéletek megmentését összekeverni a politikával, márpedig a koronavírus-járvány alatt egyes szereplők félretették ezt az alapelvet és a felhasznált vakcinákra származási ország alapján politikai nyilatkozatként tekintettek – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán New Yorkban.

Szijjártó: nem szabad az emberéletek megmentését összekeverni a politikával
Fotó: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Nio kínai járműgyártó beruházásának bejelentésén a minisztériumban 2022. július 29-én. Biatorbágyon, a cég első európai üzemében automata akkumulátorcsomag-csereállomásokat fognak előállítani. A mintegy 5,5 milliárd forint értékű projekthez a kormány 1,7 milliárd forint támogatást ad, így segítve több száz új munkahely létrehozását. MTI/Máthé Zoltán

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint

a tárcavezető az egyetemes egészségügyi ellátással foglalkozó baráti csoportnak az ENSZ-közgyűlés keretében rendezett miniszteri szintű találkozóján vett részt.

Felszólalásában

felelőtlennek nevezte az említett szereplők viselkedését, és leszögezte, nem szabad, hogy politikai döntések miatt emberek haljanak meg.

Hozzátette, hogy

a különböző vakcinák alkalmazását szigorúan szakmai kérdésként kell kezelni, adott eszközök vagy készítmények származási helye nem lehet politikai vita kérdése.

Majd aláhúzta, hogy

Magyarországon keleti és nyugati oltóanyagokat egyaránt felhasználtak, és ennek köszönhetően hazánk élen járt az oltási program előrehaladásában Európában, illetve mára hétmillió vakcinadózissal segítette más országok védekezését világszerte.

Szijjártó Péter kijelentette, hogy

a kormány elkötelezett az ENSZ azon célkitűzései mellett, amelyek azt célozzák, hogy a világon mindenki hozzáférjen tiszta ivóvízhez.

Mint rámutatott, Magyarországon az alaptörvény egyértelműen kimondja, hogy

mindenkinek joga van egészségügyi ellátáshoz, a hatóságok pedig biztosítják minden lakos hozzáférését a tiszta ivóvízhez.

A miniszter végezetül hangsúlyozta:

az egészségügyi ellátás különböző országokban eltérő színvonala nem szabad, hogy az illegális migráció jogi alapjaként szolgálhasson.

Továbbá kiemelte, hogy Magyarország déli határán idén 180 ezer illegális bevándorlót tartóztattak fel, emellett már másfél millió menekült érkezett Ukrajnából az országba, akik számára egyelő hozzáférést biztosítanak a hatóságok az egészségügyi ellátás és az oktatás területén is.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
Arról van szó te buzeráns kakadu,hogy a kinai vakcinára még gyártó is az mondta nem ajánlott 60év felettieknek beadni,mert nem volt rá átfogó oltási teszt.Erre megvetted közpénzből jó drágán és megkapták a 60.de inkább a 65 éven felettiek.Ez kispofám nem politika,hanem közpénz gondatlan kezelése,embereken való kísérlet,akik pedig emiatt meghaltak ott gondatlanságból elkövetett
emberölés.Lesz dolgod a sitten mindenki kívánságát kielégíteni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
Milyen jogon döntött anno a kakadu a vakcina beszerzés ügyében, és most milyen jogon minősíti a döntést?
Ez egy nagyon furcsa szituáció: ugyanaz a vádlott és a bíró is???
És egyikhez sincs diplomája, de még szakképesítése sem!
Nem kellene esetleg egy pszichiáternek megvizsgálni őt, mielőtt egy ország nevében nyilatkozik???
Ennyire negligálni az ENSZ-t is !
117
@ómió: Napi hülye, te hazudsz állandóan és te véded a hazugokat.
Nessy
@ómió: Maga az! Az unalmas pár mondatával! Magának mindent "meghazudtak"! Tényleg felesleges ezzel a felfogással vita partnerként kezelni!
ómió
@117: Már nemcsak a tetves bolsiságotokat, de még a született hazudozáskórotokat is másokra hazudjátok, bolsiék fajkreténje!? Úgy az "efftársi"!?
ómió
@Nessy: És maguknál a született hazudozás efftársilag már "vitává nemesült"!? Ezt inkább a pártértekezletükön gyakorolja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.