Újabb teendők a láthatáron. Erre utal a Bloomberg cikke, amely bizottsági forrásokra és az igazságügyi biztos kijelentéseire alapul – vette észre a hvg.hu.

Újabb elvárásokat fogalmazott meg az EU a magyar kormánnyal szemben
Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriához 2022. szeptember 10-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Magyarországnak lépéseket kell tennie az igazságügy függetlenségének megerősítése terén is.

Ez azonban nem része annak a 17 vállalásnak, amelyre a kormány november 19-i határidővel ígéretet tett. Abban az esetben a nagyrészt korrupcióellenes intézkedések véghez vitele ahhoz szükséges, hogy az Európai Bizottság az uniós pénzek védelmében indított jogállamisági eljárás lezárja.

Ha ez eredménytelen lesz, a javaslat értelmében 3000 milliárd forint uniós forrást zárolnak. Az eljárás végeztével lehet tovább lépni a konkrét forrásokról szóló tárgyalásokhoz: a helyreállítási alaphoz és a hétéves költségvetéshez.

A Bloomberg arról ír, hogy az 5,8 milliárd eurós helyreállítási alaphoz való hozzáférés érdekében az Európai Bizottság a magyar bírói rendszer függetlenségének megerősítését is elvárja.

Ez nemcsak a korrupció elleni küzdelemről szól, hanem az igazságszolgáltatás függetlenségéről is

– mondta Didier Reynders, az EU igazságügyi biztosa a hírügynökségnek.

A biztosok vasárnapi ülésén Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is támogatta a bírói függetlenséggel kapcsolatos követelések beillesztését a helyreállítási tervbe – értesült bizottsági tisztviselőktől a Bloomberg. 

Forrás: hvg.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Most akkor mi van ? A "felcsúti utcai harcos" leszokik-e a vétózásról, vagy jövő héten jön egy újabb szopnivaló ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Kezdődik a lengyeleknél is tapasztalt "tünet"! A brüsszeli neobolsi seggek nyiltszíni kinyalása "feltételét" majd még később "üzenik meg"?
kereső
Úgy látom az EB szépen végig megy az EP által elfogadott jelentésen. Na, igy kell ezt- lassan főzni meg a békát, ahogy orbán csinálta az országgal. Csak nem meginogni- tolvajokat nem pénzelübk, ez legyen a mottó.
Aztán a tolvaj, vagy megszokik, vagy megszökik!
Gyurka80
@namihami: " trambulinról hugyozni." a TE elvtijeid szoktak!
,
kereső
@Eladott Ország: "Pöcse van a menyasszonynak"...de igaz. Eladta magát, a nagyobb baj, hogy ezzel együtt az országot is- az a nagy utcai harcos, aki az utcán harcolt a diktatúra ellen, és anno ott a Hősök -terén egyedül zavarta ki az "ideiglenesen" itt állomásozó csapatokat. És ennek a féregnek ráfért a pofájára a putyini nász után, elmenni Gorbacsov temetésére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.