Újabb teendők a láthatáron. Erre utal a Bloomberg cikke, amely bizottsági forrásokra és az igazságügyi biztos kijelentéseire alapul – vette észre a hvg.hu.

Újabb elvárásokat fogalmazott meg az EU a magyar kormánnyal szemben
Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriához 2022. szeptember 10-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Magyarországnak lépéseket kell tennie az igazságügy függetlenségének megerősítése terén is.

Ez azonban nem része annak a 17 vállalásnak, amelyre a kormány november 19-i határidővel ígéretet tett. Abban az esetben a nagyrészt korrupcióellenes intézkedések véghez vitele ahhoz szükséges, hogy az Európai Bizottság az uniós pénzek védelmében indított jogállamisági eljárás lezárja.

Ha ez eredménytelen lesz, a javaslat értelmében 3000 milliárd forint uniós forrást zárolnak. Az eljárás végeztével lehet tovább lépni a konkrét forrásokról szóló tárgyalásokhoz: a helyreállítási alaphoz és a hétéves költségvetéshez.

A Bloomberg arról ír, hogy az 5,8 milliárd eurós helyreállítási alaphoz való hozzáférés érdekében az Európai Bizottság a magyar bírói rendszer függetlenségének megerősítését is elvárja.

Ez nemcsak a korrupció elleni küzdelemről szól, hanem az igazságszolgáltatás függetlenségéről is

– mondta Didier Reynders, az EU igazságügyi biztosa a hírügynökségnek.

A biztosok vasárnapi ülésén Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is támogatta a bírói függetlenséggel kapcsolatos követelések beillesztését a helyreállítási tervbe – értesült bizottsági tisztviselőktől a Bloomberg. 

Forrás: hvg.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Most akkor mi van ? A "felcsúti utcai harcos" leszokik-e a vétózásról, vagy jövő héten jön egy újabb szopnivaló ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Néro2
2010-től kellett volna pofánvágnotok ezt a sertést. Nem elnézni , hogy miközben az asztal közepén szarik rikácsolja , hogy neki jár meg szuverinitás meg állitsuk meg Prüsszelt... Raktátok volna ki egy párszor az ajtó elé mint macskát szarni és egy ország járt volna jobban. Meg ti is. De csak a zsebét tömtétek meg negyven rablója zsebét.
ómió
Kezdődik a lengyeleknél is tapasztalt "tünet"! A brüsszeli neobolsi seggek nyiltszíni kinyalása "feltételét" majd még később "üzenik meg"?
kereső
Úgy látom az EB szépen végig megy az EP által elfogadott jelentésen. Na, igy kell ezt- lassan főzni meg a békát, ahogy orbán csinálta az országgal. Csak nem meginogni- tolvajokat nem pénzelübk, ez legyen a mottó.
Aztán a tolvaj, vagy megszokik, vagy megszökik!
Gyurka80
@namihami: " trambulinról hugyozni." a TE elvtijeid szoktak!
,
kereső
@Eladott Ország: "Pöcse van a menyasszonynak"...de igaz. Eladta magát, a nagyobb baj, hogy ezzel együtt az országot is- az a nagy utcai harcos, aki az utcán harcolt a diktatúra ellen, és anno ott a Hősök -terén egyedül zavarta ki az "ideiglenesen" itt állomásozó csapatokat. És ennek a féregnek ráfért a pofájára a putyini nász után, elmenni Gorbacsov temetésére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.