Ahogy arról korábban beszámoltunk, a miniszterelnök közösségi oldalán írt arról, szerinte az elhibázott brüsszeli szankciók miatt az egekbe emelkedtek az energiaárak egész Európában. A Fidesz teljes vezérkara kihelyezett frakcióülésen gyűlt össze Balatonalmádiban szerda délután.

Orbán: Vonják vissza a szankciókat!
Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriához 2022. szeptember 10-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A délelőtti órákban lezárták a hotelhez vezető utcákat, rendőri készültség és új térfigyelő kamerák is vannak a környéken, amiket – a Blikk helyszíni értesülései szerint – tegnap szereltek fel.

A választások előtt kampányszövegében (szerk.: Béke és biztonság) még békét sürgető Fidesz közösségi oldalán úgy néz ki, szlogent váltott, nem győzték hangsúlyozni:

Harcolunk a magyar családokért.

Ukrajna és Oroszország háborúja már nem lokális, a szankciók változtatták globális gazdasági háborúvá

- mondta a Magyar Nemzet szerda este megjelent írása szerint Orbán Viktor a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésén Balatonalmádiban, ahol arra kérte frakciója tagjait: mindent tegyenek meg azért, hogy Európa legkésőbb év végén visszavonja a szankciókat.

A lap információi szerint a kormányfő arról beszélt: ma már mindenki számára világos, hogy egy elhúzódó háborúra kell számítanunk, arra kell készülni, hogy ez a háború a szomszédunkban folytatódni fog idén és jövőre is. A miniszterelnök szerint éppen ezért minden eddiginél fontosabb kérdéssé vált Magyarország számára a biztonság és a gazdasági, nemzeti szuverenitás védelme, ezért hozták létre honvédelmi alapot.

A katonákat visszavonták a határok védelméről, létrehozták a határvadász alakulatokat

- sorolta a kormányfő, hangsúlyozva, hogy több katonára van szükség és az ország védelmére kell készülniük.

Orbán Viktor értékelése szerint a háború aggasztja az embereket, követik az eseményeit, de ami közvetlenül érinti a családokat, az jelenleg az infláció – írta a lap.

Hozzátették: a miniszterelnök tisztázta: a választások előtt azt gondolták, hogy tervezhetően alakulnak a gazdasági körülmények a háború ellenére is, azonban 2022 júniusban Brüsszelben elfogadták a gazdasági, kereskedelmi szankciókat, köztük az olajszállítási szankciókat is, majd rögtön az asztalra került a földgázvásárlási szankció is, ezért 2022 júniusától kezdve a földgáz ára egy hónap alatt megkétszereződött, majd újabb hónap alatt megháromszorozódott.

A Magyar Nemzet beszámolója szerint a miniszterelnök hangsúlyozta:

ha megszüntetnék a szankciókat, az árak rögtön megfeleződnének és az infláció is. A szankciók nélkül Európa gazdasága újra erőre kapna, és el tudná kerülni a fenyegető recessziót. A pártelnök tájékoztatása szerint amikor ezeket a szankciókat nyár elején Brüsszelben Európára erőltették, akkor az uniós bürokraták nem ezt ígérték, hanem azt, hogy ezek Oroszországnak fognak fájni, nem az európai embereknek. Azóta kiderült, a bevezetett szankciók több kárt okoznak Európának, mint Oroszországnak

- idézte a lap a kormányfőt.

A szankciók felülvizsgálatára a Magyar Nemzet információi szerint novemberben lesz érdemi politikai lehetőség, ezért arra szólította fel a frakció tagjait, hogy mindent tegyenek meg azért, hogy Európa ezeket a szankciókat legkésőbb az év végén visszavonja.

A miniszterelnök helyzetértékelése szerint a szankciókat a brüsszeli bürokraták erőltetik Európára, a szankciók okozzák a gazdasági problémákat, az energiaválságot és az inflációt. A szankciókat pedig a magyar baloldal támogatja – írta a lap, amely azt is idézte a kormányfőtől az ellenzék kapcsán, hogy – ahogyan arra már a választási kampányban is felhívták a figyelmet – a Gyurcsány-korszak és annak a képviselői akarnak visszatérni, akik egyszer már tönkretették Magyarországot.

A miniszterelnök ezen szavainál a lap értesülése szerint egyszerre horkantak fel, egyesek még azt is bekiabálták, hogy "soha többet Gyurcsány!" Azzal, hogy megalakult a Gyurcsány-Dobrev-árnyékkormány – folytatta a miniszterelnök –, a brüsszeli bürokraták és a Soros-NGO-k ezt az árnyékkormányt szeretnék hatalomra juttatni. Véleménye szerint ez onnan is világos, hogy ők fizetik őket, ezt tették a választási kampányban és ezt teszik most is – idézte a lap Orbán Viktort.

A baloldal értékelését követően a Magyar Nemzet beszámolója szerint a pártelnök megfogalmazta a Fidesz-KDNP jövőbeni feladatát: biztosítaniuk kell az energiaellátást, védeniük kell a családokat és a munkahelyeket. A családokat a rezsicsökkentett ár, tűzifaprogram és barnaszénprogram védi, míg a vállalkozásokat három dologgal fogják segíteni: egy több mint kétszázmilliárdos programmal az energiaintenzív kis- és középvállalkozások segítésére, termelő vállalatokat támogatnak az energiaköltségük részbeni átvállalásával és energiamegtakarítást eredményező beruházások támogatásával, lesz gyármentő programjuk, és a szolgáltató szektor számára lesz új munkahelyvédelmi akcióterv is.

Beszéde végén a miniszterelnök leszögezte: Magyarország energiaellátása biztosított. Lesz elegendő földgáz, van villamosenergia és van kőolaj is.

A szankciók súlyos károkat okoznak az országnak, de kemény munkával van esély arra, hogy ebből a válságból Magyarország úgy jöjjön ki, mint az az ország, amelyik a kanyarban előzni tud!

- idézte a Magyar Nemzet a kormányfőt.

A brüsszeli szankciók energiaválságba sodorták Európát. A Fidesz-KDNP frakcióval azon dolgozunk, hogy megvédjük a magyar embereket az energiaválság következményeitől!

- fogalmazott a miniszterelnök közösségi oldalán.

Forrás: MTI

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
"Harcolunk a magyar családokért."orban

Ilyenkor mindig megrettenek, hogy vajon most mit fognak ellopni. Amikor harcoltak a nyugdijakert, akkor hirtelen eltunt 3 ezer milliard MANYUP penz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bence
Nem a Brüsszeli szankciók miatt tartunk itt hanem miattad Viktor ! Megint mindenki hibás csak te nem aki minden bajnak okozója vagy !
ómió
@Aki Én: Figyu, bolsiék gyagyása! Az nincs meg neked ott az elmeosztályon, hogy világinfláció van? Az sincs meg, hogy ezt a brüsszeli efftársaitok csak egyre "turbózzák"? Az sincs meg, hogy a forintot már 10 éve, ha éppen nem hekkeli az illetékes efftársatok, akkor "lenyilatkozza"? Elég egy "nyilatkozat" és "drámaian esik a forint"! Ismerős? Innét szép ezt a "Zorbánra" hazudni, igaz, gugyerákja!? Ha meg fosztogatást delirálsz, lapozz vissza Böszme gazdád "munkásságáig"! Ott megtalálod!
ómió
@gina:Bújj már ki Böszme gazdád ánuszából és törölgesd le a mocsokbolsi pofádat! Ha már aljamódon hazudozol, legalább majd nem bűzlesz!
ómió
@Dr. Proktor: Nálunk is, bolsiék idiótája! "Kivívják" nekünk az efftársaitok!
117
@ómió: Az nincs meg neked, hogy egy hülye orbánista fasz vagy, és csak neked meg a fajtádnak van a seggében a feje?
ómió
@117: Csak nem gina efftársnőddel együtt szorongtok a Böszmeánuszban!? Kettőtöknek ott biztos túl kevés a levegő! Elért téged az oxigénhiányos idiotizmus? Vagy ez még a normál efftársi!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.