A kormánypártok frakcióvezetői kezdeményezni fogják, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága tekintse át a baloldali pártok külföldi kampánytámogatásának ügyét – közölte a Fidesz frakcióvezetője a Fidesz és a KDNP közös frakcióülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón csütörtökön Balatonalmádiban.

Kocsis: Az elmúlt harminc év egyik legdurvább politikai botrányával állunk szemben
Fotó: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülése szünetében tartott sajtótájékoztatón Balatonalmádiban 2022. szeptember 22-én. A Fidesz és a KDNP frakciója arra kérte a kormányt, hogy indítson nemzeti konzultációt az európai uniós szankciókról. MTI/Bodnár Boglárka

Kocsis Máté jelezte: az elmúlt harminc évben nem volt példa arra, amit a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter "óvatlanul vagy szándékosan" tett, és teljesen nyilvánvalóan beismerte a közvélemény előtt, hogy a kampányához több milliárd forint támogatás érkezett külföldről.

Az elmúlt harminc év egyik legdurvább ilyen típusú politikai botrányával állunk szemben

- jelentette ki, hozzátéve:

törvény tiltja azt, hogy a pártok külföldről elfogadjanak támogatásokat.

Márki-Zay Péter augusztusban a Magyar Hang Gulyáságyú podcastjának volt a vendége, erről itt írtunk bővebben.

Több százmilliós támogatást kapott a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) az áprilisi országgyűlési választás után hónapokkal az Egyesült Államokból

- mondta el akkor a Márki-Zay a podcastban.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az Alapjogokért Központ (AK) és a baloldal példa nélküli botrányról írt. Az Alapjogokért Központ (AK) szerint Márki-Zay Péter korábbi ellenzéki miniszterelnök-jelölt beismerte, hogy "nemzetközi globalista erők" akartak beavatkozni a magyar választásokba.

Márki-Zay akkor így reagált közösségi oldalán:

Közleményt adott ki az Action for Democracy a Mindenki Magyarországa Mozgalom számára nyújtott támogatással kapcsolatban, mivel a kormánypropaganda egyre elképesztőbb összeesküvéselméleteket és hazugságokat gyárt.

Hozzátette:

A szervezet leszögezi, hogy a tevékenységét a demokratikus eszmék és elvek iránti elkötelezettségük vezérli a nemzeti kormányoktól és nemzetközi szervezetektől függetlenül. A közleményükben visszautasítanak minden olyan vádat, ami azt sugallja, hogy külföldi beavatkozás lett volna a magyar választásokba. 

Márki-Zay szomorúnak és egyben ijesztőnek tartotta, hogy "a Fidesz azokkal szemben igyekszik hazugságokat gyártani, megbélyegezni – így például a Mindenki Magyarországa Mozgalommal szemben – akik a magyar demokráciáért kívánnak tenni."

Nem mi vagyunk a magyar demokrácia ellenségei, hanem azok, akik autoriter államokkal alakítanak ki szoros kapcsolatokat, vagy körözött, korrupt politikusokat bújtatnak idehaza

- tette hozzá.

A teljes bejegyzés itt olvasható.

Forrás: MTI

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Juhász István
Legjobb emlékezeteim szerint a Maria Le Pen / valószinűleg rosszul irtam a nevét... / kapott a kampánya megsegitésére bizonyos Magyarországtól jelentős összeget. Igaz, nem közvetlenül a Kurmánytól, hanem az egyik Kurmányközeli BANKTÓL. Szerbia is kapott jelentős magyar támogatást a kampányára... Életbe lép a quod licit Jovi, non licit bovi elmélet. Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
A ""legnagyobb botrány"" és szereplője!
És ehhez még az se kellett, hogy egy (szinte a legfontosabb) nemzetközi szervezetbe se legyen kinevezve és pucéran, bedrogozva másszon az esőcsatornán. Netán lődözzön házivadrénszarvasokat és helikopterrel utaztassa. Esetleg a honvédség ""hadicélra"" vásároltatott luxusgépe szállítsa őt és a teljes családot nyaralni, a nyilvánosság és a beosztottak teljes kizárásával! Netán helikopter legyen a fuvaros, ha az asszonnyal esküvőre kéne menni.
Folytassam? Lenne még...
Nessy
Nem minden párt olyan "szerencsés", hogy a magyar kormány nevében közpénzből, nem a pártkasszából finanszírozza a választási kampányát! Sőt, ennek égisze alatt a királyi média állandó jelleggel ismételte a reklámjaikat! Hány percet kaptak az ellenzéki pártok? Ha nem emlékezne Kocsis Máté, mondom: 5 azaz öt percet! Úgy, hogy bölcsebb ha csendbe marad!
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 17:27
Bizonyíték ratyi fidernyák,mert a nem vagyok buzi csak szeretem a faszt máté nem mérvadó.
orsos vendel
lovas matyi...eddig se volt eszed, de most mar az agyadat is elvesztetted...
gina
Ezt ti meritek mondani mocskos szemét banda, hogy van pofátok, ez már a legalja,,
gina
A legnagyobb botrány ez a moslék kormány, a világ szégyene
kereső
Ezt most szépen ráhuzzák a teljes ellenzékre. Köszi MZP- te lepcses szájú , nárcisztikus barom.
Cucika
Elfogadni nem szabad külföldről pénzt, de külföldinek lehet fizetni hogy szavazzanak. A Fidesz jobb lenne, ha már végre a saját területén söprögetne. Elpazarolták az uniós pénzeket az adófizetők pénzét hazug propagandára. Undorító plakátokra. Számolja a el a lakosság felé mennyit raknak folyamatosan zsebre.
Ftomi
A baj az kis NÁCI Kocsis, aki megtért FIDESZ -KDMP-s butaság cunami, hogy Ti az Ország számára és annak felemelkedésére adott EU-s pénzekből kampányoltok 12 éve és abból éltek "királyian"!
Te és az egész kormány az elmúlt 30 év legnagyobb BOTRÁNYA!
Szégyen amit csináltok!

Hajrá Magyar Foci!
Clavigo
@fideszes gyökér: DDDXDDXXDDDXXX.:):):)
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 18:23
Azt hogy az mmm kapott pénzt.Nem párt mozgalom.
T-Boly
@fideszes gyökér: Nem is tudtam,hogy a doktorminiszter fajkeveredett ,korcs teheneket szoptat. Na amikor a szájába lesz,akkor kell aluról kegyetlenül állon vágni !

Oszt jónapot !
V'ót,nincs!
Aki Én
A fidesz nem kap, ők elveszik a közösből.
Na, az hazaárulás.
117
Igazából, MZP robbantotta ki ezt a műbalhét tudatosan, hogy beszéljenek róla, de főleg ő beszélhessen. A Fidesznek is jó, mert figyelemelterelésként a baloldalt ekézheti. A Fidesz köszöni MZP elvtársnak ezt a magas labdát!

#osszeeskuveselmelet #rulez #mzpegygeci
balos
@117: Ezért tesz úgy a keresztes mzp,mintha várna támogatást,pedig már a számláján van!
Juhász István
Legjobb emlékezeteim szerint a Maria Le Pen / valószinűleg rosszul irtam a nevét... / kapott a kampánya megsegitésére bizonyos Magyarországtól jelentős összeget. Igaz, nem közvetlenül a Kurmánytól, hanem az egyik Kurmányközeli BANKTÓL. Szerbia is kapott jelentős magyar támogatást a kampányára... Életbe lép a quod licit Jovi, non licit bovi elmélet. Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek...
117
@Juhász István: És ez csak az, ami kiderült.

Marine
ómió
A magyar efftársakkal "pízért" akartak törvényellenesen külföldi érdekeket érvényesíttetni? De, hát, mi ebben a meglepi!? Ők ingyen is eladnák a hazát!
Nyírfa
Hogy futtatják Kocsist! Pedig jobban tennék, ha visszahívnák, és csendre intenék, mert maguk alatt vágják a fát az ő szerepeltetésével. A nyúlós, vontatott beszéde, az arcára kiülő identitástavar, amit keménykedéssel próbál kompenzálni, csak arra jó, hogy ellenszenvet keltsen maga iránt. És ezek csak a külsőségek, a lényeg, a tartalom, az olyan sötét, mint holdfogyatkozáskor az éjszaka.
Nekünk jó, hogy már a kocsismátékat is a frontvonalba küldik, mert ez annak a jele, hogy kimerültek, nincsenek tartalékaik.
lusta
@Nyírfa: Sajnos ezzel lehet vitatkozni. Nekünk nem kell magyarázni. A 3 millió nemzethy matyar gyapjas meg ígyis-úgyis tapsikolni fognak ilyen Kocsis féle niemandoknak.
Nyírfa
@lusta: A végjáték az végjáték, Kocsis előtérbe tolása ennek a folyamatnak a produktuma. Hogy az orbanisták nem értik, és akár tűzbe mennének az ő atyuskájukért, az , remélem, egyre inkább az ő személyes tragédiájuk lesz, nem az egész országé.
Yoda69
Naci modra kezdik krealni a hazug vadakat az ellenzek total ledaralasara, Ugy tunik nayon beszartak a DK arnyek kormanyatol.
balos
A székház ügyükkel kezdődött és azóta is folytatják a lopást és rombolást!Persze annál okosabban,mint akiket váltottak!A törvények javukra írásával megnyílt nekik a kánaán!A pór--nép meg a fázhat újra az orosz gáztól és atomtól!
bence
A felülvizsgálatot saját magatokon kellene elkezdeni ! Az elmúlt harminc év legnagyobb politikai botránya , hogy "ti" egytől egyig az ország javaiból gazdagodtatok váltatok milliárdossá ! Közpénzek lenyúlásától kezdve az EU pénzek ellopásával tettétek tönkre az országot , miközben minden szennyeteket az ellenzékre fogjátok !
Juhász István
Qod licet Jovi, non licet bavi... Amit szabad Jupiternek, azt nem szabad a kisökörnek. Inditanak nemzetbiztonsági vizsgálatot a Mari le Pen- nek nyújtott magyar támogatás ügyében, amit a választási KAMPÁNYA SEGITÉSÉRE kapott ? Vagy a Szerbiai választásokat megelőző, jelentős magyar segitségre ? And so on. ...Amúgy legjobb tudomásom szerint a jelenlegi MAGYAR KORMÁNY tagjai közül egyetlen ember van, aki SOHASEM esett át nemzetbiztonsági vizsgálaton, és őt úgy hivják, hogy " ORBÁN VIKTOR "...Lehet cáfolni, de kérem TÉNYSZERŰEN...Az ő aktái bizonyos Vladimir Vladimirovics Putyin széfjében vannak, és ezt mindketten JÓL TUDJÁK.
telegdilaci
@sgl:A Kis köcsög kérhetne vizsgálatot a saját pártja ellen is miből finanszírozták a választási kampányukat,őket még soha nem vizsgálták,úgy néz ki hogy Orbanisztánban,lehet kézi vezérléssel utasítani a hatóságot az ellenzék vegzálására ha a kormánynak nem tetszik valaki!
Emmersson71
A Fidesz az EU ellopott és a NER oligarcháitól visszaosztott pénzen kampányolt, nyilvánvalóan túlköltekezve a törvény adta kereteken! Ez külföldi támogatás, ha akarom..de mindenképpen bűncselekmény.
csak úgy....
·
Tavaly novemberben jelentette be a Csutipocakos, hogy Magyarország 100 millió euróval támogatja a boszniai Szerb Köztársaságot. Ez 40 milliárd forint!
Már tavaly megírta a Szabad Európa, hogy ez a pénz bizony az idei választásokon a közismerten oroszbarát Milorad Dodik támogatására szolgál. Ennyit arról, hogy Márki-Zay külföldi támogatásának kivizsgálását követeli a fidesz frakcióvezetője.
Szóval miközben el kell engednie szegény, csóró Kocsisnak az aranyhalait, aközben 40 milliárdunkkal próbálja befolyásolni a Szerbiai választásokat Orbán.
Hogy is mondta a frakcióvezető?
„Kezdeményezni fogjuk, hogy a nemzetbiztonsági bizottság tekintse át ezt az ügyet, nézzük meg, hogy egész pontosan mi történt. Ebbe a munkába vonjuk be a szolgálatokat is. Azokat az állami titkosszolgálatokat, amelyeknek ezzel dolga van.”
Ha már ennyire benne vannak a vizsgálódásban ne feledkezzenek meg erről a 40 milliárdról se! Nekem ez jobban fáj. Ebből igen sok szegény MAGYAR családnak lehetett volna valamennyit könnyíteni a sorsán.
(juszt lászló)
gina
Terelünk mama kis buzi kedvence??? megint másra mutogattok, de a legnagyobb botrány az 12 év csalás lopás ez ami rólatok szól, undoritó férgek, csak nehogy ti legyetek a hibásak, elmebeteg szemét OV csatlós, a helyetek már régen börtönben lenne,
Peller Anikó
Az elmúlt harminc év egyik legdurvább politikai botrányával állunk szemben, ha nem számítjuk a tiéteket.

De he a fidesz gazemberségeit is számoljuk, khmm, lassan nem lesz elég a számegyenes.
balos
Ez a ganaj túró,hiányban szenved!Nyomja már a falhoz a száj-er!Há-turulról!
Dr. Proktor
Soros pénzének kivizsgálásával kell kwzdeni...
amortizáltok
nó meg hozzátevém mennyit is kapott orbán dollárbam putyintól ? na regélj nyikhaj ne csak vádaskodj nos kb tőbbet mint most 25 . re az olasz ?
ugye kicsi nyári mikulásunk? a halak meg a tóba dögledeznek mert neked nem jut villanyra ? tróger és a többi ember meg kajához sem jut csak nektek van disznó nagy vájutok , + adalék a 30- ra kocsikázó matyika orbán nagy kürtöskéje.
kocsis matyika
Nessy
www.nyugat.hu/cikk/fidesz_soros_adomanyok
Kocsis Máté üres óráiban olvasgassa, és utána lehet 30 évezni, és szörnyülködni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.