Választás rendje elleni bűncselekmény miatt feljelentést tesz a Jobbik és a párt egy korábbi alkalmazottja ellen Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke.

"Az újkori magyar demokrácia egyik legnagyobb botránya" – feljelentést tesz a Jobbik ellen a Mi Hazánk
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a politikus ezt azzal indokolta:

tudomására jutott, hogy a 2019-es európai parlamenti választási kampányban a Jobbik egyik alkalmazottjának hangjával, egy nem létező közvélemény-kutató cég nevében hívtak fel tömegesen választókat; azt közölve velük, hogy két párt, köztük a Mi Hazánk támogatottságát két százalékosra mérték, így a rájuk adott voks "elveszett szavazat".

Toroczkai László az esetet

az újkori magyar demokrácia egyik legnagyobb botrányaként említette

hozzátéve, felmerül annak gyanúja is, hogy külföldi titkosszolgálatok is beavatkoztak – akár bűncselekményeket is elkövetve – a magyar választásokba.

A Mi Hazánk elnöke sajtótájékoztatóján elmondta:

egy "névtelenséget kérő volt jobbikos alkalmazott" leveléből származnak a feljelentésében szereplő adatok; ugyanez a forrás azt közölte vele, hogy 2019 elejétől a Datadat Kft. révén kapott a Jobbik "fontos címlistákat".

Toroczkai közölte azt is:

Varga Judit igazságügyi miniszterhez és az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz fordul amiatt, mert az ugyanezen forrásból kapott dokumentumok arra mutatnak, hogy a Datadatnak és a Jobbik akkori pártigazgatójának is köze lehet ahhoz a tömeges panasztételhez, amely miatt örökre törölte a közösségi médiaszolgáltató az ő több százezer követővel rendelkező Facebook-profilját.

Az egész magyar demokrácia érdeke, hogy ebben az ügyben induljanak eljárások – fogalmazott az utóbbi ügyről a Mi Hazánk elnöke, megjegyezve, ami akkor vele történt, az bárki mással is megeshet a jövőben.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

117
"Az újkori magyar demokrácia egyik legnagyobb botránya" az, hogy hungarista nácik egy terroristával az élen bekerültek a Parlamentbe!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Aki Én: 13:30 biztos vagy benne,hogy @ómió: ember és nem egy mesterséges unintelligencia?
Aki Én
@csak úgy...: unintelligencia, de nem mesterséges :)
T-Boly
@csak úgy...: a @ómiidióta varánusz,csak egy köcsög.
Na jó,nem közönséges köcsög ! Bolsiköcsög !
ómió
@Aki Én: Már megint a tetves bolsiságod másrahazudási rohama sanyargat téged, bolsiék elmebetege, vagy ez már a magadéi felismerésének a képtelensége nálad!? Bővül az "efftársi sokoldalúságod", bolsiék agyhalottja! ? Sürgesd az agydonorodat!
Nyírfa
@csak úgy...: Ja. A Mészáros-féle építkezések inkább hasonlítanak Déva várára.
Szerény véleményem szerint ez az országház pontosan kifejezi a magyarság megalomániáját, a csak külsőségekben megmutatkozó , nagyság iránti vágyakozásukat.
Ebben az épületben olyan kulturális térnek kellene helyet adni, amely a világ minden tájáról érkező tehetségnek adna bemutatkozási lehetőséget, a népek barátságának lehetne a színhelye mint annak idején a VIT-találkozók.
Szerénység, alázat ugyanúgy nem sajátja a magyaroknak mint a tisztesség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.