Fokozni kell a nemzetközi terrorellenes erőfeszítéseket, ez globális feladat, minthogy egyetlen ország sem képes egyedül legyőzni egy ilyen, nemzeteken átívelő fenyegetést – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön New Yorkban, ahol átadta a Magyar Érdemrend középkeresztjét Jared Kushnernek, Donald Trump volt amerikai elnök főtanácsadójának.

Szijjártó: fokozni kell a nemzetközi terrorellenes erőfeszítéseket
Fotó: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal A magyar külpolitika és külgazdaság kihívásai című beszélgetésen az esztergomi Mathias Corvinus Collegium Feszten (MCC Feszt) 2022. július 30-án. MTI/Illyés Tibor

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető az ENSZ-közgyűlés keretében a terrorizmus áldozatait támogató csoport ülésén leszögezte, hogy minden erőfeszítés ellenére emberek tíz- és százezrei válnak évente a terrorizmus áldozatává, így remélhetőleg a közeljövőben több figyelmet fog kapni ez a terület.

Az afganisztáni, közel-keleti és afrikai fejlemények jól mutatják, hogy még nem sikerült legyőznünk a terrorizmust, márpedig ez globális feladatunk (.), ugyanis a fenyegetés nemzeteken átívelő karaktere számos alkalommal bizonyítást nyert

- hangsúlyozta.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy

olyan országot képvisel, amely hosszú évek óta tagja az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni koalíciónak, százharminc magyar katona jelenleg is Irakban szolgál.

Emellett fontosnak tartotta aláhúzni, hogy

Magyarország ezeréves keresztény államisággal rendelkezik, és így felelősséget érez az üldözött keresztény közösségek iránt világszerte.

Mint mondta,

ma a keresztény a legüldözöttebb vallás a világon, a magyar kormány ezért indította el a Hungary Helps programot, amelynek keretében már mintegy félmillió embernek segítettek az otthon maradásban vagy a hazatérésben.

Hozzátette:

elkötelezettek vagyunk az áldozatok és az áldozatok családtagjainak támogatása mellett.

A miniszter ezután arról beszélt, hogy a terrorizmus és az illegális bevándorlás "ördögi kört" alkot, mivel a terrorizmus a migráció egyik legfőbb kiváltó oka, ugyanakkor a tömeges bevándorlóáradatok egyik következménye is. Rámutatott, hogy a migrációs hullámok megkönnyítik a merénylők számára az országhatárok átlépését, ahogy az 2015-ben is látható volt Európában.

Ennek kapcsán közölte, hogy Magyarország déli határán idén már mintegy 190 ezer határátlépési kísérletet hiúsítottak meg a hatóságok.

Végezetül pedig azt szorgalmazta, hogy a terrorellenes fellépés legyen része az ENSZ központi költségvetésének, jelenleg ugyanis nem az, márpedig ezen véleménye szerint mielőbb változtatni kell, ugyanis fontos lenne növelni a terrorellenes küzdelem finanszírozását.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Állítsd meg az orosz diktátort, akinek a s€ggét nyalod, nála nincs nagyobb terrorista a világon.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
mackoka46
Állítsd meg az orosz diktátort, akinek a s€ggét nyalod, nála nincs nagyobb terrorista a világon.
jesz
az a 130 magyar katona tök fölöslegesen próbál békét tartani...ott sosem volt, nincs, és nem is lesz békesség ...a katonáink költsége a béke érdekében sajnos kidobott pénz..
...mint annak a templomnak a felújítási költsége, melyet hazánk Ninivehben(Moszul) újított fel, de az átadás után pár héttel a levegőbe repítették..vajon kik?
csak úgy....
a fideszre szavazó hülyébbik réteg, mikor veszi végre észre,hogy ezek az atyafiak nem a magyarokért és magyarországért politizálnak? -ezek átestek a ló túlsó oldalára...
Nessy
Külügyérünk erős szerep tévesztésben van! Mindenkinek világszerte ő akarja megszabni, mit kell tennie! Köhög a bolha!
Dr. Proktor
... közben benyal a terroeista állam külügyérének!
Van az a pénz?
Gazella
Látom zsinórban hazudik a fidesz propaganda.
Nyírfa
Ez a nem semmi: már az ENSZ-től is lejmolnának.
Hogy elszólta magát: keresztény vallásról beszél, holott a kereszténység alapvetően nem vallás, hanem a jézusi tanok szerinti
életvitel, de azok megértésétől is fényévekre vannak, hát még a megélésétől. Így történhetett meg, hogy számára a kereszténység csupán vallás, templomok és papok gyülekeztete. Péter, fiam: térdre, imához!
gina
Ellenetek fidesz szemetek kellene fellépni, mert nagyobb tolvaj és terroristák mint ti vagytok, nincs a világon, elzavarni és börtönbe veletek
Béla333
A maffia úgy fokozza a terrorizmus elleni harcot, hogy nagy pénzekért boldognak-boldogtalannak ellenőrzés nélkül adták a letelepedési kötvényeket...
Hazug mocskok ezek!
balos
A szerencsétlen!Úgy markolja a mikrofont,mint szájerjucus az ereszt!Aki nem ereszt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.