Az orosz elnök nagyobbnak feltételezte a valóságosnál a nyugati világ megosztottságát – állította Toby Trister Gati, az USA volt külügyi államtitkára egy budapesti rendezvény hozzászólójaként.

Bizottság: az oroszok nagyon elszámolták magukat az energiazsarolással

Fotó: pixabay.com

Az orosz elnök több stratégiai tévedése és az unió energiafüggőségének csökkentése is szóba került a Budapest Fórum a fenntartható demokráciák építéséről elnevezésű nemzetközi konferencia második napján – írja a Népszava.

Az ukrajnai háború nyomán kialakult energiahelyzettel foglalkozó csütörtöki panelbeszélgetés előtt a külföldről bejelentkező észt Kadri Simson, az Európai Bizottság energiapolitikáért felelős biztosa egyebek mellett arról beszélt, tavaly még Oroszország volt a legnagyobb gázbeszállítója az EU-nak: az orosz gáz részesedése azonban mára 40 százalékról 9 százalékra csökkent.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Népszava

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Nem baj, mi szívesen veszünk orosz gázt a tőzsdei ár felett, és itthon még teszünk rá pár százalék állami nyereséget! +27% ÁFA, ami szépen hoz a feneketlen költségvetésnek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@KisTehen: A baromsagaidat honnan veszed? Ja, mert analfabeta vagy, nem tudsz olvasni! A nemet gaztarolok 90%ra vannak töltve, ömlik a gaz Norvegiabol es Hollandiabol! Katarral pedig epp most kötöttek uj szerzödeseket... Mivel pedig az olajszallito oroszok a szerzödeseket megszegve nem szallitanak olajat, allamositottak a nemet leanyvallalataikat...
teuton
@Shikari: Alhir??? HIVATALOS adatok es videok! A TE hireid honnan tudod bizonyitani? Ugye nem nevtelen internetes blogokbol? Egyeblent pedig az is HIVATALOS adat, hogy az orosz GDP iden 6%ot esett, jövöre 10% föle megy. A nyugati orszagok 2022es GDPje milyen lesz??? A nemet idaig +1.3%, a magyar mennyi? A nemeteknel nem kell 18 fokra F(H)ÜTENI az iskolakat es közepületeket es nem küldd az iskolaigazgato körlevelet a szülöknek, hogy vigyenek a gyerekek takarot az iskolaba, mert csak 16-18 fok van fütes nelkül, ezert forro teat is osztanak...
relatív
Ha valaki egy kicsit IS veszi a fáradtságot, és megismerkedik a tényekkel - amennyiben épeszű gondolkodó -, láthatja, hogy az orosz energia szolgáltatók semmiféle ' energiazarolással nem éltek/nem élnek !
A zsarolást a szolgáltatást igénybevevők követték el, a megkötött szerződések felmondásával és tényleg, ők jelentősen elszámolták magukat, sajkát kárukra
Energiához sokszoros áron jutnak a továbbiakban - ha egyáltalán megszerezhető - , és jelentősen kisebb mértékben.
A következő időszakban ennek minden hátrányát saját döntésüknek tudhatják be, ami mind a gyártások csökkenésében, mind az emberek életkörülményeinek romlásában lesz érezhető.
Az egyes államok vezetése sokkal körültekintőbb/hozzáértőbb embereket kíván a továbbiakban !
Rockxy
"fenntartható demokráciák építéséről elnevezésű... "
hogy szakadna rátok a plafon, amikor demokráciáról papoltok tetvek
teuton
@Shikari: Tenyleg??? Azt hittem, a magyar gazdasag jobban teljesit! Erröl papol a gazdad mar evek ota, erdekes modon azert az inflacio MOon magasabb, es az arak is, de a berek csak töredeke a nyugatiaknak! Azt azert el kellene magyarazd nekem, hogy hogyan lehet UGYANAZ A MAGYAR TERMEK Nyugaton olcsobb, mint MOon, 1000-2000 km-re kiszallitva legalabb 3 kezen keresztül!? Es hogy van az, hogy egy atlagnemet kevesebbet kell a rezsiert dolgozzon (piaci aron, allitolagos reszicsökkentes nelkül!), mint egy atlagmagyar?! Na latod, ezert nem fog az atlagnemet az utcan höbörögni, mert tele van a hasa es keveseknek okoz az inflacio gondot, ami joval alacsonyabb, mint MOon. Persze a szelsöjobbtol elvakitott egybites birkak höböröghetnek, de azok csak egy hangos neonaci kisebbseg..
Egyebkent pedig mar olyan sokat josolgattal (ami termeszetesen soha nem jött be, pl, fel eve meg azt böfögtek, hogy Putyin nem indit haborut!), hogy aruldd el nekem a jövö heti lottoszamokat es en adok neked 50%-ot a nyeresegböl! Neled meg nem kell akkor tovabb apropenzert itt napi 25 oraban kommentelni...
verőce21
Az oroszok most értünk, fehér emberekért is harcolnak...!
Egy egypólusú világban, amit Soros ideológiája ural, mi egy hortobágyi rezervátumban végeznénk, ahol az arabok popcorn-t zabálva jönnének minket bámulni...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.