A főváros nem csak a BKV állami támogatását várta, hanem az energiakompenzációs intézkedésekkel kapcsolatos döntéseket és a fővárosi beruházásokhoz szükséges hiteleket is – az utóbbi kettő még várat magára.

Év végéig működőképes marad a BKV

Duplacsuklós Ikarus-replika a jármű bemutatóján a BKV kelenföldi autóbuszgarázsában 2022. május 10-én. A cég nosztalgiaflottájának új járművét két Ikarus 280-as buszból készítették el a cég dolgozói. A 22,5 méteres, 18 tonnás autóbusz kétszáznál is több utast képes szállítani egyszerre. A duplacsuklós, hivatalos nevén Ikarus 293 első és egyetlen modelljét 1988-ban készítették el, azonban Budapesten nem sokáig használták utasszállításra, a busz ugyanis Teheránba került, ahol átfestve, belső terét átalakítva vált a közösségi közlekedés részévé, és azóta is Iránban van. Az idén elkészült replika némileg különbözik az első modelltől: erősebb a motorja és biztonságosabb a csuklószerkezete. A busszal a forgalomban nem, de nyílt napokon és egyéb rendezvényeken találkozhatnak az érdeklődők. MTI/Máthé Zoltán

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes megerősítette a Népszava információit a budapesti közösségi közlekedés állami támogatásának érkezéséről. A Fővárosi Közgyűlés szeptember 29-én tárgyalja a 12 milliárd forintos összeg utalását, amelyre csak a vonatkozó előterjesztés elfogadása után kerülhet sor. A BKV-nak adott támogatás csak egy a fővárosi önkormányzat fizetőképességnek fenntartásához szükséges három tétel közül. Ezek: az energiakompenzáció, a fővárosi beruházásokhoz szükséges hitel felvétele és a közösségi közlekedés állami normatívája.

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

Forrás: 168.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.