Az amerikai külügyminisztérium közlése szerint az elmúlt években pénzzel próbáltak rávenni külföldi politikusokat, hogy az orosz érdekeknek megfelelően cselekedjenek.

 Orbánt már a 2010 előtt megkörnyékezték Putyin emberei
Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) és Orbán Viktor miniszterelnök a tárgyalásukat követően tartott sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2019. október 30-án. MTI/Máthé Zoltán

2009. november 16-án egy energetikai konferenciát tartottak Budapesten, amelyen a közelgő választásra készülő Orbán Viktor a Fidesz elnökeként szólalt fel, itt még teljes egészében szabadult volna az orosz gázfüggőségtől.

A HVG360 cikke arra kereste a választ, hogy hogyan jutott el Orbán Viktor néhány éven belül oda, hogy kiszolgáltassa Magyarországot az orosz érdekeknek?

A konferencia után öt nappal, 2009. november 21-én történt meg a magyar politikus és az akkor éppen a kormányfői posztot betöltő Vlagyimir Putyin között az a találkozó, amely valószínűleg meghatározó változást hozott kettejük kapcsolatában.

A konferencián a magyar és amerikai előadók mellett részt vett Alekszander Babakov, az orosz duma képviselője is, akinek az elmúlt évtizedben meghatározó szerepe volt abban, hogy a világ legkülönbözőbb országaiban felduzzasszák a Putyinnal szimpatizáló oroszbarátok táborát.

Babakov nyomai egyértelműen kimutathatók Magyarországon is. A 2009-es nemzetközi energiafórumot nem először rendezte meg a Constellation Energy Institute Budapesten. Az intézmény mögött nem valamilyen külföldi szervezőt kell keresni, hanem egy akkor a harmincas évei közepén járó nőt, aki néhány hónap múlva a 2010-ben hivatalba lépő második Orbán-kormány energiabiztonsági nagykövete lett a külügyminisztérium kötelékében.

A konferencia után néhány hónappal ugyanis Orbán akkori gazdasági háttéremberei, Simicska Lajos és Nyerges Zsolt már a KGB-utód FSZB egyik magas rangú vezetőjével tárgyaltak Szentpéterváron.

Így Babakov hamarosan szélesre nyitott ajtókat döngethetett Magyarországon.

Bár bizonyítékokkal az amerikaiak még nem szolgáltak, nyilvános információkból is egyértelmű, hogy 2010. június 5-én, tehát hat nappal a második Orbán-kormány beiktatása után Oroszországban megalakult az Orosz–Magyar Baráti Társaság, amelynek elnöke Jurij Poljakov, egyik tagja pedig maga Babakov lett.

A Keleti Nyitás Kollégiumának szerepéről, valamint Babakov és Prigozsin érdekességeiről, valamint arról, hogy az attasé az FSZB beszervezettje volt a HVG360 írásában olvashat bővebben.

Forrás: HVG360

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Nem kellett ahhoz még pénz sem. Elég volt a III/II. osztály irattárának a megfelelő fiókját kihúzni. Ahogy a teljes garnitúráról található ott egy másolat.
Nem véletlen, hogy pont ezt az embert nem világították és világítHATták át évtizedek óta. Mint ördög a tömjénfüsttől...---hogy stílusos legyek ahhoz az újonnan támadt fenenagy vallásosságához.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@namihami: orbán a pofátlanságaiból él,élt és élni fog! a hülyék vevök erre a típusra...
Erik567
Amit orbán és kormánya művel, az a hazaárulás legaljasabb fajtája, mert pénzért adja el Magyarországot. Remélem őt is eléri mihamarább a diktátorok törvényszerű végzete.
Toller Béla
Volt, aki akkor még csak mémnek vette, hogy az RTL-t is megveszi neki a gaz Prom, ha akarja !
telegdilaci
@sgl: Van az a pénz amiért még a hazáját is elárulja valaki hallottam egy táska pénz átadásáról,már régebben!
ómió
Sőt! Az efftársak már a "megvételét" is ráhazudják!
Nyírfa
@namihami: szept., 23. 17.08

Úgy gondolom, egy komoly interpelláció nem feleselgetés, nem lázongás és nem vádaskodás, hanem okos, következetes, megrendíthetetlen tényekre alapozott elszámoltatás, amelytől sem eltéríteni nem lehet a képviselőt, sem a mikrofonját lekapcsolni a bizonyítás során. Amennyiben a tények megállják a helyüket, azonban a kormánypárti frakciók nem hajlandóak adekvát választ adni, ellenzéki indítványokat befogadni, akkor , mese nincsen. ki kell vinni az embereket az utcára, és nemcsak egy békével menjetek haza , ha elmondtam a beszédem jellegűre. A változást egy diktatúrában nem a szép beszéd, a kérés fogja elhozni, hanem a határozott fellépés, a választópolgárok mobilizálása.
Ezek az elemek hiányoznak az ellenzékünk tárházából, így elég konolytalan a létezésük.
Hogy a DK most mire lesz képes, arról lehetelen megbízható előrejezést adni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.