Pénteken délután újabb mélypontra jutott a forint árfolyama a dollárhoz képest, átütve az eddigi rekordnak számító, augusztus végi 416 forintos szintet. Az euró ára ezzel együtt 406-408 forint körül mozog – írja a Telex.hu

Az, hogy egy kisebb ország fizetőeszköze egy válság elején gyengül a nagyobb valutákkal szemben, természetes dolog. A forint azonban jóval többet veszített értékéből, mint a környező országok fizetőeszközei, ami jelentős részben a kormány döntéseinek eredménye.

Történelmi rekord: a 417 forintot is átszakította a dollár

Fotó: 123RF.com

A mai esés oka viszont nem hazai, hanem az egész kontinensre kiterjedő jelenség. Pénteken jött ki ugyanis több olyan adat is, amelyek alapján rossz kilátások elé néznek az euróövezet gazdaságai, miközben Amerikából az utóbbi hetekben már pozitívabb hírek érkeztek. Ennek megfelelően az euró veszített értékéből a dollárral szemben, a forint pedig, értelemszerűen az euróval együtt mozogva, szintén gyengült.

A magyar sajátosságokról bővebben a Telex.hu oldalán olvashatnak. 

Forrás: Telex.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Lehet prusszelezni a birkáknak, az agyatlanok biztos elhiszik, hogy Brüsszel miatt zuhan a forint.
Baker
Yesss..yess..yess..akarom mondani..Daaa..daa..daa!
Előre megyünk, nem hátra!

youtu.be/xqTBlft8gQA
gina
Nem baj a fideszhivöknek lehet 800 ft is ,," mert itt forint van " hahahahahahh
csak úgy....
@KisTehen: töled sorosozást vártam! -persze ha ezért is fizetnek... :)
gina
@KisTehen: Köszönd a zsiros román cigányodnak és bandájának, még mindig hisztek OV s meséiben ??? hahahah
Yoda69
@csak úgy...: A soros lejart lemez, most prusszelezni kell :)
csak úgy....
@KisTehen: még jó,hogy a hibbant orbánotok kitalál nektek altató meséket! -persze ti minden szarra fogékonyak,csak fizessenek... :)
kereső
Nép-nemzethy Komzultáció a szankciókról???, Szijjártó légyott egyedüli eu-s külügyminiszterként lavrovval???, orbán : azonnal meg kell szüntetni a szankciókat ???, - USA unja.
kereső
És mivel ezekre az Eu nem, vagy nagyon lagymatagon reagál/reagált, felhigitja a magyar jogállami mechanizmust- igy aztán az euro is vád alá került- mindez orbán miatt./Ne feledjük- teljhatalommal kormányoz , igy minden felelősség az övé!!/
drrotf
Biztos meghallgatták Varga Mihályt arról, hogy a következő években milyen nehézségekkel kell a gazdaságnak megküzdeni, hogy az ország gazdasága egy évig recesszióban lesz, hogy az infláció jövőre is 20%-os lesz és csökkenése csak csak 2024.-ben várható, és erre reagáltak a pénzpiacok.Ezek után ez a"szakértői kormány" konzultációval akarja megállítani a recessziót, mert gondolom azt gondolja, hogy ha már a kormánynak a rendelkezéseivel ez nem fog sikerülni, akkor majd a konzultáció mint varázsszer megteszi a hatását, és a gazdaság újra növekedésnek indul.Ezek a magyar nép vezetői vagy szemfényvesztők?Mindenki döntse el maga.
Yoda69
@KisTehen: Volt az mar 0.96 is.
Viszont a dollar meg sosem volt 419 forint. Ma sikerult meglepni.
gina
@ómió: Rohadó nyugat ugye? te elmebeteg barom

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.