Donald Trump korábbi amerikai elnök idején volt a legjobb a kapcsolat Magyarország és az Egyesült Államok között – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban a Fox News Digital című amerikai hírportálnak nyilatkozva.

Szijjártó: "Gyűlölnek minket, és mivel sikeresek vagyunk, példaként szolgálunk"
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) átadja a Magyar Érdemrend középkeresztjét Jared Kushnernek, Donald Trump volt amerikai elnök főtanácsadójának New Yorkban 2022. szeptember 22-én. Fotó: MTI/KKM

"Feltétlenül együtt fogunk dolgozni mindazokkal, akiket megválasztottak az Egyesült Államokban" – mondta a tárcavezető. "Ugyanakkor őszintének kell lennünk: a viszonyt, a politikai kapcsolatokat tekintve nagy különbség mutatkozott a konzervatív vagy republikánus és a demokrata párti kormányzatok között" – tette hozzá.

"Trump elnöksége idején volt a valaha legjobb politikai kapcsolat a két ország között, a lehető legjobb viszony"

- hangsúlyozta Szijjártó Péter, bizonyosságát fejezve ki, hogy ugyanez a jó kapcsolat fogja jellemezni a két kormányt, ha Trump elindul a következő választáson és megnyeri.

Szijjártó Péter az interjúban visszautasította azokat a nyugati vádakat, miszerint az idén negyedik alkalommal újraválasztott Orbán Viktor miniszterelnök aláásná a demokráciát. Mint mondta, az Európai Unió csak azt tartja demokráciának, ha "liberálisok kormányoznak".

"Magyarországon nem ez a helyzet, mert mi egy hazafias, jobbközép, kereszténydemokrata kormányzat vagyunk, határozottan a liberális fősodor ellen" – tette hozzá.

"Gyűlölnek minket, és mivel sikeresek vagyunk, mintegy példaként szolgálunk arra, hogy nemcsak a liberális fősodor lehet haladó és sikeres. Konzervatív politikai stratégia is lehet sikeres. És ők nem tudják elviselni ezt a tényt"

- mondta.

Szijjártó Péter ezzel összefüggésben felidézte az autóiparban megvalósult olyan forradalmi változásokat, mint az elektromos akkumulátorok magyarországi gyártását, ami az utóbbi évtized "öt legnagyobb befektetésének egyike volt Európában", valamint azt is, hogy Magyarország az Európai Unió tagállamai közül elsőként ratifikálta a párizsi klímaegyezményt.

A külügyminiszter egyetértését fejezte ki az ENSZ Közgyűlésén felszólaló vezetőkkel abban, hogy a klímaválság a legfőbb kihívások közé tartozik. Megjegyezte, hogy Magyarország csökkentette károsanyag-kibocsájtását azzal a céllal, hogy 2050-re elérje a karbonsemlegességet, miközben növeli bruttó hazai termékét.

"Ez egy nagyon fontos kérdés számunkra, ugyanakkor gyakorlatiasan állunk hozzá"

- mondta Szijjártó Péter. "Számunkra a gazdaságnak, a versenyképességnek és környezetvédelemnek kéz a kézben kell haladnia. Amennyiben a kettő közötti egyensúly felborul, az veszélyezteti az erőfeszítések hitelességét" – húzta alá. "Tehát számunkra a legfontosabb, hogy ebben a tekintetben hitelesek legyenek erőfeszítéseink fenntartva az egyensúlyt a versenyképesség és a környezetvédelem között" – fogalmazott.

Szijjártó Péter szót ejtett az Oroszország elleni szankciókról is. "A szankciók többet ártanak nekünk, európaiaknak, mint az oroszoknak" – hangsúlyozta.

"Az európai energiaellátás biztonsága lényegében a múlté. Energiaellátási válság van nemcsak az árak, de a mennyiség tekintetében is, nem is beszélve az inflációról és az élelmiszerárakról"

- fűzte hozzá.

"Tehát a szankciós politika nem nyújtotta azokat az eredményeket, amelyeket az Európai Unió és a brüsszeli intézmények vártak tőle" – emelte ki Szijjártó Péter.

Forrás: MTI

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Miben vagyunk sikeresek petya?
A vilag leggyorsabban romlo devizaja?
Aranyosan a legtobb Covid halaleset?
A legmagasabb inflacios rata?
Az Unio legkorruptabb kormanya?
Ha kihagytam valamit szolj, amiert meg irigyelhetnek minket.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Miben vagyunk sikeresek petya?
A vilag leggyorsabban romlo devizaja?
Aranyosan a legtobb Covid halaleset?
A legmagasabb inflacios rata?
Az Unio legkorruptabb kormanya?
Ha kihagytam valamit szolj, amiert meg irigyelhetnek minket.
Baker
"példaként szolgálunk"

Elrettentő példaként :(
134.bátor
Nem azèrt gyűlöl benneteket több millió ember ,mert sikeresek vagytok! Azèrt gyűlölünk benneteket,mert hazugok,korruptok,álkeresztènyek,tolvajok,becstelenek,gonoszak vagytok!!! Bocs,ha valamit kihagytam,az ideg elragadott ennek a macskajancsinak a látványától is.
Istenakinincsen
Szijj-Ártó neked ez a siker? Nem ártana körülnézned belföldön:)!
csak úgy....
a sok "munka" miatt már régen találkozhatott dzsudzsival,-ezek az elvonási tünetek...
bencemacska
"Trump elnöksége idején volt a valaha legjobb politikai kapcsolat a két ország között, a lehető legjobb viszony"
Ez természetes: SIMILIS SIMILE GAUDET.
Csak azt szeretném megérni, amikor az olajszőkítő vezér csapata kivonul házkutatást tartani a zsebdiktátor valamelyik nyaralójába.
mackoka46
A lopásban sikkasztásban sikeresek vagytok, mondhatni párját ritkítja g€ci galeritek. Persze, keresztény országban gyűlölik a bűnt.
egyember
Igazad van Mindennek Ártó emberbaszású. Minden (kicsit is) normális magyar (származású, nem "kinevezett") ember utál benneteket, akik tervszerű munkával(?) létrehoztátok azt a példátlanul szemét rendszert, amit nem a KÜLSŐ politika, gazdaság kényszerített rátok, hanem egy gátlástalanul erkölcstelen zsarnok.
Nessy
Pedig érdekes lenne Yoda69 felsorolásának tételes cáfolata! Még kiegészíteném a 2010 óta több mint duplájára nőtt államadóssággal, az unió legmagasabb ÁFA kulcsával, amiből jottányit sem engednek stb. Lehet folytatni a "sikereik" felsorolását!
balos
@bencemacska: Hát erre már,nem tennék fel egy fillért sem!Különben a gyűlőlet jogos,de csak a tömeggyilkosaink felé,mert ezeknél rohadtabb gecik még nem voltak az országunk nyakán!Kifejezetten arra tették fel a "tehetségüket",hogy lezüllesszék az országot az ö szintjükre!Sajnos ez ellen most és már CSAK A FEGYVERBE felhívás a megfelelő válasz!Minden eszköz amivel békés úton megszabadulhatnánk tölük a Zsebükben van!
kereső
Erre kéne/kell "büszkének" lenni??,Erre a teljes erkölcs nélküliségre?? Erre az árulásra??? Sikeresek vagyunk- miben? A gerinc nélküliségben.
Toller Béla
Sok minden vagytok, de sikeresek éppen nem ! Erőszakosak és harácsolók...az igen ! És hatalomban tudtatok maradni mindeddig!
nyuggerpasi
Olyannyira sikeresek vagyunk,hogy az EU-ban Bulgária után a legszegényebb nép vagyunk. Friss kimutatás szerint ebben a szegény országban a legdrágább még a kenyér is. Hazudsz Peti,mert azért kapod Don Vittóriótól a többmilliós havi apanázst.
balos
@nyuggerpasi: Sajnos ez már genetika!Vannak olyan kétlábúak is akik nem képesek felismerni,hogy a szájuk nem a nemi szervük!Lásd a fideSSes "urak" és támogatóik!Nekik mindig az a szar a nemzethy amelyik seggből éppen a gecijük eszik!
Dr. Proktor
Ők tényleg sikeresek, gondoljunk csak aktív és volt nőik rongyrázására, az ő szerkóikra és kecóikra, csak sajnos ezt nem lehet elmondani az ország népéről...
Akik alázatosan hatalomban tartják őket, bezzeg ha a szomszéd új autót vagy lovat vesz akkor bőszen irígykednek, mert csak az van a látóterükben!
Béla333
""Gyűlölnek minket, és mivel sikeresek vagyunk,..."

A lopásban vagytok egyedül sikeresek, meg a hazaárulásban. Mocskos tolvaj maffia banda vagytok!
Havanagi
Ezt a dumát csak a fidesz szekta veszi be,normális ember tudja az igazságot:elsők vagyunk a fidesz diktatúra épitésében ls mindenen,ami ezzel jár.
csipetke
Pötyike ezt kifejthette volna bővebben,hogy mégis mi a büdösnyavalyában vagyunk sikeresek?Európa országai között majd'utolsók vagyunk, és ha a bolgároknak meglesz az eurójuk, akkor ők is beelőznek, és akkor mi leszünk a legutolsók. Erre telt orbán tehetségéből a 12 év alatt, hogy levitte az országot a béka segge alá. Mellette szétlopták-rabolták az országot, ami szinte már lőrinc nevén van. Úgyhogy pötyikének mégis igaza van, a fidesz-banda valóban sikeres, mindannyian kőgazdagok lettek a népvagyonból, igaz,az ország a csőd szélén áll...
ómió
Az efftársiasság hiánya a "művelt Nyugaton" ma ezzel jár!
gina
Igen seggnyalásban meg lopásban elsök vagytok szemét kis prolik, csak a szátok nagy de semmi mögötte,,,kik irigyelnek titeket??? alja balkánt csináltatok ebböl az orzágból.. büszke lehetsz kakdú neg az a zsiros cigus fönid
gina
@ómió: Nagy barom vagy te, sajnállak, itt ugatsz a legalja balkánon te agyhalott, büszke lehetsz a fideszmoslékjaidra, ezt tették a szép Magyarországgal, és ilyen 1 Bites idióták tapsikolnak ezeknek az agyhalott tolvajoknak,, ennyire hölye vagy,? gondolom vak és süket is vagy kocsmaproli hahahahah
dr. prédikátor
IGEN. SIKERESEK VAGYTOK A MILLIÁRDOK ELLOPÁSÁBAN, AZ ORSZÁG LEZÜLLESZTÉSÉBEN!!! ZSELÉS KAKADÚ!!!CSAK TITEKET GYŰLÖLNEK ÉS UTÁLNAK EGÉSZ EURÓPÁBAN!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.