Martin József Péter, a Transparency International Budapest (TIB) ügyvezető igazgatója volt a Klikk TV Mélyvíz című műsorának vendége. Az Európai Bizottság már értékelte a magyar kormány első csomagját, amellyel a brüsszeli feltételeknek igyekszik megfelelni. Eközben a parlament elé terjesztették a vállalásokhoz szükséges törvényjavaslatokat is.  - írja a Hírklikk.hu.

"A kormány nem a jogállamiságot szeretné helyreállítani, hanem kizárólag a pénzeket akarja megkapni" – nem egyeztetett a kormány a Transparency képviselőivelFotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő, miután átvette a Szerb Köztársaság Érdemrendje kitüntetést Aleksandar Vucic szerb elnöktől a belgrádi elnöki hivatalban 2022. szeptember 16-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A szervezet kiemelt feladata és vállalása minden kormányzati támadás ellenére, hogy rámutassanak a magyar közéletben, politikában tetten érhető korrupcióra. Németh Péter szerint a kérdés, hogy most, amikor komoly vállalást tett a hatalom, egyeztettek-e akár egyetlen témában is a Transparency képviselőivel?

A válasz egyszerű, nem

- közölte Martin József Péter. 

A magyar jogalkotás egyik alapvető problémája, hogy nem befogadó, nem történnek meg a kontrollszervezetekkel való konzultációk. Ez alól sajnos az említett eset sem kivétel.

Annyiban azonban a szakember árnyalta a felvetést, hogy „nem a kormány tett önkéntes vállalást, hanem az Európai Bizottság kényszerítette nagyon komoly teendők elvégzésére annak érdekében, hogy megkaphassák az uniós pénzeket. Tehát a kormány nem a jogállamiságot szeretné helyreállítani, hanem kizárólag a pénzeket akarja megkapni”.

Ennek érdekében bocsátkozott tárgyalásba az EB-vel

és e tárgyalási folyamat része a jelen állás szerint, hogy a magyar kormány 17 vállalásban ígéri, valamilyen változás várható a jogállamiság terén. Ebből már egy biztosan nem történt meg, ami a közös egyeztetéseket illeti.

Arról sincs információja, hogy bármely más, kormánytól valóban független szervezettel konzultáltak volna.

További részletek itt olvashatóak, a teljes beszélgetés pedig itt tekinthető meg. 

Forrás: Hírklikk

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Edebácsi
Nem hiszem, hogy van élő ember Magyarországon, aki azt hinné, hogy Pártunkat és Kormámyunkat hirtelen megszállta volna a jogállamiság iránti feltétlen rajongás!
Németh István
@Edebácsi: te nagyon hülye!@verőce21: ez a maki egy szemét a többivel együtt! Sőt aljas szemét érdek a külföldi érdekeltségeket kiszolgálni akaró csahos kutya - fos szinten van a megtagadott gyurcsány haverjával együtt!!!@Pálinkás Pál: te lökött agyú, magad ellen beszélsz!? A népet a nép polgárait és érdekeltségeit semmibe veszed te szar mocsok köteg! nagyon rohadj meg !!!
amortizáltok
@@@@@@ ugye Arkagyij Rajkin is mondogatta minden nagyon szép minden nagyon jó mindennel meg vágyok elégedve De azért a mocskolódás ??? az itt sajnálatosan 1-2 3 íródeáktól mert nem a megalázásról szól a vélemény és nem kötelező a másikkal való egyetértés az nem vezet sehová csak papagáj szajkózásra.
Clavigo
@Németh István: Inkább igyááá Piffta... Legalább meg lehet indokolni azt ,,hogy miért vagy ilyen kretén...Seggfej.
Németh István
@Clavigo: @amortizáltok: Csak tudjátok és akkor helyre áll a gyagyafészekben a rend! > A kormány miért tárgyalna olyan szemét gyülekezettel mint transparency nincs közös nevező, és ha lenne akkor lehetne ARRÓL beszélni esetleg tárgyalni és valamiféle érdek vonalat kialakítani! DE ÉS EGYSZER és mindenkorra egy zavarkeltésre szakosodott szervezet éppen olyan káros lenne amilyen káros a balliberálisnak nevezett belső ellenség, amely ráadásul a parlamentbe bejutott, még pedig a polgárok félrevezetésével >> azóta is az összeférhetetlenség a minősíthetetlen viselkedés és a mindenféle koncepciótlanság a jellemzőjük! zavart keltő moslékok! @Clavigo: @amortizáltok: ha ezt fel tudjátok fogni akkor kezditek kapizsgálni a valósságot! Kűlönben a többit már tudjátok!
Németh István
Tudományos alapon >> a gebe lenge szerve rendelkezésre áll!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.