Martin József Péter, a Transparency International Budapest (TIB) ügyvezető igazgatója volt a Klikk TV Mélyvíz című műsorának vendége. Az Európai Bizottság már értékelte a magyar kormány első csomagját, amellyel a brüsszeli feltételeknek igyekszik megfelelni. Eközben a parlament elé terjesztették a vállalásokhoz szükséges törvényjavaslatokat is.  - írja a Hírklikk.hu.

"A kormány nem a jogállamiságot szeretné helyreállítani, hanem kizárólag a pénzeket akarja megkapni" – nem egyeztetett a kormány a Transparency képviselőivelFotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő, miután átvette a Szerb Köztársaság Érdemrendje kitüntetést Aleksandar Vucic szerb elnöktől a belgrádi elnöki hivatalban 2022. szeptember 16-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A szervezet kiemelt feladata és vállalása minden kormányzati támadás ellenére, hogy rámutassanak a magyar közéletben, politikában tetten érhető korrupcióra. Németh Péter szerint a kérdés, hogy most, amikor komoly vállalást tett a hatalom, egyeztettek-e akár egyetlen témában is a Transparency képviselőivel?

A válasz egyszerű, nem

- közölte Martin József Péter. 

A magyar jogalkotás egyik alapvető problémája, hogy nem befogadó, nem történnek meg a kontrollszervezetekkel való konzultációk. Ez alól sajnos az említett eset sem kivétel.

Annyiban azonban a szakember árnyalta a felvetést, hogy „nem a kormány tett önkéntes vállalást, hanem az Európai Bizottság kényszerítette nagyon komoly teendők elvégzésére annak érdekében, hogy megkaphassák az uniós pénzeket. Tehát a kormány nem a jogállamiságot szeretné helyreállítani, hanem kizárólag a pénzeket akarja megkapni”.

Ennek érdekében bocsátkozott tárgyalásba az EB-vel

és e tárgyalási folyamat része a jelen állás szerint, hogy a magyar kormány 17 vállalásban ígéri, valamilyen változás várható a jogállamiság terén. Ebből már egy biztosan nem történt meg, ami a közös egyeztetéseket illeti.

Arról sincs információja, hogy bármely más, kormánytól valóban független szervezettel konzultáltak volna.

További részletek itt olvashatóak, a teljes beszélgetés pedig itt tekinthető meg. 

Forrás: Hírklikk

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
NKF
Még egy hazaáruló! A kérdező meg vak komcsi! Négy baloldala van!
Málna
Még jó, hogy a pénzért csinálják. Hű, de okos valaki...:-)
ómió
Hát, ki hazudná ezt meg nekünk, ha nem egy Soroscsicska!?
Peller Anikó
@Malína: "A kormány nem a jogállamiságot szeretné helyreállítani, hanem kizárólag a pénzeket akarja megkapni"

Jól van okos malína, persze, hogy csak a pénzért csinálják telibe, ám remélhetőleg ezt meghazudja valaki odaki.
Málna
@Peller Anikó: Még nagyobb inflációt szeretnél? Aztán meg sír a szátok. Ti tényleg ennyire hülyék vagytok?
Aki Én
@Málna: Ez még tőled is felesleges és ostoba kijelentés volt.
Naná, hogy nem érted ezt az egyszerű dolgot. Különben ezt magadban tartottad volna.
Galway
@KisTehen: ha a zeb nem aggya ide a pénzeke, akkó' meg nem.
Galway
@KisTehen: Nem tudjuk, nálatok mi a szokás e tekintetben, de az étkező asztalon hagyj helyet Orbánnak!
geopapa
A cikk (mint mindegyik) arra való, hogy a téma keltette gondolatait adja elő a hozzászóló. Már ha van nekije. E helyett az illib géniuszok honfitársaikat pocskondiázzák, akár hazaárulózzák. Ez olcsóbb, mint gondolkozni.
Sztem a meccs csak most kezdődik. Orbán hatalma megtartásának eszköze, hogy ő oszt el minden pénzt. Ha ezt nem teheti, inkább lemond róla (lásd norvég alap). Na és a kinevezések, de az most nem játszik. Ez a 2 eszköz táplálja az udvarnépet. Nélküle vész a hatalom. Dehogy fogja ő feladni, ígér fűt-fát, aztán addig trükközik a végrenemhajtással, míg az EU hagyja. Helyzete gyengült, mert a válság meggyötri a gazdag államokat is, a pénznek helye lenne otthon. Brüsszel pedig végre keménykedhet kicsit. Vétódömpingünk miatt mára a lengyelek egyetlen szövetségesünk.
Orbánhívők, észre kellene végre vennetek, hogy a töménytelen jutalompénzt tőletek is lopja.
gina
Igy igaz nézz rá erre a beteg magát királynak képzelö szánalmas kis siros kis senkire
Málna
@Aki Én: Mindig ugyanazt írod. Nem unod még magad?
Jozefina
"A kormány nem a jogállamiságot szeretné helyreállítani, hanem kizárólag a pénzeket akarja megkapni"
Ezzel valószínűleg egyet is lehet érteni.
Ha az EU beveszi ezeket a törvénymódosításokat, akkor az E-ban nagy bajok vannak.
24.hu/belfold/2022/09/23/eu-bizottsag-unios-penzek-modositasok-torvenyek/
Nessy
Az uniós pénzeket, ha jön is, már hónapok óta osztogatja Orbán a haveroknak a semmiből! Igér belőle béremelést az oktatásban, az egészségügyben.Aztán kis mise, nagy mise, nem jut ezekre semmi se! Igér fűt, fát lombvirágot! Holnap úgyis letagadja!
Yoda69
Remelem ez az Unionak is egyertelmu lesz.
Peller Anikó
@Málna: 10:21, Ó dehogy nem inflációt, mi itt tízszerannyi stadiont szeretnénk, féktelen osztogatást a haveroknak, templomokat a szomszéd országoknak, a századik kastalyat a rokonoknak, a zsenmin zsipao megvásárlását és még számtalan bájerzsótit magunknak, mert egy belőle igen kevés, négybe például jobb lenne.
Nessy
@Maccska: A haverok sokan vannak, de kevesen a "kiválasztottak!!
Málna
@Peller Anikó: Fel sem fogod, hogy sokkal rosszabbul jársz, ha nem kapjuk meg azt a pénzt. Csak annyit látsz, hogy nehogy valaki másnak jó legyen...Tipikus proli paraszt felfogás.
Peller Anikó
@Málna: Mi veletek járunk rosszabbul, te szerencsétlen nem tipikus proli paraszt.
Málna
@Peller Anikó: Arról beszélek, hogy akkor járunk-e rosszabbul, ha megkapjuk a pénzt, vagy akkor, ha nem. Nem tudtam, hogy nem érted.
namihami
"A kormány nem a jogállamiságot szeretné helyreállítani, hanem kizárólag a pénzeket akarja megkapni"
Hát, ezzel bizony nem sok újat mondtak. Mi, ezt itt, már hetek óta...
Németh István
@Aki Én: @amaramaistanna: @namihami: @sgl: @Málna: @Peller Anikó: @Néro2: Nektek nyilván a folytonos zavar, ellentmondás, a vita, a gáncsoskodás kell, ha minden rendben menne, akkor jön a gender-fasizmus, a soros egyetemével! Nálatok a nőknek nyilván pöcse van, a férfiak csak a nevükben azok mert a pöcsük biztos nem működik - készségesen szarnak a világra - na nem mást mint gyereket amil a lóval ültetnek be a moslék egyedekbe >BELÉTEK!
Németh István
Elmondom nektek görények, hogy a magyar jogállamiság csaknem 1000 éves! Az Európai jogállamiságok egyszerűen nem is léteznek alapvető a diktatúra ténye! a népek a polgárok rendre hamis hírközlést és elferdített híreket kapnak! Ha gondolkozni tudnátok akkor látnátok!!!
De ti mind a kormány sikere okán csak a gáncsoskodáson töritek az fos fejeteket, a miben csak pancsíkolni lehet - ezt fröcsölitek egymásra!
tothjani
@Shikari: Te meg nem vagy normális, amit viszont nem kellene világgá kürtölni.
tothjani
@Németh István: Te sz@rházi élősködő miért nem mégy el dolgozni, ha életedben egy percet dolgoztál volna akkor nem nyalnád egy Rohadék hátsóját aki tönkreteszi az országot !!
Az ostoba fajtád elhiszi hogy a Magyar gazdaság jól teljesít, de akkor mi szükségünk van a segélyre??
mackoka46
Kutyából nem lesz szalonna, o1G-ből sem lesz demokrata.
verőce21
Ugyan, hagyjuk már ezt a sok sületlenséget: "Orbán ellopta" meg a NER...!

A lipsik azért hajtogatják ezeket sületlenségeket, mert megfoghatatlan amit állítanak, még egyet sem bizonyítottak be...!
verőce21
Márki-Zay elfogadta a külföldi választási támogatásokat...!
No, ez tény! Maga vallotta be...!
Edebácsi
Nem hiszem, hogy van élő ember Magyarországon, aki azt hinné, hogy Pártunkat és Kormámyunkat hirtelen megszállta volna a jogállamiság iránti feltétlen rajongás!
Németh István
@Edebácsi: te nagyon hülye!@verőce21: ez a maki egy szemét a többivel együtt! Sőt aljas szemét érdek a külföldi érdekeltségeket kiszolgálni akaró csahos kutya - fos szinten van a megtagadott gyurcsány haverjával együtt!!!@Pálinkás Pál: te lökött agyú, magad ellen beszélsz!? A népet a nép polgárait és érdekeltségeit semmibe veszed te szar mocsok köteg! nagyon rohadj meg !!!
amortizáltok
@@@@@@ ugye Arkagyij Rajkin is mondogatta minden nagyon szép minden nagyon jó mindennel meg vágyok elégedve De azért a mocskolódás ??? az itt sajnálatosan 1-2 3 íródeáktól mert nem a megalázásról szól a vélemény és nem kötelező a másikkal való egyetértés az nem vezet sehová csak papagáj szajkózásra.
Clavigo
@Németh István: Inkább igyááá Piffta... Legalább meg lehet indokolni azt ,,hogy miért vagy ilyen kretén...Seggfej.
Németh István
@Clavigo: @amortizáltok: Csak tudjátok és akkor helyre áll a gyagyafészekben a rend! > A kormány miért tárgyalna olyan szemét gyülekezettel mint transparency nincs közös nevező, és ha lenne akkor lehetne ARRÓL beszélni esetleg tárgyalni és valamiféle érdek vonalat kialakítani! DE ÉS EGYSZER és mindenkorra egy zavarkeltésre szakosodott szervezet éppen olyan káros lenne amilyen káros a balliberálisnak nevezett belső ellenség, amely ráadásul a parlamentbe bejutott, még pedig a polgárok félrevezetésével >> azóta is az összeférhetetlenség a minősíthetetlen viselkedés és a mindenféle koncepciótlanság a jellemzőjük! zavart keltő moslékok! @Clavigo: @amortizáltok: ha ezt fel tudjátok fogni akkor kezditek kapizsgálni a valósságot! Kűlönben a többit már tudjátok!
Németh István
Tudományos alapon >> a gebe lenge szerve rendelkezésre áll!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.