Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Fidesz frakcióvezetője szerint "az elmúlt harminc év egyik legdurvább ilyen típusú politikai botrányával állunk szemben".

A Fidesz a nemzetbiztonsági bizottság összeülését sürgeti Márki-Zay miatt
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Mielőbb üljön össze a nemzetbiztonsági bizottság 

- ezzel kezdte szombati közleményét a Fidesz.

Példátlan eset került felszínre, amikor Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje elárulta, hogy több milliárd forint kampánytámogatást kaptak külföldről. Ez amellett, hogy törvénytelen, még durva beavatkozási kísérlet is a magyar választásokba. A botrány szuverenitási és nemzetbiztonsági kérdéseket is felvet, ezért nem maradhat tisztázatlanul.

- fogalmaztak.

Halász János, frakcióvezető-helyettes, a nemzetbiztonsági bizottság alelnöke arra kérte Sas Zoltánt, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnökét, hogy

mielőbb hívja össze a bizottságot, és tegye lehetővé az ügy feltárását.

Márki-Zay Péter augusztusban a Magyar Hang Gulyáságyú podcastjának volt a vendége, erről itt írtunk bővebben.

Több százmilliós támogatást kapott a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) az áprilisi országgyűlési választás után hónapokkal az Egyesült Államokból

- mondta el akkor a Márki-Zay a podcastban.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az Alapjogokért Központ (AK) és a baloldal példa nélküli botrányról írt. Az Alapjogokért Központ (AK) szerint Márki-Zay Péter korábbi ellenzéki miniszterelnök-jelölt beismerte, hogy "nemzetközi globalista erők" akartak beavatkozni a magyar választásokba.

Márki-Zay akkor így reagált közösségi oldalán:

Közleményt adott ki az Action for Democracy a Mindenki Magyarországa Mozgalom számára nyújtott támogatással kapcsolatban, mivel a kormánypropaganda egyre elképesztőbb összeesküvéselméleteket és hazugságokat gyárt.

Hozzátette:

A szervezet leszögezi, hogy a tevékenységét a demokratikus eszmék és elvek iránti elkötelezettségük vezérli a nemzeti kormányoktól és nemzetközi szervezetektől függetlenül. A közleményükben visszautasítanak minden olyan vádat, ami azt sugallja, hogy külföldi beavatkozás lett volna a magyar választásokba. 

Márki-Zay szomorúnak és egyben ijesztőnek tartotta, hogy "a Fidesz azokkal szemben igyekszik hazugságokat gyártani, megbélyegezni – így például a Mindenki Magyarországa Mozgalommal szemben – akik a magyar demokráciáért kívánnak tenni."

Nem mi vagyunk a magyar demokrácia ellenségei, hanem azok, akik autoriter államokkal alakítanak ki szoros kapcsolatokat, vagy körözött, korrupt politikusokat bújtatnak idehaza

- tette hozzá.

A teljes bejegyzés itt olvasható.

Forrás: MTI/OS

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tothjani
A fasiszta rohadékok még mindig az ellenzék teljes felszámolásával vannak elfoglalva, nem érdekli őket a gazdasági vállság és az infláció kezelése.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
OK ! Elfogadom, hogy Márki-Zay a politikában nem a szellem óriása, de ha már ilyen típusú politikai botrányról beszél a fideSS-kdnp nyalonca, jó lenne, ha nem hagyná otthon az emlékezetét, Hogyis volt annó a fideSS-székház eladása, a vörösiszap károsultjainak a zemberek által összeadott összeg sorsa, a magánnyugdíjpénztár bűnszövetségben való ellopása ? Mire összeadom a háromszázszoros éeltfogytiglan is összejön és az ellopott pénzt még az elkövetők ükunokái is fizetnék.
Javaslom, hogy a politikai analfabéta Márki-Zay helyett álljatok a tükör elé, ha gazembert, politikai bűnözőt akartok látni.
Peller Anikó
@justhpeter: Hát okosabb lett volna ha makizé inkább kussol, mert magát ellenzékinek igencsak nagyon lejáratta. És most ismét ugyanazzal a lendülettel újraindult, láthatóan ez elég nagy hiba. Enyhén túlbecsüli magát. Na jó, nagyon.
kereső
Az elmult harminc év legdurvább poltitkai botránya, a szószegés az Eu-val és NATO-val szemben, és a haza elárulása. A fideSS=állampárt/orbán/szijjártó a valódi nemzetbiztonsági kockázatok.
MZP csak azt tette, amit a fodeSS-ben eltanult/ 2002 től talpig kokárdában/ .
ómió
Merthogy Maki efftársék "ócska pár milliárdért" önsorsrontottak volna valakik szájíze szerint?! Ugyan már! Ők efftársiasan erre ingyen is képesek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.