Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Fidesz frakcióvezetője szerint "az elmúlt harminc év egyik legdurvább ilyen típusú politikai botrányával állunk szemben".

A Fidesz a nemzetbiztonsági bizottság összeülését sürgeti Márki-Zay miatt
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Mielőbb üljön össze a nemzetbiztonsági bizottság 

- ezzel kezdte szombati közleményét a Fidesz.

Példátlan eset került felszínre, amikor Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje elárulta, hogy több milliárd forint kampánytámogatást kaptak külföldről. Ez amellett, hogy törvénytelen, még durva beavatkozási kísérlet is a magyar választásokba. A botrány szuverenitási és nemzetbiztonsági kérdéseket is felvet, ezért nem maradhat tisztázatlanul.

- fogalmaztak.

Halász János, frakcióvezető-helyettes, a nemzetbiztonsági bizottság alelnöke arra kérte Sas Zoltánt, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnökét, hogy

mielőbb hívja össze a bizottságot, és tegye lehetővé az ügy feltárását.

Márki-Zay Péter augusztusban a Magyar Hang Gulyáságyú podcastjának volt a vendége, erről itt írtunk bővebben.

Több százmilliós támogatást kapott a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) az áprilisi országgyűlési választás után hónapokkal az Egyesült Államokból

- mondta el akkor a Márki-Zay a podcastban.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az Alapjogokért Központ (AK) és a baloldal példa nélküli botrányról írt. Az Alapjogokért Központ (AK) szerint Márki-Zay Péter korábbi ellenzéki miniszterelnök-jelölt beismerte, hogy "nemzetközi globalista erők" akartak beavatkozni a magyar választásokba.

Márki-Zay akkor így reagált közösségi oldalán:

Közleményt adott ki az Action for Democracy a Mindenki Magyarországa Mozgalom számára nyújtott támogatással kapcsolatban, mivel a kormánypropaganda egyre elképesztőbb összeesküvéselméleteket és hazugságokat gyárt.

Hozzátette:

A szervezet leszögezi, hogy a tevékenységét a demokratikus eszmék és elvek iránti elkötelezettségük vezérli a nemzeti kormányoktól és nemzetközi szervezetektől függetlenül. A közleményükben visszautasítanak minden olyan vádat, ami azt sugallja, hogy külföldi beavatkozás lett volna a magyar választásokba. 

Márki-Zay szomorúnak és egyben ijesztőnek tartotta, hogy "a Fidesz azokkal szemben igyekszik hazugságokat gyártani, megbélyegezni – így például a Mindenki Magyarországa Mozgalommal szemben – akik a magyar demokráciáért kívánnak tenni."

Nem mi vagyunk a magyar demokrácia ellenségei, hanem azok, akik autoriter államokkal alakítanak ki szoros kapcsolatokat, vagy körözött, korrupt politikusokat bújtatnak idehaza

- tette hozzá.

A teljes bejegyzés itt olvasható.

Forrás: MTI/OS

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tothjani
A fasiszta rohadékok még mindig az ellenzék teljes felszámolásával vannak elfoglalva, nem érdekli őket a gazdasági vállság és az infláció kezelése.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tothjani
A fasiszta rohadékok még mindig az ellenzék teljes felszámolásával vannak elfoglalva, nem érdekli őket a gazdasági vállság és az infláció kezelése.
madlaci66
Hogyis van ez a mondás? Más szemében a szálkát, a sajátjában a gerendát se?
Pálinkás Pál
az ellenzék tegyen végre valamit...ne bambáskodjon... gigasztrájkot azokban a szektorokban ami igazán fáj...ne a tanárok bohóckodjanak..ők súlytalanok...momentán a cigányt cseppet sem érdekelné az sem ha egyáltalán nem lenne tanítás...még örülne is neki,nem kéne fűteni...de ha holnap leállna a tömegközlekedés...gondolkodóba esne a mangalica...nem lenne árúszállítás..egyebek...
verőce21
"nem maradhat tisztázatlanul" az MZP-t támogató, efféle @csak húgy külföldi nyomik kiléte, támogatása, DS kapcsolatai, a pénz eredete, stb.,
Feró25
Nyomorult patkányok a határon túli paraziták bele pofázása a magyarországi választásokba na az nem beleavatkozás az ország belügyeibe.Ilyenkor amikor a honi magyarok szarba vannak a román és stb.parazita miért nem segít a hazai magyaroknak felhívhatnák a maffia figyelmét arra,hogy most inkább rajtuk kívül a hazai magyaroknak adják a leadózott pénzüket.De a paraziták ezután is csak tartani fogják a markukat.
Eladott Ország
Az állammaffiát kellene már bíróság elé állítani!
Néro2
12 éve rendületlenül lopnak fitymák EZER milliárdok úsznak el Nagy Orr Bánt még sose világították át külügyminiszter egy Lavór kitüntetéssel tetszeleg az oroszok már a nappaliban pöffeszkednek ... ... Elmentek ti fitymák a jó kurva anyátokba !
134.bátor
Bocsánat,de nem az ellenzèk kapta,hanem a MMM mozgalom. Mivel egyedül MZP kampányolt( megtiltotta a többieknek!!), számoljon el ő vele!!
Eladott Ország
@verőce21: ma, 14:08 ☻ A román bűnöző cigányod és fidesz nevű bandája ezermiliárdokat lopott, melyért bíróság előtt felelni fognak!
verőce21
De nemzetbiztonsági kockázat minden uniós képviselő is, akik a pénzek elvételéről szavazgatnak...
justhpeter
OK ! Elfogadom, hogy Márki-Zay a politikában nem a szellem óriása, de ha már ilyen típusú politikai botrányról beszél a fideSS-kdnp nyalonca, jó lenne, ha nem hagyná otthon az emlékezetét, Hogyis volt annó a fideSS-székház eladása, a vörösiszap károsultjainak a zemberek által összeadott összeg sorsa, a magánnyugdíjpénztár bűnszövetségben való ellopása ? Mire összeadom a háromszázszoros éeltfogytiglan is összejön és az ellopott pénzt még az elkövetők ükunokái is fizetnék.
Javaslom, hogy a politikai analfabéta Márki-Zay helyett álljatok a tükör elé, ha gazembert, politikai bűnözőt akartok látni.
Peller Anikó
@justhpeter: Hát okosabb lett volna ha makizé inkább kussol, mert magát ellenzékinek igencsak nagyon lejáratta. És most ismét ugyanazzal a lendülettel újraindult, láthatóan ez elég nagy hiba. Enyhén túlbecsüli magát. Na jó, nagyon.
kereső
Az elmult harminc év legdurvább poltitkai botránya, a szószegés az Eu-val és NATO-val szemben, és a haza elárulása. A fideSS=állampárt/orbán/szijjártó a valódi nemzetbiztonsági kockázatok.
MZP csak azt tette, amit a fodeSS-ben eltanult/ 2002 től talpig kokárdában/ .
ómió
Merthogy Maki efftársék "ócska pár milliárdért" önsorsrontottak volna valakik szájíze szerint?! Ugyan már! Ők efftársiasan erre ingyen is képesek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.