Ahogy arról korábban beszámoltunk Novák Katalin részt vett az ENSZ Közgyűlésének 77. ülésszakán. Ezúttal az Egyesült Államokbeli látogatásának második napjáról posztolt.

Újabb videóval jelentkezett be Novák Katalin
Fotó: Facebook

A magyarországi zsidóság helyzete is szóba került a Zsidó Világkongresszus elnökével a szervezet New York-i székhelyén tartott megbeszélés megnyitóján.

Az ENSZ női állam- és kormányfőknek szervezett New York-i fórumán Novák Katalin arra is felhívta a figyelmet, hogy "a nők értenek a válságkezeléshez, anyaként rendelkeznek ezzel a tapasztalattal, és képesek közösségeket összetartani".

Az ENSZ Közgyűlése előtt szerdán pedig arról beszélt, hogy Magyarország arra sürgeti az ENSZ tagállamait, hogy az orosz-ukrán konfliktusban a békét nyilvánítsák elsődleges célnak.

Mit akarunk elérni az ENSZ-ben? Megnyerni a háborút?

- tette fel a kérdést az államfő, amire választ adva kijelentette, hogy a béke helyreállítása mellett kell kiállni.

Az Egyesült Államokbeli látogatásának harmadik napján az amerikai-mexikói határon álló falnál az amerikai migrációs helyzetről is tájékozódott. 

Aznap az államfő San Diego-i otthonában kereste fel a magyar születésű, zsidó származású, Edith Eger, azaz Éger Edit, írót, pszichológust, holokauszttúlélőt. Novák Katalin a Magyar Érdemrend Középkeresztje kitüntetést adta át a 95 éves terapeutának, aki a poszttraumás stressz-szindróma kezelésében szerzett hírnevet.

Az ENSZ Közgyűlés margóján pedig Joe Bidennel is találkozott, amiről maga Novák Katalin számolt be.

Az ENSZ Közgyűlés első napjáról készült videót itt tekintheti meg:

Forrás: Facebook, MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Juhász István
Az előző- szintén FÜGGETLEN - álamfő / ahogy a nemzet golyóstolla irta /...tehát ÁLLAMFŐ, otthonában ücsörgött, néhanapján horgászott kicsit, nem zavart túl sok vizet. A fidesz feliratos FÜLBEVALÓ-tulajdonos / szintén FÜGGETLEN !!! szeret utazni, teheti. Pár hónap alatt képes körbeutazni a világot. Gondolom a honi légitársaságokkal komoly szerződést köthettek az utaztatásaira. Az meg sem fordult a fejemben, hogy ESETLEG valamelyik Katonai, célra vásárolt repülő, vagy MÁV, akár VOLÁN járat utaztassa...Csaxxxxóltam.
ómió
És sosem jön össze neki efftársiasan!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.