Oktatási és űrkutatási együttműködési megállapodást írt alá Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Marcelo Ebrard mexikói külügyminiszterrel tájékoztatta Mexikó budapesti nagykövetsége az MTI-t.

Ez nem vicc: Szijjártó Péter űrtevékenységbe kezd, fel akarja tárni a világűrt
Kép: Facebook

A közlemény szerint a két miniszter, aki New Yorkban az ENSZ közgyűlésén vesz részt munkamegbeszélést folytatott, és abban állapodtak meg, hogy Magyarország a Stipendium Hungaricum program keretében évente negyven ösztöndíjat adományoz olyan mexikói fiataloknak, akik magyar intézményekben szeretnének tanulni.

Megállapodásban rögzítették azt is, hogy Magyarország és Mexikó együttműködik „békés célú űrtevékenységben”, a „világűr feltárása érdekében” információt cserél és közös technológiai fejlesztésekben is részt vesz

- közölték.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Ez most tényleg igazán aktuális!!! Igen, ez most a legfontosabb!!:DDD
Tessenek mondani, a magyar fiatalok mikor kapnak valamit - a fűtetlen tantermeken kívűl???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Hova lehet rottyantani egy stadiont,,vagy mit lehet letérkövezni...?.
lampa laz
Enélkül is látszik az űrből, h mennyit loptok b+. Gondolom, a még ki sem fizetett eu-s pénzek ellopására szerződtél űrtevékenység címén, ez jó mert kilőhetitek úgy, h nem marad még nyoma sem.
Yoda69
Ez vajon hany sza milliardba fog fajni a magyaroknak?
Es miert pont a csod szelen tantorgo Mexikoval? Hol van az o urkutatasuk?
Ha akar valamit szarrago, akkor az USA, Kina, Japan vagy az oroszok johetnenek szoba, mint az urkutatas nagymesterei.
ágimami
Ez most tényleg igazán aktuális!!! Igen, ez most a legfontosabb!!:DDD
Tessenek mondani, a magyar fiatalok mikor kapnak valamit - a fűtetlen tantermeken kívűl???
jesz
mindeközben egy magyarországi település leállította az iskolabuszt, mert nincs 70 milliója a falunak, hogy az iskoláskorú gyerekeit napi rendszerességgel az iskoláikba szállítsa, és vissza.

Nagy öröm Mexikóval üzletet kötni, de még nagyobb szégyen egy iskolabuszt 70 millió hiánya miatt leállítani.
Bravo!
Qqberci
Lőjük ki a Marsra! De minél hamarabb!...
Giovanni Alba
Csak csínján a fanyalgással, tisztelt kollegák, igenis sok szállal kötődünk Mexikóhoz.
„Mióta Mexikó trónjára egy ausztriai főherceg lépett, kit tengerentuli útjára számos hazánkfia is elkísért, - azóta e birodalom ismerése ránk magyarokra nézve kétszeresen is érdekessé vált.”
In. napitortenelmiforras.blog.hu/2016/10/12/magyar_huszarok_mexikoban
Egy áthallásos részt kiemelnék: „Amit itt hoztak nekem, csak a mexikóvárosi előkelőségek kérése. Ahhoz, hogy elfogadjam nagylelkű ajánlatotokat, arra lenne szükség, hogy az egész nemzet kérje.”[3]

A franciák értettek a szóból és a megszállt területeken népszavazást rendeztek a monarchiáról, amely természetesen az igenek győzelmét hozta.
Giovanni Alba
@jesz: ma, 17:18
"A szatymazi iskolabuszt azért hozták létre, hogy ezzel segítsék a külterületeken élő gyerekek iskolába jutását. 2021-ben 3,1 millió forintot szánt erre az önkormányzat, 2022-re ez az összeg 900 ezer forintra csökkent. A buszt működtető alapítvány beszámolója szerint 2021-ben ez a szolgáltatás 851 ezer forintba került, ami havi 70 ezer forintot jelent, de a polgármester szerint erre most nincs pénz."
simmering73
@KisTehen: Téged se az eszedért szeretnek. Igaz, Marhám?
justhpeter
@jesz: @Giovanni Alba: Ne legyünk eltévedve, a szatymazi iskolabuszt a tankerületnek kellene fizetni !!! Véleményem szerint az űregyezmény nagyon jó, ki is próbáltatnám háromnegyed - egynegyed arányban. Ürhajót kell indítani, amiben mexikói részről részt venne a külügyminiszter, magyar részről a tarajos és ha már indul a menet, menjen velük Maruzsa államtitkár és a szatymazi tankerület vezetője.
gina
Nem csak a feje nyomott de az egész ember az!!!
namihami
...mexikói...
Tényleg, egy űrnagyhatalom.
gina
@Emmersson71: ET nek hozzá képest intelligens feje volt...
Nessy
Adjanak már valami nyugtatót hyperaktiv külügyérünknek! Már univerzális zseninek képzeli magát ! Rohangál a nagyvilágában, mint egy mérgezett egér. Mindenhol milliárdokat ígér, stratégiai szerződéseket köt.
Yeromos
Már unja a helikoptert, kéne már neki egy űrrepülőgép.
Totem
Helyes, végre megtalálta a helyét: a mélyűrbe való.
Juhász István
Tarajoska ! Lenne egy kérésem ! a MARIANA ÁROK még nincs teljes mértékben kiaknázva. Nem pusztán a VILÁGŰR felé kell kacsintgatni, a másik véglet a nagy óceán... Mexikó nagy ország, és igen komoly űrhajózási múlttal IS rendelkezik. Hiszen oda kacsintgatsz. A MARIANA ÁROK még szinte feltáratlan, tegyél bele pát 10 milliárdot, legyünk mi az ELSŐK akik majd élvezhetjük minden előnyeit...Ne mondd, hogy nincs rá pénz, mert a világnak már szinte VALAMENNYI országába küldtetek SEGITSÉG gyanánt milliárdokat. Még egyet : ki lehetne nevezni egy újabb CSÓKOST, mint " ÁROKKUTATÁSÉRT FELELŐS " miniszteri biztost / vagy egyszerűen valamiféle Ispánt /
ómió
De, hisz', az efftársak ezt már csak "odautazva" bírják elképzelni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.