Annak ellenére, hogy leselkednek veszélyek az olasz jogállamiságra, de az uniós pénzeket az olasz szélsőjobb sem szívesen kockáztatja, így könnyen lehet, hogy darabokra törhet Orbán álma.

Összetörhet Orbán álma: Az elemzők szerint nem lesz "puszipajtás" az olasz szélsőjobb
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

Orbán mindenféleképpen nagy reményeket fűz ahhoz, hogy holnap várhatóan a jobboldali hármas szövetség arat győzelmet az olasz választásokon.

A magyar miniszterelnök ugyanis abban bízik, hogy az új kormány élén Giorgia Meloni támogatja az EU elleni harcban a jogállam, a migráció, a gender ügyében és segít felvizezni az Oroszország elleni szankciókat.

Zalán Eszter, az Unióra összpontosító internetes hír- és véleményoldal munkatársa azonban úgy látja, van, amiben nagyjából egy követ fúj az újfasiszta szélről indult Meloni, illetve a magyar vezető, aki szélsőjobbos politikai motívumokat vesz át.

Több dologban is egy rugóra jár az agyuk, bár Meloni azt állítja, hogy a transzatlanti együttműködés híve, de aligha bolygatja fel az EU működését, bár viszonya várhatóan viharos lesz Brüsszellel.

Luigi Scazzieri úgy látja, hogy az új olasz vezetés miatt várhatóan csökken Róma befolyása a közösségben, de Olaszországból nem lesz új Magyarország vagy Lengyelország.

Meloni valószínűleg megpróbál együttműködni a Fidesszel és a PiS-szel bizonyos témákban, de itt nincs szó új Visegrádi Csoportról

– teszi hozzá Eric Maurice, a brüsszeli Robert Schumann Alapítványtól.

Mivel igen nagy a tét gazdaságilag és diplomáciailag is az olaszok számára, hozzáértők nehezen tudják elképzelni, hogy Meloni 180 fokos fordulatot hajtana végre.

Hiszen a politikus nem teszi kockára a Brüsszeltől érkező 200 milliárdos támogatást. Ezen felül szövetségesként támaszkodni kíván Franciaországra és Spanyolországra, ugyanakkor nem szeretné elvadítani Németországot, valamint Hollandiát, mert szüksége van rájuk az euroövezet reformjához.

A konkrét azonosságok, és az EU álláspontja a HVG360 írásában olvasható el teljes terjedelmében.

Forrás: HVG360

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
@KisTehen: Ja, tudom, te vagy a magyar...
Itt hagytak a szovjet csapatok, anyád ölében.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Dr. Proktor: Minden idióta bolsi mást néz buggyantnak, vagy csak te!?
Dr. Proktor
@ómió: Mást nem, csak téged és a többi bértrollt...
(Nem enyhítő körülmény ha fizetésért teszitek!)
ómió
@Dr. Proktor: Szóval, mind ilyenek vagytok! Önmagatok tetvesbolsi bértroll egóját hazudnátok másokra! Ezzel nem okoztál csalódást!
117
Az olasz szélsőjobboldal egymással sem lesz puszipajtás nem hogy más országbeli szélsőjobbosokkal!

@ómió: Egy megjegyzés: A kurva anyád!
ómió
@117: Már anyádat se ismered fel, bolsi debil!? Azt a kurvát!? Őt is másra hazudnád?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.