Újabb körzetekben dőlt el az időközi választások eredménye: Miskolcot elbukta, Újpestet behúzta az összellenzék, Derecskén pedig olyan erős volt a „független”, de narancs színekben kampányoló polgármesteri mezőny, hogy simán beelőzte a Munkáspártot és a Momentumot – összegezte a vasárnapi eredményeket a Telex.

Nyert az ellenzék az újpesti időközin, Miskolcon viszont elbuktak egy körzetet
Fotó: Pixabay

Miskolc 3. számú egyéni választókerületetét 2019-ben behúzta az ellenzék a DK-s Hegedűs Andreával, ő azonban beült listáról a parlamentbe.

A mai időközi választáson a fideszes Barta Gábor nyert 838 szavazattal (56,24%), az összellenzéki Sebe-Gazdig Judit 638 szavazatot kapott (42,82%);

Fülöp József Istvánné, a Munkáspárt–Iszomm jelöltje 14 szavazattal lett gazdagabb.

Újpesten viszont megmaradt az ellenzék, hiszen Maholányi Zsolt, az egyesült ellenzéki jelölt 695 szavazattal (50,92%) nyert; őt követte Jókay Attila, a Fidesz jelöltje 631 szavazattal (46,23%); és pár százalékot ért el a Mi Hazánk jelöltje, illetve az utolsó helyen végzett Munkáspárt–Iszomm-jelölt is.

Derecskén sikeres volt a független álarcot felvevő fideszes jelöltek, akik „előre menjen, ne hátra” típusú szlogennel vagy narancssárga színvilággal kampányoltak. 

Az első három helyen az úgynevezett független képviselők végeztek, közülük a legtöbb szavazatot (658-at, azaz 74%-ot) Rácz Anikónak adták a helyiek, a Momentum és a Munkáspárt jelöltje pedig csak pár szavazatot kapott.

Forrás: telex.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Na, ugye! Van még Pesten bolsigóc, bőven!
Havanagi
Hajrá PRIMITIV MISKOLC,majdcsak az árokban fogtok kikötni.
Aki Én
@ómió: Mert aki nem a gazdádat nyalja, az bolsi, te félkegyelmű suttyó?
A tetteket tekintve nálatok nagyobb bolsi nincs.
ómió
@Aki Én: A bolsi az, efftársék elmebetege, aki jelenleg is új Szovjetuniót akar, csak most Európai Egyesült Államok néven és ugyanúgy népzsebelne, ahogy a fekálbolsi fajtád korábban is tette! Még, ha a tetves bolsiságodat ezúttal is tovább hazudnád!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.