Kövér László tovább szívatja a Zuglóban egyéni választókörzetben választást nyert független országgyűlési képviselőt. Az országgyűlés őszi ülésszakának első napján mentelmi ügyekről, Nemzeti Választási Bizottságról, illetve az uniós pénzek megszerzéséhez szükséges törvénymódosításokról lesz szó a Tisztelt Házban.

Egynapos üléssel elkezdődik hétfőn az Országgyűlés őszi ülésszaka; a képviselők három, az Európai Bizottsággal való megegyezés érdekében szükséges törvényjavaslat vitáját is lefolytatják – olvasható az MTI hírében.

Indul a parlament, a két új jobbikos képviselő esküt tehet, Hadházy nem

Kövér László, az Országgyűlés elnöke köszöntőt mond Az Országház Bora címek kihirdetésén az Országház Vadásztermében 2022. szeptember 23-án

Fotó, címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

A házelnök – a parlament honlapján olvasható – napirendi javaslata alapján az ülés 13 órakor kezdődik. Megemlékeznek a közelmúltban elhunyt volt országgyűlési képviselőkről: Tarján Lászlónéról (FKGP, EKgP), Jüttner Csabáról (SZDSZ), Várhelyi Andrásról (FKGP, független), Zsupos Lajosról (MDF), Szalay Istvánról (MSZP), Wittner Máriáról (Fidesz), valamint Fuzik János volt szlovák nemzetiségi szószólóról.

A napirend előtti felszólalások után képviselői esküt tehet Ander Balázs és Dudás Róbert. A két politikus, aki korábban is volt országgyűlési képviselő, a mandátumáról leköszönt Szabó Hajnalkát és Végh Noémit váltja a Jobbik padsoraiban.

(Ugyanakkor Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőnek – aki tavasszal Zuglóban nyert választást és jutott mandátumhoz – Kövér László házelnök az új országgyűlés megalakulásától kezdve nem adta meg a lehetőséget, hogy letegye képviselői esküjét, miután Hadházy az ünnepélyes eskütételen tiltakozásképpen nem vett részt. A házelnök ezzel egy megválasztott képviselő munkáját akadályozza – a szerk.)

Az Országgyűlés a tervek szerint megválasztja a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hét tagját és három póttagját kilenc évre. Az NVB jelenlegi tagjainak mandátuma szeptember 30-án jár le.

A parlamentnek hét képviselő nyolc mentelmi ügyében is döntenie kell. A bíróság Hegedüs Andreának (DK), Orosz Annának (Momentum), Hajnal Miklósnak (Momentum), Tóth Endrének (Momentum), Pócs Jánosnak (Fidesz) és két ügyben Jakab Péternek (független) rágalmazás, Fekete-Győr Andrásnak (Momentum) pedig hivatalos személy elleni erőszak miatt indítványozta a mentelmi joga felfüggesztését. A mentelmi bizottság Hegedüs Andrea és Fekete-Győr András esetében kéri ezt a Háztól a parlamenti honlapon elérhető indítványok alapján.

Döntés lesz Sebián-Petrovszki László (DK) tiszteletdíjának csökkentéséről is.

Ezt követően több mint három órán keresztül interpellációk, azonnali kérdések és kérdések hangzanak el.

Együttes általános vitában tárgyalja a Ház az Európai Bizottsággal való megegyezés érdekében a jogalkotásról szóló törvény és a jogszabályok előkészítésében való társadalmi részvételről szóló törvény, a büntetőeljárásról szóló törvény, valamint egyéb törvények módosítását. Az előterjesztések egyebek mellett lehetővé teszik az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) helyszíni ellenőrzéseinek pénzügyőri támogatását, valamint új eljárást vezetnek be a közhatalom gyakorlásával vagy közvagyon kezelésével kapcsolatos kiemelt bűncselekmények esetén.

Forrás: mti.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
Ebből is látszik, hogy az ellenzék mennyire ellenzéki, ők is csak megélhetési politikusok. Már rég bojkottálni kellet volna a parlamentet, Kollektíven kivonulni, kifütyülni ezt vérkomcsi ivadékot. Erre az EU is odafigyelne, ami most nagyon nem jönne jól ennek a kleptokrata bandának.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Bástya Béla Elvtárs
@Shikari: Pontosan! Neki 2026-ban lesz újra eskütétel, ha bejut!
Most nem indokolt!!! (Kivéve, ha jelölnek helyette listáról valakit!)
kereső
@Bástya Béla Elvtárs: Nem jelölhetnek senkit listáról. Hadházy egyéni mandátumot szerzett.Nem minősitem azt, amit kövér csinál- csak ténykét rögzitem, hogy megszegi a saját alapizéjüket is, visszaél a ráruházott hatalommal, és megsérti a népfelség elvét.Ennyi(ke).
rokker33
Nagyon jól teszi hogy nem engedi!A parlament az nem játszó tér Majd jövő tavasszal leteheti az esküt,addig vágja a lópatákat szaporán a lódoki :) :) Nehogy éhen dögöljön nekünk ;)
icegygenabro
Komcsigeci szórakozik! Hamarosan rábasztok...
Qqberci
A házmester megszolgált már egy pofáncsapást egy szívlapáttal...
Bástya Béla Elvtárs
@kereső: Valami nyomós indok van, miért nem tette le a többiekkel áprilisban?!
Mert ha nincs, akkor ez most nem liberalizmus kérdése!
szép új világ
Ebből is látszik, hogy az ellenzék mennyire ellenzéki, ők is csak megélhetési politikusok. Már rég bojkottálni kellet volna a parlamentet, Kollektíven kivonulni, kifütyülni ezt vérkomcsi ivadékot. Erre az EU is odafigyelne, ami most nagyon nem jönne jól ennek a kleptokrata bandának.
Pági
@szép új világ: pontosan.A többi ellenzéki képviselő is szégyellheti magát, hogy nem tesznek semmit ez ellen a bunkó Kövér ellen . EU jogorvoslat nincs erre?
rokker33
@Shikari: Saját magának kereste a bajt! Tavasszal volt lehetősége letenni az esküt! Az összes képviselő megtette és nem azért mert Orbán és a fidesz úgy akarta,hanem azért mert a házszabály szerint a választást követő 1=2 hónapon belül ezt a procedúrát el kell végezni!Ezen az 1 bohócon kívül a legtöbben letették az esküt!
rokker33
@Shikari: Ha az összes ellenzéki képviselő nem teszi le az esküt ahogyan ezt a bohóc kérte tőlük,akkor is a parlamentbe folyó munkák tovább folytatódnak.Ez a pár élősködő ganéj nem sokat számít :)
kereső
@Bástya Béla Elvtárs: Mi köze ehhez a liberalizmusnak? Van köze- mert a magyar országgyúlés elnöke önhatalmúlag korlátozza egy megválasztott képviselőt munkája végzésében, ezzel megsérti mindazon szavazókat is, akik Hadházyra adták a voksukat. Ti meg, az ezeréves magyar jogállamiságra oly büszkék, mindezt tapssal üdvözlitek. Ahogyan itt olvasom némely magától és a józan észtől elrugaszkodottat, az ellenzéki szavazópolgárok által megválasztott képviselők- azok ganajok, élősködő senkiháziak, és semmi szükség rájuk. Ezzel aztán jól pofán is csapják mindazokat, akik nem a fideSS -re szavaztak. Annak a két két millió embernek nem lehet képviselete- mert ők a nagy demokratikus fideSS jogállamban igy gondolják. Itten csak annak van joga, aki orbán állampártjára szavaz. A többi az nincs. Tudjátok mit? Ti, 3 millióan tartsátok el ezt az országot- ti a mi nevünkben ne nyilatkozzatok brusselesben, ti ne kotorászattok a mi nevünkben az eu-s polgárok zsebében, ránk ne hivatkozzatok.A mi nevünkben ne nyaljátok putyin scheggét- tegyétek mindezt csak a magatok nevében- ha már mi nem számitunk, és csakis a kötelezettségeink teljesitése az amit tehetünk. Na, csá...
NKF
Miért nem tettele az esküjét amikor kellett?Játszotta az agyát a buznyák! Most meg szophat!
Megérdemli a Szarházy!
Nessy
@kereső: Ezt már én is javasoltam. Érdekes lenne, amikor a honi 2 millió szavazója, meg a félmillió levelezőtagozatosa munkája és befizetett adója tartaná el a léhűtőket, oligarchákat, fedezné pártunk és kormányunk urizálását, és remek (gazdaság)politikáját.
Gauntlet
ne is tegyél esküt, Ákos! Ezekre? több mint hiba, BŰN !!!
kereső
Be sem kellett volna ülniük. Azért megkérdezném tőlük, hogyan érzik magukat az eu parlamentjének jelentése után- Magyarország nem demokratikus jogállam.Hogyan gondolják , milyen szerepet szánnak maguknak egy diktatórikus rendszerben-mi eddig hiába mondtuk- és hogyan képzelik el az "együttmúködést" azok után, hogy az állampárt és a kormány nyiltan a terrorista lator állam oldalára állt. Ideje lenne "áldozatot" hozni a magyar demokráciáért.
ómió
Hullaházy efftárs amúgy is "ráérős"!
117
Indul a bakterház

Cselekmény: "Nehéz az élet a parlamentben. Kövér László, az égetnivalóan rossz házmester sokat tudna róla mesélni. Sokféle dolgot tartottak felőle: hogy kommunista volt, meg liberális, meg minden, csak épp akasztott ember nem volt.
Nem lett belőle becsületes ember, se így, se úgy, csak egy pénzéhes, lusta, fukar paraszt. ...
bence
Na ez már több a soknál ! Honnan veszi a bátorságot ez a gyökér kövér ?! Hadházy helyében én tovább nem tűrném !
Irány az EU Ügyészség !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.