A közlekedésbiztonsági ellenőrzéseket Európa-szerte megtartják.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálatának közlése szerint a magyar rendőrség is részt vesz a RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált 6. Action Week közlekedésbiztonsági akciójában, amely 2022. szeptember 26-án 7 órától október 3. 7 óráig tart.

Egyhetes akciót indít a rendőrség a vasúti közlekedés biztonságának növelésére

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO/glacika656

A RAILPOL által koordinált akció célja a vasúti közlekedés biztonságának fenntartása és fokozása, ennek során elsősorban a vasúti átjárón való áthaladás szabályainak megsértése megelőzésére; a vasúti jelzőberendezések, a vasúti közlekedés biztonsága szempontjából nélkülözhetetlen eszközök, az utasok tájékoztatására szolgáló eszközök megrongálásának megelőzésére fektetik a hangsúlyt. 

A közlemény szerint az ellenőrzés kiterjed a mozgó vonatokra történő fel- és leszállás megelőzésére, a vasúti közlekedés folytonosságát veszélyeztető jogellenes és tiltott cselekmények megelőzésére. 

"Az ellenőrzés hetében a nevelési és oktatási intézményekben a vasúti közlekedés biztonságával foglalkozó, megelőző tájékoztató jellegű előadásokkal hívják fel a figyelmet a vasúti közlekedés veszélyeire"

- áll a közleményben.

Forrás: police.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Nem lehetne a felcsútkásoknál kezdeni?Mert hogy olyan gyorsan amortizálódik,hogy felmerülhet a gyanú,hogy a lényeget ellopták belőle!Az utas-sokat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.