A Fővárosi Főügyészség kényszergyógykezelés elrendelését indítványozza egy 38 éves férfival szemben, aki tavaly májusban, egy budapesti kórház kórtermében műanyag golyóstollal támadt az egyik betegtársára.

Golyóstollal arcon és nyakon szurkálta a betegtársát – az ügyész kényszergyógykezelést indítványoz

Fotó: pixabay.com

A vádirat szerint a vádlott – egészségi állapota miatt – az elkövetést megelőző években folyamatos gyógyszerkezelésre szorult – olvasható az ügyészség honlapján.

Golyóstollal arcon és nyakon szurkálta a betegtársát – az ügyész kényszergyógykezelést indítványoz

A férfi azonban már egy ideje nem szedte a gyógyszereket, ezért 2021. május 8-án az otthonában egyre erőszakosabbá, illetve agresszívebbé vált, ezért a családtagjai értesítették a rendőrséget és a mentőket. A helyszínre kiérkező mentők a vádlottat az egyik budapesti kórházba szállították.

A férfi másnap hajnalban, minden előzmény nélkül átment az egyik szomszédos kórterembe, ahol az egyik beteg ágya melletti éjjeliszekrényből kivett egy műanyag golyóstollat. Ezt követően,

a tollal a kezében odalépett a beteg ágyához, és azzal a felkiáltással, hogy megöli őt, kis-, illetve közepes erővel, többször arcon, illetve nyakon szúrta a sértettet.

A sértett a támadás során felült az ágyon és védekezni próbált, ennek érdekében a kezeit az arca elé emelte. A vádlott ekkor felhagyott a szurkálással, majd feltérdelt a sértett mögé az ágyra, és a nő nyakát hátulról megragadva, a sértettet fojtogatni kezdte.

A sértett és a vele egy szobában lévő másik beteg segítségért kiáltott, ezért rövid időn belül a kórterembe érkeztek a betegápolók, akiknek a felszólítására a vádlott végül felhagyott a további támadással.

A bántalmazás következtében a sértett az könnyebb, felületi jellegű hámsérüléseket szenvedett.

A támadáshoz használt műanyag golyóstoll – egyedi sajátosságainál fogva –, valamint a támadás kis-közepes ereje egyaránt alkalmatlan volt arra, hogy a sértett halálát okozza.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: ugyeszseg.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Juhász István
A GOLYÓSTOLL ... akár halálos fegyver is lehet. Volt a Nemzetnek egyszer egy NEMZET GOLYÓSTOLLA... Az ő kezében is FEGYVERRÉ vált a golyőstoll, PEDIG KÖZVETLENÜL NEM SZÚRT LE VELE senkit. Jelen esetben a cselekmény közvetlen volt, tehát nyilván BÜNTETENDŐ. A példám esetében viszont mindösszesen, egy élet végéig történő " Hawai dőzsi " életforma lett a jutalom, mert MEGÉRDEMLI... Mindent aláirt / sohasem fogyott ki a tollából a TINTA ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.