A családokat a háború gazdasági hatásai érintik –jelentette ki Orbán hétfőn délőn a parlamentben. Negyven éve nem látott infláció száguld szerinte Európában, és elkezdte sorolni az országokat, ahol az átlagot meghaladó az infláció mértéke. A mi régiónkban a legmagasabb az infláció, a jegybankok markáns kamatemelési ciklusokba kezdtek – folytatta. Mindenhol nő a költségvetési hiány és az államadóság.

Orbán megisméltelte: nem az agresszor oroszokat, hanem a Nyugatot vádolja az energiaválságért

Címlapkép: Facebook

A miniszterelnök – bevallása szerint – látott már jó néhány gazdasági válságot. Antall-, Horn-, és Gyurcsány-kormány alatt is volt, de két éve a járvány miatt is meg kellett küzdeni a válsággal – írja a Telex.

Az energiaárak növekedése minden országban növeli az inflációt. Ezeket a durva energiaárakat azonban nem gazdasági folyamatok váltják ki Orbán szerint, hanem a szankciók. Nem a gazdaság, hanem a brüsszeli politikai döntések felelősek a magas inflációért.

Címlapkép: Facebook

Forrás: Telex

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Mocskos muzsikus, nem jött be az ingyenpénz te szemét patkány??? akkor a nyugat a szemét, n...eked egy pfenniget sem adnék tolvaj !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gina
Mocskos muzsikus, nem jött be az ingyenpénz te szemét patkány??? akkor a nyugat a szemét, n...eked egy pfenniget sem adnék tolvaj !!!
Gazella
Saját magad válságába estél bizi támogató geci
verőce21
"A szankciók ne terjedjenek ki az energiára, ezen a területen ugyanis Európa törpe, Oroszország pedig óriás." - ne lőjük lábon magunkat, néhány Sorosbérenc uniós vezető miatt...!
lampa laz
Putyin ennek is megmutatta már, h hányadik emeletről lesz öngyilkos. Nincs más ok arra, h ez a tetű így védje az oroszokat.
Maxipocak
Aqrvaanyád te gerinctelen hazaáruló! Vótmá? Hazug patkány! Moszkovita senkiházi! Putyinod már tavaly ősz óta készült errre, de gondolom hogy két szopásod között ezt elmondta neked.
drrotf
Erről az állításról nekem egy Tasziló vicc jutott az eszembe!Taszilót megcsalja a felesége a szódással, meséli Tasziló Arisztidnek.Arisztid megkérdezi Taszilót, hogy mit csinált amikor ezt megtudta.Tasziló erre azt felelte, hogy lement az utcára és jól tökön rúgta a szódás lovát! Orbán is végképpen nem más mint Tasziló, nem azt szidja, veri meg aki miatt kitört a háború, aki az agresszor, hanem egy olyant bánt akinek a döntésével Ő is egyetértett, és az összes szankciót Ő is helyeselte, aláírta! Az EU egyetlen tagállamot sem tud kényszeríteni, mert a tagállamoknak vétó joga van, és Magyarország is mindig az érdekeit szem előtt tartva dönt arról amit megszavaz.
Tonyróma
Ide is leírom,egyedül a szén szankció lépett életbe augusztusban.Gáz szankció nincs,kőolajra lesz decemberben,de az még sok idő.Jelen pillanatban sem kőolajra,sem gázra nincs uniós korlátozás,energetikai szakértő három napja.Egy dolog van Putyin szépen játszik azokkal a csapokkal,de ezt egyeseknek nehéz elismerni.
Eladott Ország
Te dagadt bűnöző, idióta szarházi! Magyarország a NATO és az EU tagja, rohadék! Az tudjuk, hogy Putyin haverod zsarol és k*rvája vagy, de a magyar nép leszarja a pofádat. Börtönben rohadsz meg, bűnöző és politikai prostituált román hazaáruló cigány geci!
simmering73
Így teljesen hiteles. Magyarország sállal meg futball labdával. Elmeroggyant.
Dr. Proktor
Elmebuggyantt, de ha egyszer ez kell a birgéknek...
verőce21
Az USD kamat erősödése az egekbe emelte a dollár keresletét az euróval szemben.
(Most pl. 3,4%-ról 3,9%-ra emelték)

Az elhibázott európai gazdasági intézkedések, energiaszankciók és az USA jegybank kamatemelései Európát hatalmas recesszióba süllyesztették, amelynek a zsebbentartott, európai vezetők az okozói...!
verőce21
Ez az ellenzéki trollhadsereg az "orbánlop" szutyokkal nem lát tovább az orránál...
sveikukac
Nem-nem-nem!!! Nem az a borzalmas, amiket összehord, ez az elmebeteg folyamatosan, hanem az, hogy MÉG MINDIG ÉRTE rajong pont annyi magyar honfitársam, amennyi éppen elég ahhoz, hogy ezt az ámokfutást végkimerülésig folytassa. Mi kell már ahhoz, hogy felébredjen a sok ezer barom birka???
verőce21
Mi kellene ahhoz, hogy saját érdekében észhez térjen a kisebbségi ellenzéki marhacsorda...?
Szerencsére azért fogynak állandóan...! :)
Nessy
A doktorminiszterelnökúr valószínűleg sohasem tanult, hallott az "ok - okozati összefüggésekről"!
Toller Béla
Mi kell ahhoz, hogy ez a tahó megérezze a maga végét ? Már senki sem áll szóba vele, egyszerűen hülyeségeket beszél, olyanok támogatják, mint a tehén meg s sikari, a nagy példakép putty haldoklik...mégis, a kocsis osztja az észt a magyar parlamentben (!) ...
kereső
Má 'megint az okozatot kárhoztatja, az ok helyett. Bevett orbáni gyakorlat- csak ez itt és most súlyos milliárdos veszteségeket okoz az országnak. Orbán beszéde után egy óra alatt a forint árfolyama 4-5Ft-ot romlott devizánként. Felelős kormányfő-mi???Útszéli görcsrángatta lókupec ez, nem egy ország kormányfője.
Toller Béla
Orbán. természetesen, megint hazudik ! Nagyon jól tudja, hogy az energiafegyver beélesítése lassan, szakaszosan indult, és pont akkorra fejeződött be, amikor az oroszok nekimentek Ukrajnának, egy szép napon. Talán nem értette, miért nem kap az éppen eladott tárolóiba földgázt, miért van azokban csak 15 százalékos töltés. Nem tűnt fel ugyanez a németeknek sem, azt kizártnak tartották, hogy egy becsületes, kicsit megkent nehézipar és könnyűipar, valamint a mezőgazdaság együttvéve ! Cinkos volt ez dagadék, csak őt is átverték szépen ! Tűnjön már el, végre !
Jozefina
Már csak ezért sem lenne szabad az EU-nak egy fityinget sem adnia orbánnak!!!
Orbán ismét azzal nyomja a süket dumát, hogy akkor majd beszerzi más forrásból!!! Azaz eladósítja az országot.
nyugatifeny.hu/2022/09/26/orban-ha-brusszel-nem-adja-oda-az-unios-penzeket-akkor-mashonnan-fogjuk-beszerezni-a-forrasokat
Aki Én
@verőce21: te nem látod, hogy orbán lop, és minden egyebet eköré épít. Ezért kajáltat titeket, és neked qurva jó az étvágyad.
Mondom, nagyon buta vagy, ez ilyenkor nagyon világít
magyar1
Az inflációt a globál tetves gazdagok csinálják, rohadnának meg.
Istenakinincsen
@Gazella: ma, 14:26 Ez nagyon jó írás! Kár lenne ha nem olvasnák el sokan. Aki érti érti, aki nem az nem...
www.szabadeuropa.hu/a/jaksity-gyorgy-interju-magyar-gazdasag-europa-valsag-inflacio/32047607.html
verőce21
@Aki Én: butavagy Feri...! Hol a bizonyítékod arra, hogy orbánlop?
Te azt hiszed, hogy értesz valamit?
egyet fújsz mindig, mint a pereces...!
Nessy
@magyar1: A mi semmiből lett milliárdosainkat is beleérted a tetves gazdagokba?
Aki Én
@verőce21: ...mondom, nagyon buta vagy. Ez már rég nem vicces.
117
Az Amerika-ellenesség folytonossága Mo-on

"Ne csodálkozzon a Fidesz, ha az ösztönös indulatokra rájátszó, a primitív Amerika-ellenességnek utat engedő politikája visszaüt rá és a rasszista szélsőségesek Orbánt nem a rossz politikája, hanem az állítólagos cigány-zsidó származásáért fogják támadni!"

magyar-gyaur.blog.hu/2022/09/25/az_amerika-ellenesseg_folytonossaga_mo-on
simmering73
"Orbán tömeggyilkosok mellé állt. Olyan, mintha Hitler mellé állna. Az oroszok civileket, férfiakat, nőket, gyerekeket, öregeket gyilkolnak le, és tömegsírokba szórják őket. Magyarország gyilkosok pártján áll, ezért a világ megvetését élvezi joggal. Az oroszokat csak a szankciókkal lehet megállítani, vagy a harmadik világháborúval. Orbán egy áruló a NATO-ban és az Európai Unióban is. Ebbe a bűnbe rántja bele a magyarokat is. Ha Európa feladja a szankciókat, készülhet az orosz gyarmatosításra, vagy a harmadik világháborúra.

A magyarok pedig az orosz bevonulásra. Mert ha az oroszokat nem kényszerítik térdre gazdaságilag, akkor Putyin megindul a Nyugat felé, és a baráti, testvéri Magyarország felvonulási terep lesz az orosz hadseregnek. Orbán ugyan nem zavarta ki az oroszokat, de még beengedheti őket. Aki a szankciók ellen van, az a béke ellen van. Amit Orbán propagál, az az oroszok zsarolása."
nepszava.us/orban-hazudik-a-szankciokalternativaja-a-harmadik-vilaghaboru-vagy-az-orosz-gyarmatositas-megszallas/
Toller Béla
Oebán nem a magyarok nevében beszél ilyenkor. Valami sötét erő nevében, sokkal inkább.
ómió
És a durva eszkalálódását sehogy se lehet a Putyinra hazudni!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.