„Az elmúlt hónapokban a magyar devizatartalék szintje a háromhavi import alá esett vissza. Ez az abszolút vörös zászló, az IMF behívásának klasszikus előszobája” – így látja a helyzetet Jaksity György közgazdász, a Concorde Értékpapír Zrt. ügyvezető igazgatója.

Elemző: Magyarország az egyik legrosszabb helyzetben lévő ország Európában

Jaksity György volt tőzsdeelnök, közgazdász (j) beszél a Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány és az Együtt 2014 mozgalom gazdaságpolitikai elképzeléseit bemutató konferencián a Novotel Budapest Danube hotelban 2013. február 18. Mellette Oszkó Péter korábbi pénzügyminiszter (b). MTI Fotó: Soós Lajos

Jaksity a Szabad Európának adott terjedelmes interjút a hazai és európai gazdasági helyzetről – mint a Telex írja:

Ebben beszélt arról egyebek mellett, hogy:

Magyarország az egyik legrosszabb helyzetben lévő ország Európában, de az OECD-országok között is.

Nem biztos, hogy a jelenlegi recessziós is úgy érdemes kezelni, ahogy a 2008-2009-es válságot, hiszen a gazdaság a tartó fellendülés pályájára nem tudott visszaállni, és folyamatosan nő a világban lévő adósság mértéke. „Az elmúlt két évben volt egy lassulás, de már újra növekszik. Vajon mindig ki tudjuk nőni ezeket a problémákat az adósság növelésével, fiskális és monetáris enyhítéssel? Valószínűleg nem.”

Címlapkép: MTI Fotó: Soós Lajos

Forrás: Telex

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Húú de jól jönne most a Kósa Lala csengeri barátnőjének az a potya 3000 milliárdja, mert végén még a kiátkozott IMF-től kell könyöradományt kikönyörögni a zseniálisan pazarló kormányunknak! Ha azok adnak, akkor pedig lőttek ám a "sundám-bundám csóresznak", dakotáim!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Szeretném látni a fideSS-szavazok képét amikor megérkeznek a számlák.
verőce21
@m73: Azt kihagytad óvodás, hogy: tululu...! :)
ómió
Efftársilag már megint temetnének bennünket!?
csak úgy....
ezt a tényt csak a nagyon hülyék vitatják,akikböl orbán rendszeresen bolondot csinál!
namihami
""Ez az abszolút vörös zászló, az IMF behívásának klasszikus előszobája”
Akkor behívja. Hogy eddig ez is egy vörösposztó volt? Na, és? Orbáni szinten eddig se volt gond homlokegyenest ellentmondani annak, amit tegnap még az ördög patájának nevezett. Ha a kínai testvérei nem adnak már neki (az orosznak most más elfoglaltsága van), akkor visszasunnyog és a csordának ""megmagyarázza"", hogy a ""gyurcsányok, libsik, brüsszelek, stb--éppen, ami kell"" aknamunkáját kell és kellett ezzel kivédeni. 30 éve ez a módszer és a fideszszavazó, ha mást kapna, akkor esne kétségbe és nem értené a dolgot. Egy 180 fokos váltás azoknak a megszokott és elfogadott.
Dr. Proktor
@KisTehen: Én meg alig tudom viselni a buggyantságotokat...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.