A kormány partnerséget kínál az önkormányzatoknak és mindenkivel tárgyalni fog, hogy a legfontosabb közszolgáltatások működése jövőre is fennmaradhasson, cserébe pedig mindenkitől takarékosságot várunk el – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlése után tartott sajtótájékoztatóján hétfőn.

Gulyás Gergely azt ígéri, megsegítik a katasztrofális helyzetbe került önkormányzatokat

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j2), Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára (j3) és Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) elnöke (j) a szövetség közgyűlésén a Holiday Beach Budapest szállodában 2022. szeptember 26-án. MTI/Bruzák Noémi

Az önkormányzatok hetek óta kongatják a vészharangot a sokszorosára emelkedő gáz- és áramszámlák veszélye miatt, jelezve, hogy nagy a baj – írja a Telex.

Múlt héten például Nyírbátor polgármestere beszélt arról, hogy a gáztenderen ők egy központosított közbeszerzéshez csatlakoztak, a kapott árajánlat köbméterre vetítve 100 forintról 1200 forintra, vagyis az eredeti mintegy 12-szeresére emelkedik.

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

Forrás: telex.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

orsos vendel
pörkölt geri !! 2 dolgot tudtok, igerni es lopni !!!
lampa laz
Nem megsegíteni kell őket b+, hanem visszaadni nekik minden fillért amit a görény elvett tőlük.
ómió
Szóval, nem hajszolják őket eladósodásba, ahogy anno az efftársak tették!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.