Míg a választások után egy hónappal az elmúlt három évtized legmagasabb párttámogatottságát érte el a Fidesz (46 százalék, 3,7 millió szavazó), mostanra sokan elfordultak tőle. Jelenleg 37 százalék sorakozik fel mögöttük, ez 3 millió támogatót jelent – ismertette a Závecz Research felmérést a hvg.hu.

Sok százezer szavazót veszített a Fidesz, de az ellenzék továbbra sem bonthat pezsgőt
Fotó: MTI/Beliczay László

A kutatás szerint 

a Fidesz visszaeséséből az ellenzék lényegesen nem tudott profitálni, a párt nélküliek lettek jóval többen: 20-ról 26 százalékra, félmillió fővel bővült a politikától távolságot tartók csoportja.

A legerősebb ellenzéki párt továbbra is a DK, Gyurcsányék a teljes választói körben a májusi 9-ről 10 százalékra emelték támogatottságukat. A Mi Hazánk tavasszal 5 százalékos volt, jelenleg 6 százalékon áll. A Momentum május óta tartja az 5, az MSZP a 4 százalékot. A Jobbik tábora 5-ről 4 százalékra csökkent. Az LMP, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Párbeszéd támogatóinak aránya egyforma: 2-2 százalék.

Forrás: hvg.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
Az 1/3-os ellenzék most 6-felé szakad!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Néro2
A halottakat is ? Volt belőlük jócskán Nemzethy Fityma még a sírbúúúú is küdtééék az X-et.
TASzSz
Az 1/3-os ellenzék most 6-felé szakad!
namihami
A csorda- és cselédszellem még mindig nem kihalt magyar specialitás!
verőce21
A lipsik ismét csak önmagukat áltatják...! Választások után kicsit alábbhagynak a politikai érdeklődések... Nincs ennek semmi jelentősége...!
Közben hetente nyernek időközit a fineszesek 2/3-dal...!
rokker33
Mszp 4 % :) 2006 tavaszán még 45% felett voltak! Gyurcsány jól leépítette a pártot gondolom így állt bosszút,hogy ellene fordultak a párton belül .Ha Gyurcsány úgy dönt hogy nem kell neki az mszp,akkor 2026 ban mennek a süllyesztőbe a maradék 4 % mszmp vel :) :)
ómió
És mégse mentek át az efftársakat "erősíteni"!? Na, ne má'!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.