A beérkező pénzt a Magyar Nemzeti Bank váltja a beérkezéskor érvényes árfolyamon, majd onnan utalják tovább a megfelelő helyre.

Január elsejétől már euróban vagy amerikai dollárban is be lehet fizetni a helyi iparűzési adóelőleget, ezt a szeptember 26-án a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet engedélyezi – olvasható a Telex cikkében.

Januártól már a helyi iparűzési adót is lehet euróban vagy dollárban fizetni

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A rendelet szerint az illetékes önkormányzat vagy a különleges gazdasági övezetbe tartozó településnek az adózó januártól euróban vagy amerikai dollár devizanemben is átutalhatja az adóját. 

A kormányrendeletben írtak szerint miután a Magyar Nemzeti Bankhoz befutott a pénz, azt a beérkezéskor érvényes árfolyamon átváltják, és utána haladéktalanul továbbutalják az illetékes önkormányzat, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal helyi iparűzési adóbeszedési számlájára.

A lap emlékeztetett rá, a kormány a háborús gazdasági helyzetre hivatkozva augusztusban már úgy határozott, hogy a társasági adó is befizethető euróban vagy amerikai dollárban. Ez a változás azon cégeknek hozott könnyebbséget, amelyeknél a bevétel egy része vagy egésze devizában érkezik be.

Forrás: telex.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

polgarb
Na az egy nagy marha aki a dollárt befizeti az államkasszába!!
Néro2
Még egy kis szabadságharc lopás meg fociköltés és már a kenyeret is csak azon lehet venni.
De így legalább nem kell konc-turhát küldözgetni milliárdokért a Népnek , hogy köll e eujó. :)) Na ugye.
lampa laz
Kuszaszem eltolcsizta, üres a kassza nincs valuta, viszont van égigérő giccs szarvasunk meg egyéb állatkerti szoborunk, pedig tele van ilyen barmokkal az MNB is meg a magyar parlament is. Az import cikkeket viszont valutában kell fizetni...
lusta
Ha Magyarországnak nem kell az euró, akkor miért fizessenek az államkasszába a vállalkozók eurót?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.