Szerinte ha az önkormányzati választáson megosztott ellenzék indul, akkor a Fidesz fog győzni.

Márki-Zay Péter felszólította az ellenzéki pártokat, hogy ne induljanak a választásokon

Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatót tart, miután leadta szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án. MTI/Rosta Tibor

Márki-Zay Péter szerint ezért is fontos, hogy a pártok ne külön utakon járjanak.

"Sőt én azt is szeretném, hogyha a pártok nem is pártszínekben, vagy egyáltalán nem is indulnának"

– mondta Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, az ellenzéki összefogás egykori miniszterelnök-jelöltje az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Az ellenzéki politikus szerint lokálpatrióta, civil közösségeknek kellene indulni az önkormányzati választáson, mivel csak nekik van esélyük. A politikus szerint a pártok természetesen részt vehetnek a helyi, lokálpatrióta összefogásban, ha pedig viták vannak, akkor pedig legyen előválasztás az önkormányzati választás előtt.

Hozzátette azt is, hogy az önkormányzati választással egy időben tartott európai parlamenti választáson nincs szükség egy teljes ellenzéki egységre, ott mindenki megmérettetheti magát.

Márki-Zay az ATV-nek beszélt arról is, hogy a rendőrség nyomozást indított a politikus mozgalmának külföldi finanszírozáa miatt, erről itt írtunk: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda sikkasztás és pénzmosás gyanújával kezdett nyomozásba ismeretlen tettes ellen.

Forrás: atv.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A párt néküli beüzengetős MZP-nek az ilyen beszólásai csak a fidesz érdekét szolgálja. Legjobb lenne ha távozna a közéletből és máshol kavarná a szart.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bencemacska
Si tacuisses. philosophus manzisses.
Mondhatnám magyarul is,de így kulturáltabb. És mondják elég sokan, jogosan!
drrotf
Márkizaynak csak arra kellene válaszolni, hogy akkor az ellenzéki pártok, hogy akarnak hatalomra jutni, ha a választásokon sem kívánnának elindulni?Ilyen "politizálás" mellett, mi értelme van a pártot alapítani, ha hatalomra még választások útján sem akarnak kerülni?
ómió
Jogos! A pár százalékosak amúgy is a pénzsíboló kamupárt kategória!
jesz
és akkor minek is vannak a pártok?..jó, elismerem, ezek alkalmatlanok mindenre, de akkor is..
Eladott Ország
A párt néküli beüzengetős MZP-nek az ilyen beszólásai csak a fidesz érdekét szolgálja. Legjobb lenne ha távozna a közéletből és máshol kavarná a szart.
Eladott Ország
A „Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna!” – szólás mellett is szerepelhetne ez a cikk magyarázatként. Mert úgy tűnik, nem mindenkinek világos, mikor kell szépen csendben maradni.
wmn.hu/picture/47906/normal/41/00041808.jpeg
Csizmás Kond
...mi az, hogy megosztott ellenzék...és mi az hogy az ellenzékből csak az indulhat akit Pétör javasol ???
justhpeter
Igaza van. Ne induljon egyetlen ellenzéki sem a választzáson. Előtte rakja bele mindenki Orbán ba a bizalmát vagy amije van. Komolyan: van ellenzék ?
kereső
Én meg felszólitom MZP-t, hogy duguljon már el. És hagyja békén az ellenzéket- kéretlen tanácsaiból elég, és elég a személyéből is. Köszönjük az eddig az "ellenzék érdekében" tett erőfeszitéseit- amellyel ártott csak, használni nem használt. Koncentráljon Hódmezővásárhelyre. Koncentráljon a nigériai pénzmosodákhoz köthető "adományokra". Lesz mit megmagyaráznia a rendőrségnek- hacsak a fideSS érdemeire tekintettel el nem sikálja az ügyet.
rokker33
Márk szar Péter ezt is elintézné hogy a Fidesz nyerjen mindenhol!
Gazella
Nem gond, hogy az összes ellenzék közül pont te vagy a kivetett fekete marzay... menj haza és seperjen a saját pártod tornácán.
Giovanni Alba
@bencemacska: ma, 11:21
Dejszen az ispánok, főispánok korában ez a deákos beszéd volt az uraknál a közbeszéd. A pórnépnek maradt az olyan szókimondóan egyszerű, mint ami Petőfinél olvasható, a "Mit nem beszél az a német ... " kezdetű versében.
Most néztem meg egy rövidke bejátszást a YT-on, amikor a parlamentben kérdezték a mikrofonvégre kapott kormánypártiakat a szankciókról. Jó volt látni, ahogy hebegtek-habogtak, belebonyolódtak a saját mondataikba, ahogy az egyik már élemedett korú fiatal demokrata a riportert az életkoráról faggatta.
-Maga még nem hozott rossz döntést, amit aztán ki akart javítani?
A kulturált sajtómunkás nagy önuralommal nem vágott vissza azzal, hogy ő nem kormányfő, főleg nem olyan, aki az általa megszavazott szankciók ellen háborog, alig egy hét múltán.
Csak egymás mellé kell tenni a kormányhű nyilatkozatokat egymás után, szépen, sorba.
Sapienti sat.
Ps.: Mi mindig is Óceániával álltunk hadban (Orwell 1984)
lusta
MIóta is van nekije mozgalma? Mióta akar pártot csinálni belőle? Sikerült (by K.Z.)?
mackoka46
Nem egyenlőek a feltételek, ilyen körülmények között nem szabadna indulni a választásokon.
mackoka46
Orbánc nem legyőzhető választással. Kivétel erősíti a szabályt. Ki tud versenyre kelni ilyen mocsokkal. o1G
bencemacska
@Csizmás Kond: ma, 12:06
...ja, kérem, akinek isten a barátja az üdvözül!
Az együtt induló pártok megegyeztek, hogy aki önkormányzati képviselőként országgyűlési mandátumot szerez, annak a helyére az önkormányzati pótválasztásokon a saját pártja jelöltjét fogják a többiek támogatni.
Úgy látszik mzp nem volt ott a megbeszélésen, vagy megirigyelte a pávatáncot és ő is gyakorolja! /Esetleg el is olvashatná az ide vonatkozó egyezséget!!/
Fenyöfa58
@polgarb: A fideSS TROJAI FALOVA !!!nem kivánatos személy az ellenzéki oldalon!!!
Fenyöfa58
@ómió: TE OKOSTOJÁS A fideSSS ,hány szarkupacból jött őssze??? amnéziás vagy ???
Giovanni Alba
@Maccska: ma, 13:19
Nézd meg a fidesz tagságát, koncentrálj a matuzsálemekre, a gombnyomogató múmiákra.
Kis színes, egy személyes emlék. Réges régen az akkor még friss párt növekedni akart, kérdőíveket küldtek szerteszét. Az egyik kérdés az volt, mi volt az, ami nem tetszett páréves létezésük alatt. Meg írtam őszintén, hogy akkor roggyant meg szimpátiám, amikor eltörölték a belépési korhatárt, nem leplezve, nem is titkolva, hogy az alapítók vészesen megközelítették azt a kort, amikor önmérsékletet tanúsítva ki kellett volna lépniük. Ma is ezt csinálják, csak nagyban. Belebotlanak egy korlátozó rendelkezésbe, törvénybe, seperc alatt átírják.
Szavatartó, gerinces demokraták, ó hogyne, és már nem is fiatalok.
fidesz-orbanviktor.gportal.hu/gindex.php?pg=23872635
lampa laz
MZ/X jelentkezz... keres az ET.
Ne erőlködj, senki sem vevő már rád.
Németh István
Ennek a hülyének MINŐ IGAZSÁGA VAN! ha nem indulnak a választáson akkor sima 0%-os pártokként nem is lesznek pártok sem, mert a 0 az 00 így mennyi sokat spórol az országos bűdzse bugyelláris!!! Hu-HÚÚÚÚ nem kapnak a pártok mivel nincsenek, semmiféle suskát sem! Az állam által biztosított irodáikat legalább átalakíthatják lakássá az arra rászorulóknak! na milyen vagyok???
@Giovanni Alba: nekem akkor roppant meg a szimpátiám irányodba amikor ide írtál! A többit már tudod!!?
ittott
anyád redvás picsáját mocskos bigott klerikális Fidesz csicska.
balos
@Eladott Ország: A kdnpöcs ll. osztály "fönök" nagyot szólt a bab után!Ha jól emlékszem ö baszta szét az ellenzéki összfosást!Mint a torgyán meggyes liftes a pártját a megszólalásaival!
Giovanni Alba
@Németh István: ma, 18:33
Most úgy hirtelen nem jut eszembe, kérdeztelek én téged?
terlasz
Választási tanácsot legkevésbé tőled fogadunk el, mint az ellenzéket megbuktató machinátortól.
Toller Béla
A zseni előállt. Oda megyünk, ahová a víz visz, nem igaz ? Az a hülye, aki úszik, netán feltalálja a csónakmotort !
ómió
@Fenyöfa58: Most, hogy a szarkupacok nálatok, bolsiknál tornyosulnak, de összeállva is bűzlenek, (áprilisban a "nép" is megérezte), ideje a másikra hazudnod?
NKF
Mi a faßt lüktet még ez a bukott Seggfej?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.