A magyar miniszterelnök-helyettes gondját viseli annak, hogy a keresztény spirituális értékek továbbra is az ország fejlődésének és a nép jólétének az alapját képezzék.

Orosz egyházi kitüntetést kapott Semjén Zsolt Kirill pátriárkától

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Orosz egyházi kitüntetést vehetett át Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes – erről a hvg.hu írt elsőként, a kormány valahogy nem verte nagy dobra a hírt. 

A kitüntetést szeptember 13-án, a „magyar kormány épületében” (hogy ez pontosan melyik, azt nem részletezték) nyújtották át Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes részére a „Dicsőség és becsület” rend II. fokozatát. 

A magas kitüntetésre Kirill Moszkva és egész Rusz pátriárkája találta méltónak a magyar politikust, elismerve ezzel a Budapest-magyarországi Egyházmegye részére nyújtott segítségét és megemlékezve hatvanadik születésnapjáról.

„Hosszú évek óta igen közeli munkatársa Orbán Viktor miniszterelnöknek, vezeti a Kereszténydemokrata Néppártot, és a Fidesszel szövetségben komoly szerepe van Magyarország fejlődésében, gondot visel arra, hogy a keresztény spirituális értékek továbbra is az ország fejlődésének és a nép jólétének az alapját képezzék”

– írta köszöntőjében Hilarion metropolita.

Mindez azért érdekes, mert a háborút nyíltan támogató Kirill pátriárka egyébként éppen Orbán Viktor kifejezett tiltakozása ellenére került le az Európai Unió szankciós listájáról. Brüsszel egyébként azzal vádolja Kirillt, hogy aktívan támogatja Oroszország Ukrajna elleni invázióját, valamint az orosz elnök propagandáját terjeszti. Kirill egy korábbi prédikációjában azt mondta, Oroszország nem támadott meg senkit és nem is akart háborút, csupán határait védte.

Forrás: hvg.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
A Zsóti féle maffiaszervezet megvédte Kirillt az Uniós szankcióktól, hát az a minimum, hogy az orosz meg kitünteti a szövetségesét!
Gyomrom fordul föl ezektől!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro2
Píííízért mint a Pápától vagy aljadékdíjként kapta mint a külügy-ér Lavortól. Hordják büszkén még rájuk nem rohad.
Trágyadomb országnak trágyadomb lényei.
csak úgy....
"A magyar miniszterelnök-helyettes gondját viseli annak, hogy a keresztény spirituális értékek továbbra is az ország fejlődésének és a nép jólétének az alapját képezzék." -ezt a hazúg ,ratyi szöveget...
Dr. Proktor
Csak úgy dőlnek vezetőinkhez a ruszki kit
Dr. Proktor
...üntetések... Megszolgálják! Eladják a hazát...
Béla333
A Zsóti féle maffiaszervezet megvédte Kirillt az Uniós szankcióktól, hát az a minimum, hogy az orosz meg kitünteti a szövetségesét!
Gyomrom fordul föl ezektől!
Giovanni Alba
Javasolnám a cikkírónak a leadás előtti átolvasást, a szerkesztőnek pedig új szemüveget, no meg a tisztelt kollégákat emlékeztetném arra, hogy hasznos lehet a cím után az írást is elolvasni.
"Mindez azért érdekes, mert a háborút nyíltan támogató Kirill pátriárka egyébként éppen Orbán Viktor kifejezett tiltakozása ellenére került le az Európai Unió szankciós listájáról"
Itt elegendő lett volna egy szót kicserélni, hogy a mondat igazodjon a valósághoz, tehát nem a kisgömböc tiltakozása ELLENÉRE, hanem éppen AMIATT, és a vétóval való zsarolás okán került le Cirill méltatlan utódja, Kirill a listáról.
kereső
Remélem büszkén viselitek a külügyérrel 2022. október 23.-án, és november 4.-én is!
Toller Béla
MInd a ketten lementek kutyába ! Elképesztő !
Mirabilis
Újabb bizonyíték arra, hogy orbán putyin fasszopója. És hogy ez az állatokat ölő szar el is fogadta attól aki kirill mit mondott? "Kirill pátriárka szerint a mennybe jut minden orosz, aki elesik Putyin háborújában" Hát eshetne el ő kéz a kézbe semjénnel a lövészárkokban!
justhpeter
Mit kapjon egy moszkovita szégyenkeresztény ? Vagy ezt vagy rohamot. Elmentem okádni...
Nessy
Most már Orbánnak kell kapni kitüntetést Putyintól! Nem tudom mi van most a Szovjetunió hőse kitüntetés helyett.
mackoka46
Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a dollármilliárdos kirill pátriárkának bejutni a mennyek országába. Maffia pátriárka.
Sámannus
@mackoka46: Kicsi a szarkupac azékell kitüntetni.Tegnap a pápa áldotta meg ma meg a pópa.
csak úgy....
@Nessy: ügynökök ügynöke! - a kitüntetés 30 évre titkosítva...
Dr. Proktor
@Mirabilis: Igazad van, de ne feledd hogy nyelnie is kell, amire itthon nincs példa!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Élő adásban vette elő a kígyóját Árpa Attila
Szórakozás - 2023. January 29., 15:27
Élő adásban vette elő a kígyóját Árpa Attila