A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a büntetés súlyosítását indítványozta annak a vádlottnak az ügyében, aki kiskorú lányával szexuális indíttatással erőszakoskodott.

Meg akarta erőszakolni a járvány miatt otthon tanuló 15 évés lányát a csatakrészeg apa

Fotó: pixabay.com

A baranyai férfi 2020. decemberének egyik napján, délelőtt, otthon tartózkodott 15 éves lányával, aki a pandémia miatt online oktatáson vett részt. A férfi már reggeltől italozott, majd késő délelőtt, ittas állapotban a lányát lefogva szexuális cselekményre kívánta őt kényszeríteni. A lány az erőszaknak ellenállt, a szorításból kiszabadult, majd a házból kimenekülve egyik közelben lakó rokonától kért segítséget – írják az ügyészség honlapján.

Az elsőfokon eljárt Pécsi Törvényszék a vádlottat 2022. júniusában 18. életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, ezért 6 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosítás iránt, a védelem felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbezett. A fellebbviteli főügyészség az ügyészi fellebbezést fenntartva hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Az eljárás másodfokon a Pécsi Ítélőtábla előtt folytatódik.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: ugyeszseg.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.