Bejelentette Orbán Viktor, hogy nemzeti konzultációt indítanak, így akarják jobb belátásra téríteni az EU-t.

Drámai videót posztolt Orbán: Agresszornak nevezte Putyint, majd nagy bejelentetést tett, ez önt is érinteni fogja

A drámai zenével együtt a videó végre pontot tesz arra, hogy milyen nagy bejelentésre készült a kormány. Korbábban beszámoltunk arról, hogy Orbán Viktor azt sejteti, hogy hamarosan bejelent valamit.

Akkor egyelőre csak találgatunk, hogy mi lehet a téma: a hétfőn belengetett újabb családtámogatások? Az újabb nemzeti konzultáció? Netán ismét legyőztük Brüsszelt? 

Most szerdán a kormányülés után kiderült, hogy szerinte az energiaszankciókat ránk erőltették, és az árak az egekben vannak. Orbán szerint ez azonban kevésbé fájt az agresszornak mint nekünk európaiaknak. Ma a kormány elfogadta a kezdeményezést és nemzeti konzultációt indítanak.

Videójában mindenkit arra kér, hogy mondja el véleményét.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
A TENYEK:
- Az energiaarak nem a szankciok bevezetese ota emelkedtek, hanem mar 2021ben, joval a haboru meginditasa es a szankciok bevezetese ELÖTT!
- O1G meg sem emlitette Putyint -mint eddig soha!- mint agresszort. csak altalanossagban beszelt agressziorol!
- Eddig mind a 6 szankcios csomagot megszavazta MO, mas hatarozatokat viszont vetozott. Hol itt akkor a "raeröltetes"???
- A nemzeti inzultacio semmit nem fog megvaltoztatni, sem Europaban sem MOon, csak ismet nehany milliardot tol al közpenzböl "legalisan" maganzsebekbe...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
ha mi azt elmondanánk,és valóra is válna..mit gondolsz,hol lennél,puhos?..
teuton
A TENYEK:
- Az energiaarak nem a szankciok bevezetese ota emelkedtek, hanem mar 2021ben, joval a haboru meginditasa es a szankciok bevezetese ELÖTT!
- O1G meg sem emlitette Putyint -mint eddig soha!- mint agresszort. csak altalanossagban beszelt agressziorol!
- Eddig mind a 6 szankcios csomagot megszavazta MO, mas hatarozatokat viszont vetozott. Hol itt akkor a "raeröltetes"???
- A nemzeti inzultacio semmit nem fog megvaltoztatni, sem Europaban sem MOon, csak ismet nehany milliardot tol al közpenzböl "legalisan" maganzsebekbe...
Galway
Pávatáncnak nvezett pulykatotyogás!
Nem is szép, nem is igaz!
Hogy is van ez?

"... Mindenek fölött
Légy hű magadhoz: így, mint napra éj,
Következik, hogy ál máshoz se léssz.
Isten veled: áldásom benned ezt
Érlelje meg majd." (Polonius így beszél a Hamlet első felvonásában)
nezelodo
Júj, már agresszor is? Na a végén még háborúnak is nevezi a különleges műveletet! Lehet hogy még a végén megint elkezdi rikácsolni, hogy "Ruszkik haza!"? Annyira kell a brüsszeli gonoszok pénze, hogy még a Putyint is pávatáncolva ekézi? Vagy csak félresikerült az utolsó moszkvai liezonja, hiába ment békével, keserű volt az élvezet?
gina
Nagyon kell az EUs pénz,, de nem jön be a seggnyalás cigus,,,,,mire erölködsz??? a kérdéseid meg húzd le a wc be veled együtt
gina
@KisTehen: Ilyen elmebeteg 2 osztályos mondja meg a tutit, hallgass csak OV cigányod szövegére hahahahhahahah buta segg
Toller Béla
Elmondtuk a véleményünket, azaz, menj a fenébe ! De nem mész ! Rosszabnál rosszabbakat húzol, mi meg itt hitetlenkedünkk, hogy még ezt is meg fogod talán úszni !
jesz
a nagy bejelentés(bármi is az) az északi gázvezeték megmerénylésével rögtön semmivé válik...
(Láttam a dán tévé felvételét az egyik csőtörésről, hát eszméletlen mértékben bugyog a tenger, millió köbméter szám szökik a gáz...nesze neked Európa, erre varrj gombot)
Németh István
Az Orbáni kijelentés, hogy a Putyin agresszor nem kicsit, NAGYON meglepne! Nem kívánom ecsetelni a valós tények okán! DE, hogy ilyen nyilatkozatot tegyen> ami; egy > nem igaz, kettő > valósság alapja nincs; három > nem politikushoz illő, és mindezekkel szemben és együtt; négy > az orosz-magyar viszony sem engedi meg!
Ha pedig a napi eseményeket vesszük alapul > az északi gázvezetékek megrongálását kell említsem < az usa-ukrán-Eu. ursula nyilvánvalóan fedett kifejezetten agresszív és Eu ellenes megnyilvánulását >> "a csak azért is bebizonyítjuk, hogy az lesz amit mi akarunk" - aljas öncélú cselekedeteiket akkor különösen elítélendő, hogy az Orbán Viktorunk egy olyan közösség mellé áll, amely a halálos ítéletet mondja ki a nemzeti szuverenitása mellett a nemzetek létezésére!
A felsoroltak pedig azon túl, hogy aljas gazemberek a MAGYAR nemzet ellenségei > @gina: @Eladott Ország: @nezelodo: @Galway: @sgl: Ezzel a dezinformációval próbálkoztok ti moslékok???
kereső
LÉVAI JÚLIA MÍRA:
„Ukrajna és Oroszország háborúja lokális háború lenne, de a nyugati gazdasági szankciók globális gazdasági háborúvá tették” – olvastam tegnap este, a média kedvéért alaposan megfrappírozott mondatot. A parlamentben hangzott el, hazánk kiemelkedően aljas miniszterelnöke szájából.
De mivel már álmos voltam, meg még mosogatnom is kellett, csak fejben futtattam végig, gyorsan, hogy ebben most melyek is lennének a hazugságok:
Hát hogy először is a háború nem „Ukrajna és Oroszország háborúja”, hanem „Putyin Ukrajna ellen indított háborúja”.
Aztán meg a gazdasági szankciók nem „nyugatiak”, hanem uniósak (és az unióban nemcsak nyugati, hanem északi, déli és keleti országok is vannak).
Továbbá a szankciók eleve nem arra valók, hogy bármit is előidézzenek, sőt: kifejezetten valaminek a meggátolását szolgálják.
És végül, hogy ami a globális gazdaságban a háború következményeként megjelenik, az nem háború, hanem krízis. Ami háború, az jócskán túl szokott nyúlni a gazdaság határain, de ilyesmi most nincs jelen a világ többi országában.
– Sok! – berzenkedett az agyam az edények csörgése közepette, és el is döntötte, hogy ezzel ma már nem kell foglalkozni. Majd reggel leírom, amit belőle mégis érdemesnek látok.
Még annyi aztán később beszüremkedett belőle a Columbo mittomén már melyik epizódjába (lefekvés előtt, az otthonosság kedvéért ezt szoktam nézni), hogy ha a miniszterelnök igazat akart volna szólni, akkor ezt kellett volna mondania:
„Putyin Ukrajna ellen indított háborúja akár lokális háború is maradhatott volna, de Putyinnak a gázkereskedelmet is érintő fenyegetőzései globális gazdasági krízissé tették”.
Ám mivel jól tudom, hogy a miniszterelnök még véletlenül sem akar igazat mondani, itt be is fejeztem a témával való foglalkozást, lefeküdtem, és békében elaludtam.
Reggel aztán, mit ad isten, hangban is elém került a mondat, és ettől merőben megváltozott a hatása. Miáltal csupán ez az egy gondolat jutott róla eszembe: „Gagyog, s ragyog”...
kereső
folyt...
S mint látható, az sem a saját kútfőmből, viszont annál határozottabban és végérvényesebben.
Ami pedig fényesen bevilágította, hogy ha a mondat élőben is az ember elé kerül – tehát amikor úgymond a teljes valójában érvényesül –, na, olyankor már tényleg csak az dominál benne, hogy amit itt hallunk, az nem több egy minden értelmet, rálátást és értékítéletet nélkülöző, végtelenül lepusztult artikulálatlanságnál.
Annál, amellyel anno egy öntelt tanár is le akarta volna söpörni a színről a huszadik század egyik legnagyobb költőjét. És bármennyire is szörnyű, hogy most ugyanezt az artikulálatlanságot kell látnunk, mégis csak ott van benne, hogy végül ez Horger Antalnak sem sikerülhetett.
Úgyhogy figyeljünk csak oda az ilyen és ehhez hasonló mondatok eredeti hangzására, engedjük érvényesülni a bennük rejlő, elementáris hatást.
Még előfordulhat, hogy ez lesz az, ami megerősíti bennünk, hogy szóljanak is bármiről ezek a mondatok: mi akkor is látjuk, hogy ezeket csak egy szánalmasan gagyogó és csak az esztelensége okán ragyogó ember mondja.
Akinek a nevét csak azért fogja megjegyezni a történelem, amiért olyan határozottan tudott a legnagyobb értékekkel is szembeszállni, a maga kétségbeejtően gyermeteg gagyogásával és ragyogásával.
És hogy ez az egész igazából csak ennyi, és ezért ki van zárva, hogy előbb-utóbb ne tudjunk elbánni vele.
2022.09.27.

Milyen jelentősége van a szavaknak!!! Régen olvastunk Lévai Júliától...remélem , még fogunk is.
Gazella
Kis pöcs, kis pöcs, börtönbe veled O1G!! Ott a helyed!! Tedd vissza az ellopott milliárdokat a kasszába O1G!!!
Felesleges a kinzultáció!
Börtön annak aki mély szakadékba vitte az országot a pénzimádata miatt! A pereputtyodat és a ner geciket is vidd magaddal a börtönbe!!! O1G!
verőce21
Nordstream1 és 2 szabotázs miatt egyszerre használhatatlanná vált. Így Németország csak az Egyesült Államokból tud gázt beszerezni.
És egészen véletlenül egy amerikai haditengerészeti alakulat nagyon közel gyakorlatozott. Ilyen barátokkal, kinek kell ellenség?
verőce21
Persze ez is olyan, mikor az oroszok felügyelték az atomerőművet, közben pedig lőtték magukat...!
Innentől életszerű, hogy amin megy a gázuk, és jól keresnek rajta, azt is ők robbantják fel...!
Istenakinincsen
0rbán elismerte, hogy Putyin agresszor. Milyen alternatívát tud a szankciókon kívül a "különleges hadművelet" békés rendezésére? A konzultáció bugyuta kérdései nyilván a szankciók megszűntetésére és ezzel együtt az agresszor burkolt támogatására ösztönzik a népet.
Nem lesznek benne olyan kérdések, hogy: Akarja-e ön, hogy emberek haljanak meg azért hogy 18 fok helyett 24 fokra fűthessen télen az otthonában olcsón?
Vagy: Akarja-e ön hogy az oroszok a szankciók visszavonásától diadalittas mámorukban bekebelezzék a volt KGST országokat?
...Nem kell konzultáció! Az agresszort meg kell állítani!
Istenakinincsen
@verőce21: Az is életszerű, hogy a Gazprom és Lukoil vezetők hullanak mint a legyek...ki az emeletről stb.
namihami
Azért nem árt óvatosnak lenni (csináljon és vetilátorkodjon akár), mert az állat is akkor a legveszélyesebb, amikor már a sarokba van szorítva. És most (bevétel és etetés híján) a háziállatok kezdenek lázadozni. Ha azt nem fogja tudni letörni (akár a belső piacok végső kifacsarásával), akkor fog a kitartott réteg a Kenyéradónak esni és akár a kezébe is belemarni. És, ha csak egy veszi magának a bátorságot, a többi felbátorodik. Akkor hiába lesznek a háta mögött a pretoriánusai (parlamenti őrség, TEK, határhorgászat és //talán// a most felemelt bérű rendőrök egy része), akkor fog hirtelen kelleni a budaörsi repcsi.
Nagyon jól érzi (mert nem hülye), hogy az a bizonyos húr...
simmering73
@Shikari: Furcsa vízióid vannak.És még Georgia Meloni is sz Ukránok mellett áll. Szar világ jön az oroszbarátokra.
gina
@KisTehen: 1 Bites te csak libsizni tudsz az intelligenciádból csak ennyire telik ??hát fideszes seggnyaló vagy igy érthetö, de én meg megirom az igazat te kis patkány
Törölt Nick
Én visszaküldöm nekik. Mindenre az ellenkezőjét fogom válaszolni mint amit elvárnak.
Rakok bele egy kis kutyaszart is a biztonság kedvéért.
Sámannus
Mekkora seggedból van a szád, rongyember. Mennyé verbuválni Oroszországba borulj a putyinkád vállára.Nem lesaz háború muhhaha.
teuton
@KisTehen: Nagy Barom! Tudom, hogy egybites anallfabeta vagy, ezrt közlöm veled, hogy az energiaarak 2021 nyaratol emelkedtek! Utananezni nem tudsz, csak böfögni, mert analfabeta vagy, de azert idefüzöm
de.statista.com/statistik/daten/studie/810/umfrage/rohoelpreisentwicklung-opec-seit-1960/
2020tol (41,47 dollar/barrel) nyilegyenesen ment fel az olajar 200%ot, teljesen függetlenül a haborutol!!!
Persze a hozzad hasonlo birkak mindent elhisznek a gazdanak, azt is, hogy a föld lapos.
teuton
@verőce21: Tenyleg analfabeta hülye birka vagyy! MINDKETTÖ Nordsteram-vezetek halott, az 1 mar mar honapok ota, a 2 pedig soha be sem lett inditva! Egyebkent pedig semmilyen amerikai egyseg nem jart a vezetek közeleben, legfeljebb a te hagymazos remalmaidban. Egyebkent pedig mi ertelme lenne HALOTT vezetekeket felrobbantani, kinek all erdekeben? Csak az oroszoknak, felelemkeltes celjabol.
Mas... Nincs szüksege a nemeteknek a vezetekre, mert a tarozok mar most 91%ra vannak töltve! A magyar tarozok mennyire es ki a tulajdonosa a benne levö gaznak? Hol kell bezarni közintezmenyeket es 18 fokra füteni közepületeket/Iskolakat?
Pálinkás Pál
@Németh István: milyen magyar nemzethről papolsz te köcsög?...ti vagytok a MAGYAROK ? miközben messiásként imádtok egy koszos cigányt?...bármennyi pénzt lopott össze a ti segítségetekkel,genetikailag egy korcs parazita.. ti nem a Nemzet vagytok, hanem egy cigánytábor...
balos
Remélem,hogy egyetlen fideSSes szavazó nem fog megfagyni,hiszen őket is "megvédi" a tömegyilkos nyilas maffia!Azért szeretném azt is látni,mikor afriss fával be akarnak fűteni a megvezetett barmai!Megsúgóm a benzinnel locsolni robbanás veszélyes!
ómió
Vélemény!? Efftársilag az a Lenin Összesben van!
teuton
@Maccska: Te faszfej analfabeta! Ki mondta, hogy a tarolokban tarolt gaz 1, 5 20 evre eleg??? De folyamatosan erkezik, több, mint amennyit felhasznalnak, ezert nött a tarolok telitettsege FASZFEJ! A nemet tarolokban levö gaz pedig 100%ban nemet tulajdon! Mennyire vannak töltve a magyar tarolok is kie a benne levö gaz? Ja, nem tudhatod, mert analfabeta faszfej vagy!
teuton
@Maccska: Faszfej analfabeta! Keress egy 8evest, az majd felolvassa neked es ertelmezi ami a cikkben van!
Alacsonyabb a magyar tarolok töltöttsge, mint barhol Nyugaton es a beenne levö gaz csak a biztonsagi keszletig allami tulajdon!
24.hu/fn/gazdasag/2022/09/24/tavalyhoz-kepest-joval-kevesebb-gaz-van-a-hazai-tarolokban-de-kell-e-aggodnunk-emiatt/
telegdilaci
@sgl:Szégyen hogy ilyen folyamatosan hazudozó kormányfője van Magyarországnak,aki mindig másokat hibáztat saját tehetetlenségéért! egyszer az életben vállalna valamiért felelősséget,anélkül hogy ne másokat hibáztatna,lehet hogy azokat a Szektatagokat a hazugságaival a saját felelősségének másra háritásával meg tudja győzni,de nem mindenki Idióta az Országban,hogy mindent el higgyen!
bence
Addig nem volt gondod az EU - val amíg zsebre tetted a tőlük kapott milliárdokat ! Most , hogy rájöttek nem másra mint magadra , a családodra és a haverok gazdagodására költötted , nem utalnak többé ! Most kiakadtál ! Az ellenzéket rágalmaztad mindazzal amit most magad követsz el a nép ellen ! Szankciókat emlegetsz mindezt Brüsszel nyakába akarod varrni , holott te voltál az , aki ezeket a szankciókat egytől egyig megszavaztad ! Ha nem rettegnél ennyire Putyintól hanem az ország érdekeit néznéd , akkor most nem itt tartanánk ! Nem vagy más mint kerékkötője hazánknak , amelyben a nép már 12 éve jólétben , biztonságban élhetne ha nem te lennél az ország egyszemélyes vezetője !
drrotf
Ha tényleg kijelentette hogy Putyin egy agresszor, ami ugye azt jelenti, hogy jogellenesen támadta meg Ukrajnát, akkor azt kérdezem Orbán Viktortól, hogy miért nem ír ki konzultációt abban a kérdésben, hogy "Egyetért-e Ön azzal hogy Putyin és Oroszország azonnal hagyja abba a háborút, és Ukrajnából vonuljon ki?"Második kérdés pedig az lenne, hogy "Egyetért-e Ön azzal, hogy ma Európában a vitás kérdéseket az államok csak békés úton rendezhetik egymás között?" Harmadik kérdés:"Egyetért-e Ön azzal, hogy az orosz-ukrán háborúval okozott kárt Oroszország és személyes Putyin is fizesse meg az európai államoknak euróban vagy energiában /olaj és gáz/?Ezek a kérdések pozitív válasz esetén szintén erősíthetnék Orbán Viktor fellépéseit egy vitában és ezekről sem kérdezte meg még senki az európaiakat hogy mi a véleményük, és itt is mi magyarok lennénk az elsők akik véleményt mondhatnánk a bennünket is érintő kérdésekben!
csipetke
Ami végtelenül felháborító, hogy ennek az inzultációnak ugyanúgy lehet tudni a végeredményét, mint az ukrán elcsatolt megyékben a népszavazásét. Meg van az írva már előre. Ugyanakkor a tanárok elfogynak,és mégse rendezi a bérüket orbán, pedig az az ostoba színjáték,az újabb konzultáció milliárdokba kerül,de inkább ilyesmire szarják el a pénzünket,mint a fontos,sürgető dolgokra. Most 5 mélygarázst építenek a vár alá,a tetejére szőlőskertet,nemtomhány milliárdért, és Horthy szobrot Szegedre,milliókért, felháborító, hogy orbánnak minden fontosabb,mint az oktatás, vagy az egészségügy. És csodálkoznak,hogy kevés gyerek születik? Ebbe a pusztulatba ki akar gyereket? Se normális oktatás,se egészségügy..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.