Egyre rosszabb a helyzet Európa energiaellátásának terén. Az Északi Áramlat egyet és kettőt ért incidensek, valamint az Ukrajnán keresztüli gáztranzit leállítása az eddigieknél is jóval bizonytalanabb és kiszolgáltatottabb helyzetbe hozzák Európát a földgázellátás terén – számolt be róla Facebook oldalán.

Már Szijjártó is kongatja a vészharangot:  bizonytalan és kiszolgáltatott helyzetben Magyarország

Szerinte ebben a helyzetben életbevágó, hogy Európa új források és szállítási útvonalak után nézzen.

A világ földgáztartalékának több mint 10 százaléka Közép-Ázsiában van, Azerbajdzsán pedig kész megduplázni az Európába irányuló szállításait, így jobbkor nem is kerülhetett volna sor a Türk Államok Szervezetének energiaminiszteri találkozójára.

- jelentette ki, és hozzátette, hogy Magyarország az elmúlt időszakban nagyon sokat tett a diverzifikáció érdekében, és ezek az erőfeszítések most térülnek meg igazán.

Ha engedtünk volna a nyomásgyakorlásnak, a szankciós fenyegetéseknek és nem építettük volna meg a Török Áramlat vezetéket, akkor most hatalmas nagy bajban lennénk.

- tette hozzá Szijjártó.

Elmondta azt is, hogy a Török Áramlat maradt mára egyedüli olyan vezetéknek, amely megszakítások és mindenfajta zavarok nélkül szállítja az orosz gázt Európa irányába.

Ezért Magyarország az Ukrajnán keresztüli tranzit megszűnése esetén is tudja biztosítani a földgázellátást, viszont az elmúlt időszak eseményei arra intik az útvonalon elhelyezkedő országokat, hogy hatványozottan figyeljenek a vezeték biztonságára.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
az a marha ursula megint rátesz egy lapáttal, erőlteti a nyolcadik, olajársapka-szakciót...abból pedig az eddiginél is nagyobb baj lesz...
Hogy ezt mi hogy ússzuk meg, hát az bizony izgalmas kérdés.
Ezt a picsát az sem zavarja, hogy az oroszok minden gáz elzárnak észak felől...
Európa vezetőit ki fizeti? Mert ingyen nem lehet ilyen hülye, kártékony egyik sem
3dwhite
@jesz: Nyirjanak ki minket az oroszok inkább hogy ti fecskegatyàban bebaszva a 40 fokos fűtèsben 20 reflektorral hajigàlhassàtok a kristàly pezsgőspoharakat?
Gazella
Hazudz fidesz ner kakadu!!
Magyarország mindenképp szarban van gáz mennyiséggel. Mi a eeteknek kellett asztal alatt eladni Szerbiának a gáztartalékot?! Ner geci! Kussolj már te szerencsétlen győri hering hazug kakadu!
ómió
Gázvezeték-felrobbantás? Ez lenne az optimális efftársi szankció?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.