A kormány szerdai ülésén megtárgyalták a nemzeti konzultációs kezdeményezést és döntött annak elindításáról. Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón elmondta: mindenki látja, hogy a háború miatt megnőttek az energiaárak.

Kormányinfó: a következő napokban jön az új nemzeti konzultáció

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Magyarország a legnagyobb a támogatást biztosítja a családok számára, ez átlagosan havonta 181 ezer forintot jelent. Brüsszel a szankciós politikát azzal az ígérettel erőltette rá a tagállamokra, hogy a szankciók jobban fognak fájni Oroszországnak mint nekünk.

A kormány úgy gondolja, hogy mivel az emberek bőrükön érzik ennek következményeit, ezért lehetőséget kell biztosítani arra, hogy elmondhassák véleményüket. Kiemelt fontosságú, hogy az elitek döntése helyett az emberek véleményét hallgassák meg a szankciókról.

A következő napokban nyilvánosságra hozzák a kérdéseket és a szokásos módon, papíron és online is kitölthető lesz a kérdőív.

Hosszabb téli szünet

A téli szünet hosszabb lesz az iskolákban, mint az elmúlt években megszokott volt: december 22-től január 8-ig fog tartani – ismertette a kormány döntését Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón.

Idén december 21-én kell utoljára iskolába menni és 2022. január 9-e lesz a szünetet követő első iskolai nap – közölte a miniszter, hozzátéve, ez a döntés is lehetővé teszi azt, hogy az energiával spóroljanak.

Szentkirályai Alexandra kormányszóvivő hozzátette: az őszi szünet "rovására" hosszabbodik meg a téli szünet.

Gulyás Gergely azt is bejelentette: ugyanebben az időszakban kormányzati igazgatási szünetet is el fognak rendelni. Ezekben a napokban kötelezően szabadságot kell kivenniük a kormányzati igazgatásban dolgozóknak, így jelentős spórolásra van mód a közigazgatás területén is – tette hozzá.

Forrás: hirado.hu

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
A nyomdász haver 3-4 évente " megéhezik "... Ki kell bélelni pár mrd - dal... Egyébként meg,,hova szarjak izgalmamban a " konzultációtoktól "..? Menjetek a picsába már...!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
ez a kuka magyarok leg fontosabbika,más minden levan szarva... :) -szegény magyarország!
simmering73
A “nemzeti konzultáció” az önkényuralmi Orbán-rendszer találmánya a népszavazás intézményének kiváltására, meghamisítására és elcsalására. Ezért az Orbán-féle “nemzeti konzultáció” nem a népakarat valódi kifejezésére, hanem a diktatúra akaratának kifejezésére szolgál, amelyben a diktatúra a saját akaratát hamis módon, csalással népakaratnak mutatja be. Ez a nemzeti konzultáció. Ahogy az egész rendszer a demokrácia elcsalása, úgy a “nemzeti konzultáció” a népszavazás elcsalása.
olkt.net/orban-nemzeti-konzultacioja-ugyanaz-mint-az-oroszok-alnepszavazasa-csak-fegyverek-nelkul/
Béla333
A kis hazug szóvivőcske...:

"Gulyás azt állítja, fogalma sincs, miről tárgyalt Szijjártó az orosz külügyminiszterrel"
444.hu/2022/09/29/gulyas-azt-allitja-fogalma-sincs-mirol-targyalt-szijjarto-az-orosz-kulugyminiszterrel
gina
@Maccska: WC papirra sem jó te elmebeteg,, nyaldosd minden lapját agyhalott !!!
Istenakinincsen
Egy ilyen fideSS konzultációval nem lehet megállítani a háborút, csak támogatni...kinek jó ez?
csak úgy....
különben ez egy érdekes dolog,szerintem fideszék ezzel a müvi konzultációval csak puhára szeretnének esni,hiszen ök csak azt csinálták amit a hülye agymosottak kívántak.. :) magyarok,most farag belöletek bünbakot a tehetetlen kormányotok! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.