A miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta Mustafa Sentopot, a Török Nagy Nemzetgyűlés elnökét – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Orbán Viktor az energiabiztonságról és a migrációról tárgyalt a török parlament elnökével

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A megbeszélésen egyetértettek a Magyarország és Törökország számára egyaránt stratégiai jelentőségű kérdésekben – mondta a sajtófőnök, hozzátéve: a Brüsszel által Európában elfogadtatott szankciók nem vetettek véget az ukrajnai háborúnak, az emiatt kialakult energiaválság különös aktualitást adott a magyar-török felső szintű egyeztetésnek. A megbeszélésen ezért szó volt a kelet-nyugati irányú gáztranzit szállítási kapacitásainak bővítéséről is. Orbán Viktor nagyra értékelte, hogy a Török Áramlatra való rácsatlakozással Törökország a magyar piac földgázellátásának egyik legfontosabb tranzitországa lett.

Orbán Viktor és Mustafa Sentop ezen kívül tárgyaltak az illegális migráció elleni közös küzdelemről is. A magyar miniszterelnök szerint Európa nem lehet stabil és biztonságos Törökország stabilitása és biztonsága nélkül. Ha Törökország nem tenne erőfeszítéseket a migrációs nyomás elhárítása érdekében, akkor Európát egy eddig soha nem látott migrációs hullám érné el – fejtette ki.

Forrás: mti.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Török Nagy Nemzeti Gyűlés izéjét fogadta a vajda.
Most már csak azt kéne eldöntenie ennek az idióta Nagy Orr Bánnak , hogy Buda várát a törököknek vagy a muszkáknak akarja e átadni.
Mondjuk a törökök 150 évig voltak itt a muszkák csak 50-et de együtt se okoztak annyi kárt az országnak mint ez a tetű lény 2010-óta.
gina
Mindenhol próbálkozik ez az idióta hányinger,,,valahogy nem jön be az egyedüli útja a nagy harcosnak,
csak úgy....
orbán már annak is öröl,ha hébe-hóba meglátogatja egy külföldi fullajtár!
Sámannus
Mese habbal Lóvácskaér kuncsorognak, vagy tapasztalat csere, hogyan kell nyolcvan százalékra felhúzni az inflációt
Vak vezet világtalant.
jesz
namostakkor jön a gáz, vagy jön a gáz? a többi senkit nem érdekel.
ómió
Egy új gázbeszerzési forrás igen aktuális lenne!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.