A Demokratikus Koalíció árnyékkormánya intézkedési csomagot dolgozott ki a rezsimoratórium megvalósítására – közölte az ellenzéki párt alelnöke csütörtökön sajtótájékoztatón.

Rezsimoratórium bevezetését javasolja a DK

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Varju László, a DK parlamenti képviselője azt mondta, hogy megdupláznák a lakosságnak kedvezményes áron adható gáz ás áram mennyiségét, valamint öt százalékra csökkentenék a piaci áron adott gáz és áram áfáját. A DK energia- és rezsiügyi árnyékminisztere hozzátette, 2023. április 30-ig az idei év elején alkalmazott szinten fagyasztanák be a rendszerhasználati díjakat.

Jövő év június végéig ne lehessen kikapcsolni a gázt és az áramot azoknál, akiknek augusztus 1-jén nem volt egy hónapot meghaladó tartozása, és továbbra is fizetik az idén január és augusztus közötti átlagos számlaértéket! – javasolta a politikus.

A felgyülemlett fizetési elmaradások kezelésére a DK szerint egy támogatási rendszert kell kidolgozni a szociális és jövedelmi helyzet alapján – ismertette Varju László.

Forrás: mti.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
@KisTehen: te ostoba kérődző...ahogy megadjátok a nyugati fizetéseket,húzhattok a pichába a rizsadumátokkal...
jesz
csak üléseznek, tárgyalgatnak, kidolgoznak, reszelik a fingot, aztán semmi nem változik...
Az kétségtelen nagy előny, hogy megismerjük azokat, akik majd irányítani fogják az országot...vagy nem?..
justhpeter
Varjú igazán gondolkodhatott volna még egy kicsit az ötleten. Mert amit elmondott az finoman szólva megvalósíthatatlan és a végén a rendesen fizetők kárára lesz. A DK-nak is javaslom, hogy mielőtt a korszakalkotó gondolataikkal előjönnek inkább kérdezzenek.
Nessy
Azért az elgondolkodtató, hogy míg 7 - 8 -szoros árakról beszél a kormány, a szolgáltatók 20-30-szoros áron kötnek szerződést! Jó, minél magasabb az ár, annál magasabb a befizetett 27% ÁFA összege. Kell a pénz a költségvetésnek!
szegfue
Egyáltalán nem jó ötlet a rezsimoratórium... aki nem tudja a havi számláját kifizetni, az a következő hónapban még ugysem, hiszen akkor már a duplája az összeg. Igy teljesen reménytelen, hogy valaha is a hátralékából is törlesszen. A rendszerhasználati dij csökkentése viszont akár jó megoldás lehet.
NKF
Jaj,hagyjuk már ezt a nagy ellenzéket! Ez a vakvarjú a legrosszabb mindenkinél!
Olyan sötét mint egy tekercs kátránypapír!
Törölt Nick
@KisTehen: Pedig ott közel sem ilyen drága a gáz, és közel sem ilyen szar a jövedelem.
Pálinkás Pál
@KisTehen: sírnak ,mert ott is emelkedett...de nagyságrendekkel többet tudnak venni bámiből..,érted kérődző...BÁRMIBŐL
Pálinkás Pál
@KisTehen: kamu duma...nekünk sem lesz...akor majd kezet csókolhattok a malacnak..
Törölt Nick
@KisTehen: Valahogy ott mégsem kell visszatérni múlt századbeli fatüzeléshez. Brüsszelben kb 60% rezsiemelkedés volt, nyilván ez is sok, de messze nem az a sokszoros, 17- szeres meg 38-szoros mint ami Magyarországon van. És mégis kapnak ártámogatást, pedig a fizetésük sokszorosa a mienknek.
Csizmás Kond
Ezekkel a kidolgozásokkal csak az a baj, hogy míg az állam fillérre tudja a bejövetel értékét addig az ilyen árnyak csak még nem is saccolnak hanem csak határoznak. Szerintem alapos bejöveteli forrás ismerete nélkül bárki tudna hasonló nagyokat mondani...
justhpeter
@KisTehen: Ha egy kormány - akár a Karmelitábó, akár az "árnyékszékről -olyat ígér, amit biztosan tud ő is és mi is hogy nem betartható, az csak fideSS-kdnp kormány lehet.
ómió
De, hiszen, még gázárat is ezért emeltek anno évente kétszer az efftársak!
justhpeter
@KisTehen: Ok. Kezdj el gondolkodni, hátha nem árt meg. Van már egy hitel-moratórium ami azt jelenti, hogy a lejártakor ki kell fizetni az addigi elmaradt tartozást és a kamatot a moratórium teljes idejére. Ha most bevezetik a rezsi-moratóriumot akkor a lejártakor ki kell fizetni az elmaradt összeget és annak teljes kamatát a moratórium teljes idejére.
Az a hitel-moratóriumos aki ezt is bekapja, az lenullázódik és a tartozás visz mindent. Tehát ez az út járhatatlan. Ajkkor is ha ezt a Karmelitában hirdetik meg és akkor is ha az árnyékkormány árnyékszékében. Most mond meg mi nem világos.
justhpeter
@KisTehen: A kormány segítségére várhatnak, a bankok meg ellenük lesznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.