A kórházakat is elérte a központi kifizetési korlátozás és a pénzügyi szigor.

A kórházakban is megszorító intézkedéseket léptettek életbe

Fotó: pixabay.com

Az intézmények gazdasági vezetőinek csütörtök kora délután eligazítást tartottak, arról, hogy péntek délig újra kell tervezniük a 2023-as költségvetésüket, emellett október 31-ig a béreken felül csak a „betegellátással összefüggő”, tételesen engedélyeztetett számlákat fizethetik ki – tudta meg a Népszava.

A lap információi szerint ez a gyakorlatban azt jelenti majd: ha esedékessé válik például egy gyógyszerszállítmány kifizetése, akkor az utalás előtt egy online felületen azt engedélyeztetni kell.

Az intézményeknek meg is kell indokolniuk, valóban a betegellátással kapcsolatos a számla. Ha egy adott típusú utalásra egy kórház bead egy kérelmet és azt jóváhagyják, akkor arra már a többi kórháznak nem kell külön engedély.

Az értekezleten azt is hangsúlyozták, ez a korlátozás nem azt jelenti, hogy nem lehet új rendeléseket indítani, az csak az október végéig esedékes kifizetésekről szól.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Népszava

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Azt még nem találták ki,hogy minden órában félórát biciklizve kell a betegeknek áramot visszatermelni a NER-es csicskák medence fűtéséhez?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@teuton: Most éppen kire hazudjátok a lopást, bolsiéknak a saját analfabéta fajkretén náci efftársait is felismerni képtelen efftársi elmeroggyantja!? Csak nem a "Zorbánra"!? Bizonyíték meg sehol? Itt elég az aljabolsi hazudozás is? Az Elios milliárdokból közvilágítás lett, de mi lett Cseh efftársnőd uniós pénzből kicsalt 6 milliárdjából meg Demszky efftársadék metróból kicsalt 167 milliárdjából, aminek hiányát még a brüsszeli efftársaitok állapították meg!? Hazudd már meg nekünk! Aztán majd, ha figyelni is képes leszel, bolsiék fajkreténje, azt is meg fogod látni (bár a nálad tapasztalható elmebaj esetében ez nem valószínű), hogy éppen melyik országokban éppen milyen energiaspórolási módszereket alkalmaznak!
ómió
@gina: Bolsiék latrinabúvár szarkupaca! Merülj alá! Addig se bűzlesz itt külön!
Nessy
@ómió: Tapintatosan közlöm, hogy jelenleg a kormányban ülő "efftársak" csökkentetették évről évre a GDP arányos eü költségeket, és egyre többet fizet a beteg! Sőt, ha szeretne időben meggyógyulni, van lehetősége, ha van pár százezer forintja a magán ellátásra. Ha nincs, jöhet a Tízparancsolat és az imádság! Tizenhárom éve fidesz kormány van!! Orbán a miniszterelnök, és jelenleg egy volt rendőr "efftárs" felel az egészségügy működöséért!
ómió
@Nessy: Na! Már te se ismered fel, hogy kik a jelenlegi efftársak!? Csak nem a teljes neobolsi gyülekezetnek "arcfelismerő nehézségei" vannak!? Pedig "eccerű": az "árnyékban" és a vonzáskörzetében találhatók! Nincs értelme másra hazudni őket! A GDP meg túl nagy ütemben nő? Lemaradtak mögötte az EÜ ráfordítások? Azért, ez még mindig elviselhetőbb, mint 600 milliárdot kivonni az eü-ből, vizit- meg napidíjaztatni a delikvenseket, kirúgni 3000 orvost, 6000 ápolót, bezárni egy tucat kórházat és a meghagyottaktól lenyulni egy havi fizut - amúgy Böszme módra! Ott, aztán, volt "ellátás"! Látom, visszasírod!
Nessy
@ómió: 2006 163 kórház, 2019 160 kórház! Kórházakat összevontak,vagy más eü feladatot kapott. Az összevonások megszünése után 3 kórház a csökkenés, ebből kettő a fővárosban! Főpolgármester Tarlós. OPNI, Szabolcs utca. Az OPNI valóban nagyon hiányzik!
ómió
@Nessy:Ne keverjük! Az, hogy néhány kórház költséghatékonysági szempontból közös vezetést kapott, még nem a felszámolásukat jelenti! A felszámolásukat a megszünésük (lásd pl. az OPNI) jelenti!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.