A kórházakat is elérte a központi kifizetési korlátozás és a pénzügyi szigor.

A kórházakban is megszorító intézkedéseket léptettek életbe

Fotó: pixabay.com

Az intézmények gazdasági vezetőinek csütörtök kora délután eligazítást tartottak, arról, hogy péntek délig újra kell tervezniük a 2023-as költségvetésüket, emellett október 31-ig a béreken felül csak a „betegellátással összefüggő”, tételesen engedélyeztetett számlákat fizethetik ki – tudta meg a Népszava.

A lap információi szerint ez a gyakorlatban azt jelenti majd: ha esedékessé válik például egy gyógyszerszállítmány kifizetése, akkor az utalás előtt egy online felületen azt engedélyeztetni kell.

Az intézményeknek meg is kell indokolniuk, valóban a betegellátással kapcsolatos a számla. Ha egy adott típusú utalásra egy kórház bead egy kérelmet és azt jóváhagyják, akkor arra már a többi kórháznak nem kell külön engedély.

Az értekezleten azt is hangsúlyozták, ez a korlátozás nem azt jelenti, hogy nem lehet új rendeléseket indítani, az csak az október végéig esedékes kifizetésekről szól.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Népszava

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Azt még nem találták ki,hogy minden órában félórát biciklizve kell a betegeknek áramot visszatermelni a NER-es csicskák medence fűtéséhez?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
na majd Kasler kézbe veszi(gatyába rázza)a villongókat...még mit nem...
balos
Azt még nem találták ki,hogy minden órában félórát biciklizve kell a betegeknek áramot visszatermelni a NER-es csicskák medence fűtéséhez?
Nessy
Az egészségügyi rendszerből egyetlen zavaró tényezőt kell megszüntetni, a BETEGET!
Átalakítás, spórolás megoldva!
Giovanni Alba
@Nessy: ma, 10:22
Távgyógyítás Gyurcsók módra, energetizálással, emelt díjas telefonszámról?
teuton
@ómió: DEEEEEE! Elfogyott a penz, elloptak!!! Es kepzeldd el, a rothado Nyugaton nincsrenek ilyen korlatozasok, minden varosban müködik az uszoda, a sprortcsarnok es nem 18 fokra fogjak füteni az iskolakat es közepületeket! Na akkor hol lesz szükseg az altalad annyira propagalt mecsesfütesre?
ómió
@teuton: Ellopták a pénzt? Na! Már be is törnek az efftársaid!? A sima lopás már uncsi nekik? "Sokoldalúak"! Na, látod, a rothadó Nyugat már gáz nélkül is képes...! De főleg az aljas hazudozásra! Veled együtt!
gina
Mit akarnak még megszoritani,??, undoritó mocskos rablók, egy 12 év alatt tönretett EÜt. ez az elmebeteg hibbant OV és bandája börtönt érdemel és vagyonelkobzást,, férgek és jót röhögnek a szegény idióta magyarokon, és befekszenek a nyugati szép kórházakba,,, én lekötöznám öket és pár hétre egy magyar kórházba befektetnék minden rohadék fideszgazembert
gina
@ómió: Te elmebeteg mit ugatsz itt??? a kocsmádban a fogatlan hasonszörüek nem beszélnek veled??
teuton
@ómió: Analfabeta fajkreten naci efftars! KI lopja 13 eve a magyarok es az europi adofizetök penzet??? Hova lettek az ELIOS milliardok? Melyik orszagban szabad csak 18 fokra füteni az iskolakat es közepületeket? Melyik orszagban zarnak be iskolakat, uszodakat, sportletesitmenyeket es küldik hosszu szünetre az iskolasokat??? Valaszolni nem tudsz, mert analfabeta vagy, ezert meg a kerdeseimet sem tudod elolvasni...
ómió
@teuton: Most éppen kire hazudjátok a lopást, bolsiéknak a saját analfabéta fajkretén náci efftársait is felismerni képtelen efftársi elmeroggyantja!? Csak nem a "Zorbánra"!? Bizonyíték meg sehol? Itt elég az aljabolsi hazudozás is? Az Elios milliárdokból közvilágítás lett, de mi lett Cseh efftársnőd uniós pénzből kicsalt 6 milliárdjából meg Demszky efftársadék metróból kicsalt 167 milliárdjából, aminek hiányát még a brüsszeli efftársaitok állapították meg!? Hazudd már meg nekünk! Aztán majd, ha figyelni is képes leszel, bolsiék fajkreténje, azt is meg fogod látni (bár a nálad tapasztalható elmebaj esetében ez nem valószínű), hogy éppen melyik országokban éppen milyen energiaspórolási módszereket alkalmaznak!
ómió
@gina: Bolsiék latrinabúvár szarkupaca! Merülj alá! Addig se bűzlesz itt külön!
Nessy
@ómió: Tapintatosan közlöm, hogy jelenleg a kormányban ülő "efftársak" csökkentetették évről évre a GDP arányos eü költségeket, és egyre többet fizet a beteg! Sőt, ha szeretne időben meggyógyulni, van lehetősége, ha van pár százezer forintja a magán ellátásra. Ha nincs, jöhet a Tízparancsolat és az imádság! Tizenhárom éve fidesz kormány van!! Orbán a miniszterelnök, és jelenleg egy volt rendőr "efftárs" felel az egészségügy működöséért!
ómió
@Nessy: Na! Már te se ismered fel, hogy kik a jelenlegi efftársak!? Csak nem a teljes neobolsi gyülekezetnek "arcfelismerő nehézségei" vannak!? Pedig "eccerű": az "árnyékban" és a vonzáskörzetében találhatók! Nincs értelme másra hazudni őket! A GDP meg túl nagy ütemben nő? Lemaradtak mögötte az EÜ ráfordítások? Azért, ez még mindig elviselhetőbb, mint 600 milliárdot kivonni az eü-ből, vizit- meg napidíjaztatni a delikvenseket, kirúgni 3000 orvost, 6000 ápolót, bezárni egy tucat kórházat és a meghagyottaktól lenyulni egy havi fizut - amúgy Böszme módra! Ott, aztán, volt "ellátás"! Látom, visszasírod!
Nessy
@ómió: 2006 163 kórház, 2019 160 kórház! Kórházakat összevontak,vagy más eü feladatot kapott. Az összevonások megszünése után 3 kórház a csökkenés, ebből kettő a fővárosban! Főpolgármester Tarlós. OPNI, Szabolcs utca. Az OPNI valóban nagyon hiányzik!
ómió
@Nessy:Ne keverjük! Az, hogy néhány kórház költséghatékonysági szempontból közös vezetést kapott, még nem a felszámolásukat jelenti! A felszámolásukat a megszünésük (lásd pl. az OPNI) jelenti!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.